Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Bayern" papildlaikā pieveic "Sevilla" un otro reizi iegūst UEFA Superkausu

Rolands Eliņš

"Bayern" papildlaikā pieveic "Sevilla" un otro reizi iegūst UEFA Superkausu
Foto: Pool via REUTERS/Scanpix

UEFA Superkausā, kas norisinājās Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, Minhenes „Bayern” ar 2:1 pārspēja „Sevilla”, izšķirošos vārtus papildlaikā gūstot Havi Martinesam.

UEFA Superkausa finālā sacentās Čempionu līgas uzvarētāja Minhenes „Bayern” un Eiropas līgas čempione „Sevilla”. Šī spēle bija īpaša ar to, ka UEFA nolēma piešķirt atļauju aizpildīt daļu no tribīnēm, proti, ielaist stadionā apmēram 20 tūkstošus līdzjutēju, kā arī sniegt atļauju uz spēli Ungārijas galvaspilsētā ierasties abu komandu līdzjutējiem. Ar to gan viss neizdevās kā cerēts, jo ceļošanas ierobežojumu un satraukumu par veselības draudiem dēļ no Spānijas un Minhenes ieradās tikai maza daļa no cerētā līdzjutēju skaita.

„Sevilla” izdevās ātri izvirzīties vadībā, pateicoties piešķirtajai pendelei 13. minūtē, kad Ivanu Rakitiču soda laukumā nogāza Alaba. Pendeli realizēja Lukass Okamposs. „Bayern” pēc tam pārņēma iniciatīvu, pārgāja uzbrukumā un neizšķirtu gandrīz panāca Roberts Levandovskis, kura sitienu tomēr atvairīja „Sevilla” vārtsargs Bono. Taču 34. minūtē Minhene tomēr guva vārtus, Levandovskim ar piespēli izkārtojot sitienu Leonam Goreckam, kurš panāca 1:1.

Otrā puslaika sākumā Levandovskis nogādāja bumbu vārtos, taču vārtu guvums pēc VAR izmantošanas netika ieskaitīts aizmugures dēļ. Tieši tas pats notika arī 63. minūtē, kad vārtsarga atsisto bumbu vārtos raidīja Lerojs Sanē, taču VAR fiksēja, ka Levandovskis mirkli iepriekš pārkāpis noteikumus. Pašā pamatlaika izskaņā vārtu guvumam tuvāk gan bija „Sevilla”, taču Minhenes vārtos izcili nospēlēja Manuels Noeiers, un nācās spēlēt papildlaiku.

Pagarinājuma pašā sākumā bumba trāpīja pa „Bayern” vārtu stabu un spēle ritēja ātrā tempā. To labāk izmantoja „Bayern”, 104. minūtē pārņemot vadību. Vārtus pēc stūra sitiena guva Havi Martiness, Minhenes kluba rindās iesitot savus pirmos vārtus 18 mēnešu laikā. Mirkli vēlāk „Bayern” varēja panākt 3:1, taču savu iespēju neizmantoja Niklass Zīle.

Minhenes „Bayern” titulētajā vēsturē šī ir tikai otrā reize, kad izdevies iegūt šo trofeju. Iepriekš uzvara Superkausā tika izcīnīta 2013. gadā, bet iepriekšējos trīs Superkausa mačos Minhene bija zaudējusi. Savukārt „Sevilla” šis bija sestais Superkausa mačs un piektais zaudējums, vienīgo reizi uzvarot 2006. gadā.

Šis ir ceturtais tituls, ko „Bayern” šogad ieguvusi klubu turnīros, noliekot UEFA Superkausu blakus Čempionu līgas, Bundeslīgas un Vācijas kausa izcīņas trofejām.

Šī bija "Bayern" 23. uzvara oficiālās spēlēs pēc kārtas. Kā liecina FIFA sniegtā informācija, "Bayern" ir pirmais klubs no Eiropas "Top5" līgām, kas sasniedzis šādu uzvaru sēriju (visos turnīros).

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...

