Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Man nepatīk tādi cilvēki kā Čekulajevs, viņi zog futbolistus"

Rolands Eliņš

Pertija: "Man nepatīk tādi cilvēki kā Čekulajevs, viņi zog futbolistus"
Tamazs Pertija
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Futbola kluba "Skonto" treneris Tamazs Pertija ļoti asi reaģējis uz Aleksandra Čekulajeva interviju portālā Sportacentrs.com un sava kluba mājaslapā nosodījis Čekulajeva kā aģenta darbību, kā arī paudis savas bailes par jauno futbolistu nākotni, jo viņus apdraud nepārdomātu lēmumu pieņemšana aģentu iespaidā. Interviju sagatavoja "Skonto" preses dienests.

Tamaz, priekšā ļoti svarīga spēle pret “Jelgavu”. Šī spēle ir pat svarīgāka par iepriekšējo ne tikai psiholoģiski, bet arī turnīra tabulas ziņā. Jelgavā, diemžēl nevarēs palīdzēt uzreiz trīs spēlētāji – Karašausks, Kozlovs un Appija. Kā Jūs plānojat aizlāpīt caurumus sastāvā un kāds ir noskaņojums komandā?
- Nekad nav bijis tā, lai mēs nepienācīgi gatavotos spēlei, mēs vienmēr ļoti rūpīgi gatavojamies katram mačam. Protams, ļoti nepatīkams fakts ir, ka šo spēli izlaiž uzreiz trīs komandas līderi, bet mums ir arī citi spēlētāji - jaunie puiši, kuri jau ilgāka laika garumā tiek iespēlēti pamatsastāvā. Mums ir spēlētāji kā Sorokins, Bērenfelds, Ivanovs, Gutkovskis un citi, kurus mēs varam droši likt laukumā. Kad visi ir gatavi, veseli un var spēlēt mēs noteikti liksim stiprāko sastāvu, bet kad ir tādas situācijas kā mums šoreiz, tad es esmu drošs par jauniem puišiem, jo noteikti zinu, ka viņi iznāks laukumā un nesabojās to spēli. Esmu ļoti pārsteigts, ka tik jaunais puisis kā, piemēram, Sorokins spēj visu pavilkt, un kāda ir viņa pašatdeve gan treniņos, gan laukumā.

Kādā stāvoklī ir Kenets un vai Osipovs ir jau gatavs spēlēt?
- Kenets pašlaik trenējas individuāli, savukārt Osipovs jau saņem pilnu slodzi treniņos un nav pat izslēgts, ka viņš varēs iziet pamatsastāvā. Viņš ir atguvies un jau rāda tādu līmeni, ka nav bail viņu likt laukumā. Bet, kas attiecas par pārējiem spēlētājiem, ļoti liela pašatdeve treniņos, un varu teikt, ka katru gadu mēs sniedzam Latvijas futbolam jaunus uzvārdus, kuri vēl pavisam nesen nebija zināmi nevienam.

Bet, starp citu, man iztulkoja, un mani ļoti šokēja intervija ar Čekulajevu (domāta Sportacentrs.com pārstāvja E. Novicka intervija, kas pieejama šeit). Man tas ļoti nepatīk, klubs strādā ar spēlētāju divus-trīs gadus, izaudzina to, iegulda lielus spēkus, bet pēc tam parādās tādi cilvēki kā Čekulajevs. Viņš tā lielās, ka viņam ir sakari ar “Skonto” spēlētajiem un esmu par to ļoti pārsteigts. Sanāk, ka vienkārši atnāk cilvēks no malas un grib iekārtot to pašu Jermolajevu un Kozlovu, kas izskanēja intervijā, un nopelnīt savus cik tur tūkstošus eiro par darījumu. Viņš nesaprot, ka tiek ieguldīts milzīgs darba apjoms šajos spēlētājos, to dara klubs, to dara treneri. Es uzskatu, ka tas nav pareizi tā darīt, mums jau bija situācija ar Rodi, kurš aizbrauca, nepalika bagātāks un atgriezās atpakaļ.

