Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA Eiropas līgu grupu turnīrus izspēlēs līdz 28.janvārim

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

UEFA Eiropas līgu grupu turnīrus izspēlēs līdz 28.janvārim
Minhenes "Bayern" - 2020. gada Čempionu līgas uzvarētāji. Foto: SIPA / Scanpix

UEFA pieņēmusi lēmumu, ka izraisītās Covid-19 pandēmijas dēļ 2020./2021.gada UEFA Čempionu līgas un UEFA Eiropas līgas grupu turnīru spēles tiks izspēlētas vēlākais līdz 2021.gada 28.janvārim. Lēmums pieņemts pēc tam, kad Bratislavas ''Slovan'' izslēdza no UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas divu spēlētāju pozitīvu Covid-19 testu dēļ.

Bratislavas ''Slovan'' Covid-19 pozitīvu testu dēļ futbolistu vidū tika piešķirts tehniskais zaudējums ar 0:3 pret Fēru salu čempioniem ''KI Klaksvik''. Lai arī klubs šo lēmumu apstrīdēja Sporta arbitrāžas tiesā, tā lēma par labu UEFA, atstājot pieņemto lēmumu spēkā.

Ņemot vērā šo situāciju, UEFA ir pieņēmusi izmaiņas UEFA Čempionu līgas un Eiropas līgas grupu turnīra kalendārā, ļaujot izspēlēt to līdz 2021.gada 28.janvārim. Ja kāda no spēlēm netiks aizvadīta līdz noteiktajam datumam, tad mājinieku komanda saņems tehnisko zaudējumu ar 0:3. Pieņemtie noteikumi attiecas gan uz Čempionu līgu, gan Eiropas līgu.

Tāpat pieņemtas izmaiņas naudas kompensācijas jautājumā, ja spēle notiks neitrālā stadionā. UEFA Čempionu līga par spēli mājinieku komanda saņems 1.45 miljonus eiro 1.7 miljonu vietā, bet Eiropas līgā 275 tūkstošus eiro 320 tūkstošu vietā.

1.oktobrī plānots aizvadīt UEFA Čempionu līgas grupu turnīra izlozi, bet pirmās spēles aizvadīs 20.oktobrī, kamēr Eiropas līgas grupu turnīra izloze plānota 2.oktobrī ar pirmo spēļu norisi 22.oktobrī.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/article/virus-ou...