Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Uldriķis: "Daži cilvēki no manas spēles redz tikai vienu neizmantoto iespēju"

Rolands Eliņš

Uldriķis: "Daži cilvēki no manas spēles redz tikai vienu neizmantoto iespēju"
Roberts Uldriķis divcīņā ar Mārci Ošu Šveices līgā. Foto: FC Sion

Latvijas futbolists Roberts Uldriķis sava kluba „Sion” publicētajā materiālā stāsta par problēmām cīņā ar Šveices Superlīgas aizsargiem, sava paveiktā novērtējumu un iepazīšanos ar Seidu Dumbiju, kurš nesen pievienojies komandai.

„Tā ir daļa no manas spēles,” Roberts Uldriķis sacīja par pretinieku centieniem cīņā par gaisa bumbām viņam likt cīnīties ar 2-3 aizsargiem. „Protams, man būtu daudz patīkamāk spēlēt tikai „vieglo futbolu”, taču šādā līmenī tas nenotiek un man ir jācīnās līdz pēdējam. Ņemiet gan vērā, ka es neesmu vienīgais komandā, kurš to dara, taču, spēlējot tik bieži un uzbrukuma priekšgalā, ir grūti. Pēc spēlēm es parasti jūtos visai slikti, dažreiz nevaru aizmigt līdz pašam rītam. Joprojām ir adrenalīns, taču traucē arī sāpes no spēles. Bet, kā jau saku, tā ir daļa no spēles.”

Uldriķis atzina, ka dažreiz viņu kaitina reakcija pēc spēles par viņa paveikto: „Nospēlē 90 minūtes, tev ir viena vārtu gūšanas iespēja, ko neizmanto, un daži cilvēki runās, ka es neko neizdarīju un ka mani komandā nevajag. Taču redzu arī, ka daudzi cilvēki novērtē darbu, ko padaru komandas biedru labā. Tas man patīk, taču galvenais atskaites punkts tāpat ir trenera novērtējums.”

Kluba mājaslapā minēts apgalvojums, ka nedēļas nogalē Uldriķis guva vārtus, taču mediji tāpat pārsvarā rakstīja par latviešu aizsarga Mārča Oša pieļauto kļūdu šajā epizodē. „Tas mani nedaudz pārsteidza,” teica Uldriķis. „Taču jau minēju, ka galvenais ir tas, ko domā treneris. Treneris ar manu spēli bija apmierināts, to viņš pats man pateica, un par pārējo varu nesatraukties.”

Uldriķis pastāstīja, ka 2-3 reizes nedēļā kopā ar trenera asistentu strādā pie divcīņām ar aizsargu, cenšoties uzlabot savas prasmes, ieskaitot uzbrukuma noslēgumā. „Sion” treniņos Uldriķim arī ir iespēja strādāt kopā ar pazīstamo futbolistu Seidu Dumbiju, un viņš pastāstīja, ka abi tīri ātri sapazinušies.

„Redziet, viņš iepriekš spēlēja Maskavas CSKA, tāpēc zina dažus vārtus krieviski,” teica Uldriķis. „Tad nu varējām nedaudz pasmieties par to un parunāties. Viņš ir ļoti draudzīgs un patīkams cilvēks, viņš nesīs mūsu spēlei daudz labuma, turklāt nesaku to tikai kā klišeju. Viņam ir liela futbola pieredze, un ceru to izmantot un mācīties.”

Dumbija un Uldriķis gan pašreizējā trenera shēmā uzskatāmi par konkurentiem uz vietu centra uzbrucēja pozīcijā, taču tiek atzīmēts, ka abiem ir labas attiecības un ka abiem ir dažādi fiziskie dotumi. Uldriķis gan piekrita, ka pagaidām savu garo augumu divcīņās neizmanto maksimāli labi un viņam pie tā vēl jāpiestrādā.

Lai gan latviešu uzbrucējs pats pagaidām guvis tikai vienus vārtus, „Sion” ar Uldriķi sākumsastāvā ir uzvarējusi septiņās spēlēs pēc kārtas un ieņem otro vietu Šveices līgā, ar vienādu punktu skaitu kā līdere „Basel”.

Izmantotie resursi:
FC Sion - «Il n'y a qu'une réponse: ne pas...

  +1 [+] [-]

, 2019-09-25 15:03, pirms 5 gadiem
Neredzēju arī neko no Tevis pret Zmaķedoniju!

     [+] [-]

, 2019-09-25 16:28, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Neredzēju arī neko no Tevis pret Zmaķedoniju!
Mēs arī neredzējām neko no Rudneva, kad viņš blieza vārtus Vācijā un Polijā, nabags 20 spēlēs tā arī nepaguva neko iesist, nav svarīgi kas ir uzbrukumā, kaut vai Benzemā, uzskatu ka galvenās vijoles izlasē spēlē pussargi, kuriem ir jāveido spēle un jāapgādā uzbrucēji ar vairāk kā pāris precīzām piespēlēm!
Uldrikis ir izlases nākotne!

     [+] [-]

, 2019-09-25 16:32, pirms 5 gadiem
Robis87 rakstīja: Mēs arī neredzējām neko no Rudneva, kad viņš blieza vārtus Vācijā un Polijā, nabags 20 spēlēs tā arī nepaguva neko iesist, nav svarīgi kas ir uzbrukumā, kaut vai Benzemā, uzskatu ka galvenās vijoles izlasē spēlē pussargi, kuriem ir jāveido spēle un jāapgādā uzbrucēji ar vairāk kā pāris precīzām piespēlēm!
Uldrikis ir izlases nākotne!
Ontužāns ir izlases nākotne,bet Uldriķim novēlu veiksmi!

     [+] [-]

, 2019-09-25 17:18, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Ontužāns ir izlases nākotne,bet Uldriķim novēlu veiksmi!
Viņam ir 21 gads, mums nav pārāk daudz 2 metrigu jaunu futbolistu, kuri spēlē labās līgās ✌️😅

     [+] [-]

, 2019-09-25 23:13, pirms 5 gadiem
Bet Robert, ko tu sagaidi, ja katrā savā intervijā pats gāz tikai žulti?