Diemžēl šādu cilvēku mūsdienu futbolā ir ļoti daudz, un man ir informācija, ka ar mūsu spēlētajiem notiek kādas pārrunas un ļoti daudzi spekulē ar izteikumiem: “jums taču nemaksā”. Jā, mums ir noteiktas problēmas, bet gribu atzīmēt, ka ne tikai mums tās ir, Dņepropetrovskas “Dņeprā” ir algas kavējas kādus 5-6 mēnešus, CSKA, cik zinu, arī nedaudz kavē algu izmaksas – daudziem ir problēmas. Par algām varu pateikt tikai vienu, “Skonto” vienmēr viss tiks samaksāts, agri vai vēlu, bet būs. Pagājušogad mēs gaidījām astoņus mēnešus, bet es galvoju futbolistiem, ka viņi visu saņems un principā viņi visu arī saņēma, ko bija nopelnījuši. Un arī šogad viss tiks samaksāts, to es noteikti zinu.

Šie aģenti grib palikt bagātāki un līdzenās vietas. Mēs strādājam ar spēlētājiem ne jau tādēļ, lai viņus tā vienkārši paņem un aizved projām, bet jau pašam klubam ir jāsaņem vismaz to ieguldīto apmēru atpakaļ, lai klubs var turpināt strādāt jau ar jauniem spēlētājiem. Sanāk, ka treneru darbs pazūd, kluba valdes darbs un ieguldītie naudas līdzekļi arī pazūd, un šādi cilvēki kā Čekulajevs uzskata, ka pareizi rīkojas. Ja viņš būtu kārtīgs cilvēks, viņš atnāktu pie mums, pie kluba valdes, un ja viņam interesē tie spēlētāji, ar kuriem ir spēkā esošs līgums, tad viņam ir jājautā atļauja klubam, dodiet man tiesības pārstāvēt to un to spēlētāju, es palīdzēšu jums tos pārdot, nevis tā ņemt un zagt spēlētāju no kluba. Ir taču tāda pieredze, kad klubs sadarbojas ar aģentu un kopīgi strādā pie spēlētāju pārdošanas, bet šeit sanāk, ka tiek zagti futbolisti. Lai zog no citiem klubiem, bet ne no “Skonto”, mēs to nepieļausim.

Man ir ļoti skumji, ka pēc visa ieguldītā darba apjoma mūsu futbolisti saiet kopā ar šādiem cilvēkiem kā Čekulajevs un pēc kāda laika atgriežas klubā. Labs piemērs ir Šabala – nacionālās izlases spēlētājs, kurš spēlē kaut kādā Polijas pirmajā līgā, un, cik es zinu, tas bija tieši Čekulajevs, kurš viņu tur iekārtoja. Es saprotu, ka viņam arī gribas nopelnīt, bet es uzskatu, kā šādā veidā pelnīt, zogot spēlētājus no klubiem, ir nepareizi, neviens taču nav aizliedzis nākt un runāt ar klubu. Arī pašiem jaunajiem futbolistiem ir jāatver acis un jāsaprot ar kādiem aģentiem var strādāt un ar kādiem nē.

