Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Muižnieks: "Janičenoks gribēja spēlēt jau šovakar, bet jāiet soli pa solim"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Muižnieks: "Janičenoks gribēja spēlēt jau šovakar, bet jāiet soli pa solim"
Kristaps Janičenoks
Foto: bkventspils.lv

Piedāvājam BK "Ventspils" un "Rosa Radom" treneru un spēlētāju komentārus pēc FIBA Čempionu līgas spēlēs, kurā ventspilnieki savā laukumā svinēja uzvaru 74:53.

Kārlis Muižnieks, BK "Ventspils" galvenais treneris: "Prieks uzvarēt mājās, turklāt tā ir mūsu pirmā uzvara. Paldies komandai, spēlētājiem, ka viņi to paveica, lai gan ar spēles sākumu nebiju apmierināts pilnībā. Spēlētāji nepildīja to plānu, par ko bijām runājuši un kuru bijām gatavojuši uz šo spēli. Tikai sākot rotāciju otrajā ceturtdaļā beidzot parādījām to, kā jāspēlē un kāds bija spēles plāns šodienai. Turpmāk vēl bija pāris kritumu, spēlētāji mazliet zaudēja koncentrēšanos, tomēr mēs jau kontrolējām spēles gaitu. Agresivitāte bija tādā līmenī, kādu mēs to gribējām. Galvenais iemesls uzvarai ir cīņa par atlēkušajām bumbām, kurā bijām pārliecinoši labāki. Toties neapmierina kļūdu skaits – to ir par daudz. Visu cieņu pretiniekiem, viņi arī kaut kur piespieda kļūdīties, bet pārsvarā tās tomēr bija pašu kļūdas. Tā kā, ja mēs gribam kļūt par labāku komandu un turpināt uzvarēt, mums jābūt labākai spēles disciplīnai abās laukuma pusēs un jāpieturas spēles plānam.”

Sastāvā atgriezies Janičenoks. Viņš bija vajadzīgs kā kapteinis uz soliņa, vai arī jau ir gatavs doties laukumā, ja tas būtu bijis vajadzīgs?
"Zinot Kristapa raksturu, viņš, protams, gribēja doties laukumā, tomēr mums jāiet soli pa solim. Viņš jau pilnvērtīgi trenējas ar komandu, dara to pašu, ko jebkurš spēlētājs, pirms spēles tāpat iesildījās. Katrā nākamajā spēlē jau domāsim par to, ka sūtīt viņu laukumā, taču tas notiks pakāpeniski.”

Vai tev palīdzēja tas, ka savulaik esi strādājis Polijā?
"Noteikti palīdzēja, lai gan kāds laiks jau pagājis, jo Polijā strādāju pirms četriem, pieciem gadiem. No šīs komandas poļu spēlētāju rotācijas zināju divus spēlētājus un, protams, arī Brazeltonu. Taču es arī diez gan daudz sekoju līdzi poļu līgai, tāpēc jau daudz maz zinu, kā komanda spēle, stiprās un vājās puses Tas noteikti palīdzēja.”

Kā tieši pietrūka mača sākumā un kas komandas spēlē neapmierināja visvairāk?
"Mēs jau no paša sākuma diezgan labi nosedzām Brazeltonu, bet pārējais, ko šodien gribējām parādīt, sākumā nesanāca. Nebija pareizais ritms un agresivitātes.”

Vojceks Kaminskis, "Rosa Radom” galvenais treneris: "Vispirms jāsveic ar uzvaru treneris Muižnieks un viņa komanda. Viņi nospēlēja daudz labāk nekā mēs. "Ventspils” labi darbojās aizsardzībā, tāpēc mums bija grūti veidot savus uzbrukumus, tajā nebija nekādas kārtības. Izmetām daudz sasteigtus, neveiksmīgus metienus, un spēles protokolā jau labi redzams, kur bija mūsu problēmas. Realizējam tikai 30% metienu, pretinieki pie mūsu groza savāca 16 atlēkušās bumbas. Ja vēlies domāt par uzvaru izbraukumu, šādi spēlēt nedrīkst.”
Brazeltonam tikai divi punkti. Kas ar viņu notika? Vēl pirmā mača iepaidā?
"Sarežģīti uzreiz precīzi atbildēt, bet mums ir spēles ik pēc trim dienām, turklāt otrs saspēles vadītājs ir traumēts, tāpēc viņš ir spiests spēlēt tuvu 40 minūtēm. Domāju, Brazeltons vienkārši ir noguris. Protams, to panāca arī "Ventspils” aizsardzība, ļoti agresīvi spēlējot pret viņu. Viņš tik un tā var spēlēt daudz labāk, taču tāda ir dzīve un mēs nevaram gaidīt, ka katra spēle būs tāda, kā sanāca pirmā.”

Villijs Dīns, BK "Ventspils" aizsargs: "Šai spēlei ļoti koncentrējāmies ļoti nopietni, jo iepriekšējo spēli šeit zaudējām ļoti sāpīgā veidā, kad pretinieks trāpīja pēdējā sekundē. Mums bija nepieciešama laba spēle, lai atgūtos un turpinātu doties pareizajā virzienā. Komanda paveica ļoti labu darbu gan laukumā, gan arī atbalstot citam citu. Labi tikām galā ar Brazeltonu, kurš ir komandas svarīgākais spēlētājs. Domāju paveicām ļoti labu darbu, liekot viņam spēlēt bez bumbas un arī izpildīt sarežģītus metienus.”

Damjens Ješke, "Rosa Radom" uzbrucējs: "Apsveicu ventspilniekus, viņi aizvadīja ļoti labu spēli. Zinājām, ka viņiem ir daudz labu snaiperu un pratām viņu tālmetienus apturēt, jo tādi iekrita tikai četri. Toties 42 punktus "Ventspils" guva no groza apakšas, kas arī bija mūsu lielākā problēma. Pieļāvām daudz kļūdu aizsardzībā, turklāt arī neveicās ar pašu uzbrukumu. Trešajā ceturtdaļā sešas minūtes palikām bez punktiem. Mums ir jāuzlabo savs sniegums, ja vēlāmies spēlēt Čempionu līgas līmenī.”

  +2 [+] [-]

, 2016-10-26 00:02, pirms 7 gadiem
Karlis malacis,ventinos strada dusigi. Ta turpinat.

  +2 [+] [-]

, 2016-10-26 04:44, pirms 7 gadiem
Prieks, ka Muižnieks tiešām zin, ko dara !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja