Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Krosbijs laukumā varētu atgriezties jau nākamajā spēlē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Krosbijs laukumā varētu atgriezties jau nākamajā spēlē
Sidnijs Krosbijs
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas čempiones Pitsburgas "Penguins" kapteinis Sidnijs Krosbijs, kurš sezonas sākumu izlaida smadzeņu satricinājuma dēļ, atgriezies pie treniņiem kopējā grupā. Netiek izslēgts, ka viņš laukumā varētu doties jau nākamajā mačā.

"Doties laukumā un piedalīties parastā treniņā – tas nozīmē, ka ej pareizajā virzienā. Ir vieglāk atrast motivāciju un būt pozitīvam," norādīja 29 gadus vecais Sidnijs Krosbijs, kurš, 24 spēlēs savācot 19 punktus, pavasarī tika atzīts par izslēgšanas maču vērtīgāko spēlētāju, bet Pitsburgas "Penguins" otro reizi kopš viņa draftēšanas izcīnīja Stenlija kausu.

Jaunās sezonas ievadu Krosbijam nācies izlaist smadzeņu satricinājuma dēļ. Viņš aizveda Kanādas izlasi līdz triumfam Pasaules kausā, atkal saņemot MVP balvu. Sekoja pievienošanās Pitsburgas "Penguins", taču regulārā čempionāta priekšvakarā viņš treniņā cieta sadursmē un nākamajā dienā nejutās labi. Pēc divām dienām tika konstatēts smadzeņu satricinājums, un nopietnais savainojums Krosbiju mocījis arī iepriekš.

Ar sešās spēlēs sakrātajiem septiņiem punktiem Pitsburgas "Penguins" ieņem septīto vietu Austrumu konferencē. Komanda vidēji mačā guvusi tikai divus vārtus, kas ir otrs sliktākais rādītājs Nacionālajā hokeja līgā – aiz Ņūdžersijas "Devils" ar 1,6 vārtiem. "Kad spēlē Krosbijs, mums kļūst vieglāk. Viņš aizvada smagas minūtes pret sāncenšu labākajiem aizsargiem," norādīja uzbrucējs Kriss Kunics. "Tas ir viens no mūsu lielākajiem plusiem – kad visi ir veseli, ierindā ir daudz uzbrucēju, kuri var tikt galā ar pretinieku otro, trešo, ceturto vai piekto aizsargu. Kad Sids atgriezīsies, visiem pārējiem būs daudz vieglāk."

"Viņš ir labākais spēlētājs pasaulē," teica cits Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs zviedrs Karls Hagelīns. "Kad viņš būs laukumā, pretiniekiem nebūs daudz variantu, ko likt pretī. Esam priecīgi, ka viņš atgriezies. Mums jāsāk uzvarēt." Galvenais treneris Maiks Salivans neizslēdza iespēju, ka Krosbijs laukumā varētu atgriezties nākamajā spēlē, kas norisināsies šonakt pēc Latvijas laika mājās pret Floridas "Panthers".

Pirmajā treniņā kopā ar komandas biedriem Krosbijs nebaidījās no asas cīņas vārtu priekšā, un tas liecina, ka viņš patiešām varētu būt gatavs. Kopā ar centra uzbrucēju tika iespēlēts zviedrs Patriks Hornkvists un 24 gadus vecais kreisās malas uzbrucējs Skots Vilsons, kurš sešās spēlēs guvis divus vārtus.

Uzbrucējs norādīja, ka vairs nejūt nekādus smadzeņu satricinājuma simptomus un, atšķirībā no iepriekšējām reizēm, nevienā brīdī nav piedzīvojis sarežģījumus atveseļošanās procesā. Krosbijs pauda cerību, ka viņam ļaus doties laukumā pēc iespējas ātrāk. Iepriekš viņš slidojis vienatnē, līdz ar to fiziskajai kondīcijai nevajadzētu kļūt par šķērsli.

Izmantotie resursi:
Pittsburgh Post-Gazette | Local, National &...

  +2 [+] [-]

, 2016-10-25 16:25, pirms 7 gadiem
Jau šonakt? nu super, gaidām vēl atpakaļ arī Mareju un tad jāsāk kādu uzvaru sērija!!!

     [+] [-]

, 2016-10-25 16:59, pirms 7 gadiem
zviedrs Patjiks Hojnkvišts

  +1 [+] [-]

, 2016-10-25 17:51, pirms 7 gadiem
Andris_Barkevics rakstīja: zviedrs Patjiks Hojnkvišts
Nujau nujau tu pārspīlē. Nevaig tēlot muļķi, jo Brože pareizi uzrakstījis.

     [+] [-]

, 2016-10-25 17:54, pirms 7 gadiem
RahX rakstīja: Nujau nujau tu pārspīlē. Nevaig tēlot muļķi, jo Brože pareizi uzrakstījis.
oi, domāju, ka šupeizda autors rakstam