Bet ko jūs varat pateikt, piemēram, par to, ka tieši Čekulajevs iekārtoja Dubru Baltkrievijas “BATE”, kuri spēlē šosezon Čempionu līgas grupu turnīrā?
- Es domāju, ka Čekulajevs vienkārši bija izmantots kā aģents, jo, iespējams, tiem cilvēkiem nebija licences to darīt. Un, cik es zinu, “Ventspils” saņēma par Dubru kaut kādu nelielu summu, bet tomēr kaut vai kaut ko ir saņēmuši. Un arī gadījumā ar mums, ja klubs par spēlētajiem saņems kaut kādu summu, kaut vai to, kura bija ieguldīta tajā spēlētājā, tad nevienam nebūs nekādu pretenziju. Bet, gadījumā, kā bija savulaik ar Rodi, kad viņu vienkārši aizveda projām, lūk, tas nav pareizi. Mēs neļausim, lūk, tā vienkārši iebāzt savas rokas mūsu klubā. Esmu pārliecināts, ka Karašausku grib, Gutkovski, Jermolajevu, Kozlovu un citus. Esmu pārliecināts, ka ar viņiem runā, grib pierunāt, lai viņi nospēlē līdz galam čempionātu un tad iekārtosim kaut kur citur, tā diemžēl futbolā ir. Bet ir arī nopietni aģenti, kuri atnāk pie mums un piedāvā sadarboties, un klubs vienmēr ir tikai par.

Vai ap Artūru Karašausku arī ir tādas pārrunas?
- Jā, esmu pārliecināts, ka cilvēki nāk viņam klāt un piedāvā savus pakalpojumus, un tas ir saprotams. Bet gribu atgādināt šiem cilvēkiem, ka trīs gadus atpakaļ Karašausks nebija nevienam vajadzīgs, daudzi treneri negribēja par viņu neko dzirdēt, pat klīda baumas, ka viņš beidza nodarboties ar futbolu. Mēs viņu paņēmām “Skonto”, to izdarīja Koļesņičenko, un mēs kopīgi sakām ar viņu strādāt. Vēl viens piemērs, viņam pusgadu atpakaļ viņam beidzās līgums, taču nebija neviena piedāvājuma no citiem klubiem, jo visi zināja, ka viņš atgriezās no Kazaņas un negribēja ar viņu strādāt. Mēs atkal viņu paņēmām, un paskatieties kā viņš spēlē. Viņš ļoti labi ir iegājis kolektīvā, viņš teicami izpilda mūsu norādījumus, viņš tika izlasē, un arī tur viņš ļoti labi spēlē. Protams, tagad atkal ir par viņu interese no aģentiem, citiem treneriem un klubiem. Bet vai pusgadu atpakaļ kāds domāja, ka Karašausks tiks izlasē?

Tas pats ir ar Kozlovu, viņš agrāk netika pat “Spartaka” pamatsastāvā. Arī Jermolajevs, puisis spēlēja Daugavpilī, un 50% gadījumos palika uz rezervistu soliņa. Un tagad arī jaunie futbolisti – Sorokins, Gutkovskis, Ivanovs, Bērenfelds. Varu turpināt saukt uzvārdus, ar kuriem klubs un mūsu trenera korpuss ir ļoti smagi un cītīgi strādājis. Un mums ir ļoti svarīgi, lai mūsu darbs nepazūd velti. Mums nav atbalsta no pašvaldības, kā tas ir, piemēram, “Jelgavai” un “Ventspilij”, tāpēc vienīgais, ko mums atliek darīt, lai uzturētu klubu ir nodarboties ar transfēriem. 3 gadu garumā, kamēr es strādāju ar “Skonto”, veseli 18 spēlētāji aizgāja uz citām komandām, neatnesot klubam ne centa. Bet ja par katru mēs saņemtu vismaz 20 000 EUR – mums nebūtu tādu problēmu, kādas mums ir tagad. “Skonto” kopumā ir ļoti interesants klubs aģentiem, mums ir vārds, mēs spēlējam labi, mēs nesēžam aizsardzībā, radām skaistu spēli, un katru gadu, vismaz pēdējo trīs gadu garumā, par labāko uzbrucēju tiek nosaukts “Skonto” futbolists, labākais vārtu guvējs – “skontietis”, visvairāk iesisto vārtu skaits arī ir “Skonto”. Tas ir ļoti izdevīgi no mums paņemt futbolistu un tie aģenti jau vispār domā, ka var justies mūsu klubā kā mājās, ja reiz runā pa tiešo ar spēlētajiem. Man ir ļoti bail par jaunajiem futbolistiem, jo viņi var par kaut ko apvainoties un parakstīties kaut kam, ko viņi paši īsti nesaprot. Ne jau velti Krievijā aizliedza aģentu darbu, jo klubi izaudzina futbolistus, bet pēc tam, nez no kurienes atnāk kaut kāds aģents, kurš nav ieguldījis šajos futbolistos ne centa, nav ar viņiem strādājis, lai viņi kļūtu interesanti citiem klubiem, un šādi aizved viņus projām. Viņiem galvenais ir nopelnīt, bet vai futbolists pēc tam spēlē, vai nē, tas viņiem vairs nav interesanti.