  +4 [+] [-]

, 2020-09-25 00:42, pirms 4 gadiem
Sevilla baigi ciets rieksts, bet nu Neuer nenormāli pavilka divos momentos spēles beigās. Šobrīd, godīgi sakot, neredzu nevienu, kas varētu pieveikt Bayern, it īpaši divu spēļu sērijā. Protams, pusgada laikā daudz kas var mainīties, bet nu ieskrējušies ne pa jokam - tik ļoti, ka pilnīgi bail pret viņiem būtu spēlēt jebkuram top klubam, jo negribētos tikt apkaunotiem.

     [+] [-]

, 2020-09-25 00:51, pirms 4 gadiem
..pfff.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-25 01:36, pirms 4 gadiem
emgape rakstīja: Sevilla baigi ciets rieksts, bet nu Neuer nenormāli pavilka divos momentos spēles beigās. Šobrīd, godīgi sakot, neredzu nevienu, kas varētu pieveikt Bayern, it īpaši divu spēļu sērijā. Protams, pusgada laikā daudz kas var mainīties, bet nu ieskrējušies ne pa jokam - tik ļoti, ka pilnīgi bail pret viņiem būtu spēlēt jebkuram top klubam, jo negribētos tikt apkaunotiem.
Ej tak tu zini, kur - tu redzeeji, vai pirmajos Sevilla vaartos bija pendele? Tu redzeeji, kad VAR (ne tajaa aizmuguree, bet tad divos) pat netika skatiits?

Kaads Sevilla ciets rieksts, tureeja liidzi taapat kaa FK Riiga pret Celtic. Nu labi, varbuut mazliet kvalitatiivaak. Vienkaarshi arii speeleeja citas klases komandas, bet saliidzinaajums proporcionaals.

Minhenes Bayern bija un ir klasi augstaaks klubs, bija redzams, pat bez tiesneshu kljuudaam.

Nee, tas nav manis atbalstiitais klubs, bet nu redzu to, ko redzu.

  +3 [+] [-]

, 2020-09-25 01:40, pirms 4 gadiem
agrizzz rakstīja: ..pfff.
Tev gan smagi. Nīsti Bayern, bet šie šogad izcīna visu, ko var izcīnīt,

     [+] [-]

, 2020-09-25 02:59, pirms 4 gadiem
Man radaas stulbs jaut-kas ir vairaak Minhene-speeleetaaju talants vai trenera darbs?

  +5 [+] [-]

, 2020-09-25 08:27, pirms 4 gadiem
NilsK rakstīja: Man radaas stulbs jaut-kas ir vairaak Minhene-speeleetaaju talants vai trenera darbs?
Nu pie Kovaca tas nestrādāja galīgi. Tāpēc laikam treners.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-25 09:31, pirms 4 gadiem
NilsK rakstīja: Man radaas stulbs jaut-kas ir vairaak Minhene-speeleetaaju talants vai trenera darbs?
Viss kopā. Spēlētāji ir izcili, bet treneris no tiem spēj izvilkt ārā maksimumu. Tieši tas atšķir vidusmēra treneri no izcila trenera. Pagaidām izskatās, ka arī Pirlo ir tāds.

  +2 [+] [-]

, 2020-09-25 09:37, pirms 4 gadiem
Vairāk par jebkuru trofeju manu sirdi silda tieši "Bayern" baudāmais futbols, kurš Flika vadībā ir pacēlis Bavāriju jaunos augstumos. Neesmu bijis tik saviļņots kopš pie kluba stūres bija Otmārs Hicfelds.
Protams, Lopetegi bija ciets rieksts, bet ar neatlaidību un cīņassparu "Bayern" izdevās salauzt gan pretinieku, gan mazliet iesīkstējušo tiesnešu brigādi (kas principā notiesāja līmenī).
Paldies "Bayern" par fantastisko futbolu, kuru tā rāda šajos grūtajos laikos! Mia san Mia!

     [+] [-]

, 2020-09-25 22:12, pirms 4 gadiem
Matlss rakstīja: Tev gan smagi. Nīsti Bayern, bet šie šogad izcīna visu, ko var izcīnīt,
..ja CL bija žēl, ka Parīze neizmantoja savas iespējas, tad šoreiz jau bija skaidrs, ka tādi "nobody" kā Seviļa neko neizdarīs. pat brīnījos, ka šiem tomēr bija kaut kāda iespēja uzvarēt... bet tas po.