Atgriežoties pie Karašauska, viņš ir diskvalificēts uz mēnesi, sanāk, ka viņš paliek bez spēļu prakses pirms izlašu spēlēm, vai tas neietekmēs viņa izsaukumu uz izlasi?
- Es domāju, ka viņu noteikti izsauks. Artūrs ir tāds futbolists, ka, pat paliekot bez spēļu prakses, viņš var teicami nospēlēt. Viņam nebūs noguruma, viņš būs svaigs, un šo svaigumu un emocijas viņš varēs novirzīt uz spēli Latvijas izlasē. Viņš nav no tiem futbolistiem, kuriem ir vajadzīgs laiks, lai ieietu spēlē, viņš momentāli iesaistās spēlē no pašas pirmās minūtes, viņš ir ļoti tehnisks un radošs. Mēs ar viņu strādājam tagad treniņos, un, zinot to, ka viņš nevarēs palīdzēt divās spēlēs, viņam ir citi uzdevumi, lai viņš ir tonusā. Tā kā nacionālās izlases trenera korpuss var būt mierīgs, Karašausks būs gatavs par visiem 100%.

Un nobeigt sarunu gribētos tomēr ar gaidāmo spēli. Kā Jūs domājat, vai šī spēle, zinot visas problēmas ar sastāvu, būs grūtāka par iepriekšējo?
- Sāksim ar to, ka tā būs izbraukuma spēle, un tur laukums nav tik ideāls. “Jelgava” laukumā vienmēr cīnās, viņi ir noskaņoti uz konkrētu rezultātu, un viņiem ir ar pieredzi bagāta komanda. Spēle būs ļoti smaga, bet mēs turēsimies pie sava plāna, dosim iespēju jaunajiem puišiem, nekādā gadījumā nemēģināsim aizsargāties un neatteiksimies no sava spēles rokraksta, nebaidīsimies un neļausim pretiniekam mierīgi elpot uz laukuma, to es jums garantēju. Sastāvu par 90% jau zinu, kas spēlēs, spēlētāju izvietojumu arī jau redzu, bet jūs to visu ieraudzīsiet tikai sestdien.

Izmantotie resursi:
Official Skonto FC Website

1 2 36 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2015-09-25 12:55, pirms 9 gadiem
Ko Karašausks tādu izdarīja?

 +27 [+] [-]

, 2015-09-25 12:55, pirms 9 gadiem
Maksājiet algas, slēdziet pro līgumus un neviens aģents Jums neko "nenozags"!

  +2 [+] [-]

, 2015-09-25 12:56, pirms 9 gadiem
zzt0p rakstīja: Ko Karašausks tādu izdarīja?
Emocionāls džeks, drusciņ par daudz izrunājās spēlē starp Liepāju un Skonto. Savādāk labs spēlētājs un cilvēks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2015-09-25 13:08, pirms 9 gadiem
var skonto pateikt cik speletajus vini parvilinaja 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 gada pie sevim uz klubu un stradaja ar vecakiem un berniem un teica ja gribat spele Latvijas izlase jums vajag treneties skonto kluba un cik bernus un speletajus vini atsuja no kluba kuriem pateica jus mums nav vajadzigi,skonto nem gatavus speletajus un nemaksa ne viena euro par speletaiem kas treneja gatavoja no bernibas speletajus un tagad stasta mums kas ir slikts kas ir labs!

  +3 [+] [-]

, 2015-09-25 13:16, pirms 9 gadiem
Karašausks ir super talantīgs. Ja viņš visus iepriekšējos gadus būtu vienmērīgi attīstījies, tad jau tagad spēlētu kādā vadošā Eiropas līgā. Es vēl lasot interviju nodomāju, ka nebūtu slikti, ja viņš Karašausku arī paņemtu pie sevis, jo Skonto neko citu kā sūtīt uz Krievijas premjerlīgas klubu pārbaudēm nav spējušas Karašauskam sagādāt.

  +7 [+] [-]

, 2015-09-25 13:27, pirms 9 gadiem
Kaut kā neiet kopā-lamājas ar trīsstāvīgajiem, nepamatoti apelē, palaiž rokas, izlauž durvis: un tas viss vienā spēlē.

 +13 [+] [-]

, 2015-09-25 13:30, pirms 9 gadiem
No intervijas izskatās, ka Pertija uzskata, ka viņam pieder spēlētāji, ja reiz runā par zagšanu. Tā kā tādā dzīvnieku fermā, kur tos izaudzina un pārdod.
Normālā pasaulē ir ilgtermiņa līgumi un algas. Ja reiz līgumi nav korekti noslēgti vai algas netiek maksātas, tad nav ko pēc tam sūdzēties.

  +2 [+] [-]

, 2015-09-25 13:34, pirms 9 gadiem
Shito resno, jau sen vajadzeja padzit no Latvijas futbola uz aizliegt but pat tuvumaa. Toto tikai spelet mak, pat ka treneris sudi*s.

  +7 [+] [-]

, 2015-09-25 13:37, pirms 9 gadiem
KristsT rakstīja: No intervijas izskatās, ka Pertija uzskata, ka viņam pieder spēlētāji, ja reiz runā par zagšanu. Tā kā tādā dzīvnieku fermā, kur tos izaudzina un pārdod.
Normālā pasaulē ir ilgtermiņa līgumi un algas. Ja reiz līgumi nav korekti noslēgti vai algas netiek maksātas, tad nav ko pēc tam sūdzēties.
Bet protams! Ne velti šosezon viņš jau vienā intervijā brīnījās, ka spēlētāji nav gatavi spēlēt bez algām. Izskatās, ka Skonto algas stabili saņem tikai vadība, bet visiem pārējiem jābūt gataviem spēlēt par paldies. Tas labākajā gadījumā.

  +4 [+] [-]

, 2015-09-25 13:55, pirms 9 gadiem
Pērtija jau sen bija jāpatriec no Latvijas. Viņš tikai spēlē savu toto un vairāk nekas cits, kā bez mutes virināšanas neprot!

  +6 [+] [-]

, 2015-09-25 13:56, pirms 9 gadiem
"Neadekvāts" ir vārds, kas vismaigāk raksturo Tamazu "toto" Pertiju.
Tamaza vieta būtu Dinamo valde vai būt par VEF treneri, tad varētu ar Savicki vai Jaunupu duetā šitādus marazmus pļūtīt.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-25 14:07, pirms 9 gadiem
Perepļutka veel kkur speelee? Pertija vispaar aaksts

  +3 [+] [-]

, 2015-09-25 14:08, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Pērtija jau sen bija jāpatriec no Latvijas. Viņš tikai spēlē savu toto un vairāk nekas cits, kā bez mutes virināšanas neprot!
toties brauc ar nesuudiigiem autinjiem!!!

  +2 [+] [-]

, 2015-09-25 14:31, pirms 9 gadiem
Rietumu_Fronte rakstīja: Perepļutka veel kkur speelee? Pertija vispaar aaksts
laikam 1.līgā

  +5 [+] [-]

, 2015-09-25 14:47, pirms 9 gadiem
"klubs strādā ar spēlētāju divus-trīs gadus, izaudzina to"...

nezinu vai 2 gadu laikā var izaudzināt labu spēlētāju...
2 gau laikā var iespēlet kluba shēmās... bet ne jau izaudzināt spēlētāju...

     [+] [-]

, 2015-09-25 14:47, pirms 9 gadiem
haincs haralds grafs rakstīja: varbut labs cilveks arii ir,BET tāda limena spelētāji neapzinās ,ka tajā brīdī notiek virsligas centrala spele ,ko skatās visa Latvija LTV 7 kanālā ,kā ari jaunie futbolisti turpat stadionā ,tas ir normali kā vins uzvedas?kādiem vārdeim lamajas ko var no lupam viegli nolasīt .,tāpec jaunie izaug un pirmais ko saga ir bladz pirimac ,sodit uz visu sezonu ,lai domā papirz dīvānā apdomā savu rīcību ,man kauns par tādiem
Interesanti arī palasīt no lūpām ko Afanasjevs 1:04 saka pēc gūtajiem vārtiem.
https://www.youtube.com/watch?v=Vjv...

  +3 [+] [-]

, 2015-09-25 14:49, pirms 9 gadiem
Rietumu_Fronte rakstīja: Perepļutka veel kkur speelee? Pertija vispaar aaksts
Carambaa

  +5 [+] [-]

, 2015-09-25 14:52, pirms 9 gadiem
Cik tad viegli bija savulaik tikt prom no Skonto? Klubs uzlika neadekvātu cenu un neviens par to nepirka. Piemēram Perepļotkins tā tika marinēts un laists laukumā, jo atrādīt un audzēt statistiku ta vajadzēja. (pēc Kosinkeviča savulaik teiktā).

  +4 [+] [-]

, 2015-09-25 15:04, pirms 9 gadiem
Uzskatu, ka lielākā problēma Latvijas un Baltijas futbolā ir neprofesionalitāte futbola biznesā. Nekvalitatīvi un nekompetenti aģenti, kuriem trūkst kontakti un zināšanas, lai labos klubos iekārtotu futbolistus.
Tāpēc jāpriecājas, ka ir tādi aģenti, kuri spēj un izprot dažādas situācijas, lai iekārtotu puslīdz labos klubos mūsu futbolistus.
Globāli jau aģenti izdara pakalpojumu Latvijas izlasei, jo mēs jau principā gribam to, lai futbolists spēlētu labā klubā un pēc tam savas uzaudzētās kvalitātes varētu atrādīt uz laukuma jau izlases sastāvā.

  +4 [+] [-]

, 2015-09-25 15:07, pirms 9 gadiem
darbagalds rakstīja: Tu nezini! Tad jau neesi mēģinājis, bet spriedelēt māki. Gudri d...t nav malku cirst. Mēģini strādāt.
što što?

  +1 [+] [-]

, 2015-09-25 15:07, pirms 9 gadiem
andzixxo rakstīja: Carambaa
veel tgd arii taaa pati probleema vinjam? Kaajas kustaas aatraak par smadzeneem? Perepļutka

     [+] [-]

, 2015-09-25 15:09, pirms 9 gadiem
mxs rakstīja: što što?
O! Kamaza brālis ierunājās? Mēģini to pašu, bet latviski.

  +7 [+] [-]

, 2015-09-25 17:20, pirms 9 gadiem
"Zog" = "Spēlētājs aiziet no komandas, jo nemaksā līgumā noteikto algu"

  +4 [+] [-]

, 2015-09-25 17:23, pirms 9 gadiem
"Par algām varu pateikt tikai vienu, “Skonto” vienmēr viss tiks samaksāts, agri vai vēlu, bet būs. Pagājušogad mēs gaidījām astoņus mēnešus, bet es galvoju futbolistiem, ka viņi visu saņems un principā viņi visu arī saņēma, ko bija nopelnījuši."

'Visu' vai 'principa visu' ?
'Ko bija nopelnijusi' vai to, kas bija solits? (jo var solit piemeram 1000, bet pec tam pateikt ka ir nopelnijis tikai 500).

  +4 [+] [-]

, 2015-09-25 18:33, pirms 9 gadiem
Ja spēlētājs ir parakstījis līgumu ar klubu, tas ir spēkā un klubs pilda līguma nosacījumus tad nekāds aģents nevar spēlētāju vienkārši aizvest, jo tāds spēlētājs bez esošā kluba atļaujas nekur nedrīkst pāriet.
Bet ja līguma nav vispār, tā termiņš ir beidzies, vai klubs nepilda tā nosacījumus (piemēram, nemaksā algu) - ko tad var gribēt? Visi grib nopelnīt - spēlētājs, klubs un aģents, bet galu galā aģents pārstāv spēlētāja intereses un spēlētājs rīkojas tā kā pats grib, aģents taču nevienu ar varu nespiež.

  +4 [+] [-]

, 2015-09-25 18:39, pirms 9 gadiem
Čekulājevs: sveiks Tamaz, kā iet?
Pertija: pačemu abižaješ daragoj a?

  +2 [+] [-]

, 2015-09-25 19:38, pirms 9 gadiem
Vecais, Tu nevienam nepatīc!

  +5 [+] [-]

, 2015-09-25 20:21, pirms 9 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: "Zog" = "Spēlētājs aiziet no komandas, jo nemaksā līgumā noteikto algu"
es domāju, ka pusei tur vispār ir amatieru līgumi t.i. var jebkurā laikā pēc pašu vēlmes pamest komandu, ja ir kāds labāks piedāvājums. Pie tam Skonton vadības "iekārtošana ārzemēs" tālāk par Krieviju netiek. Čekulajevs vismaz pagaidām ir parādījis, ka ir spējīgs cilvēkus iekārtot labos klubos, kuros nav ārpuslaukuma problēmu. Tas, ka daži nespēj tur konkurēt, tā jau nav aģenta, bet gan paša spēlētāja vaina.

     [+] [-]

, 2015-09-25 21:03, pirms 9 gadiem
Rietumu_Fronte rakstīja: Perepļutka veel kkur speelee? Pertija vispaar aaksts
Caramba/Dinamo. Visticamāk triumfēs 1. līgā ar viņiem šogad.

  +2 [+] [-]

, 2015-09-25 21:16, pirms 9 gadiem
Var saprast Pertiju un Skonto, jo skaidrs, ka klubs, kurš ieguldījis spēlētājos, it sevišķi jaunajos talantos, negrib palikt ar garu degunu, bet gan par viņiem nopelnīt. To apstrīdēt būtu stulbi, jo galu galā visur transfēru galvenais mērķis ir peļņa un mēs neesam top līga, kas var noturēt savus spēlētājus vairākus gadus. Zinot Skonto finansiālās problēmas, vēl jo vairāk. Bet Čekulajevs nekurā gadījumā nav tāds, kā Pertija viņu mālē. Viņu uztrauc savi spēlētāji un par to pašu Šabalu viņš ļoti sīki intervijā izskaidroja, kāpēc tika izvēlēts Polijas 1. līgas variants - tas viss dēļ Šabalas traumas pārbaudē Izraēlā un tāpēc, ka tas bija vienīgais 100% variants, kamēr citi klubi vēl gribēja Šabalu pārbaudīt, bet transfēru logs jau drīz vien vērās ciet. Katram sava taisnība, bet es uzskatu, ka tāds cilvēks kā Čekulajevs Latvijas futbolam aģenta darbā var daudz dot un jau ir devis.

     [+] [-]

, 2015-09-25 21:17, pirms 9 gadiem
sur rakstīja: "Par algām varu pateikt tikai vienu, “Skonto” vienmēr viss tiks samaksāts, agri vai vēlu, bet būs. Pagājušogad mēs gaidījām astoņus mēnešus, bet es galvoju futbolistiem, ka viņi visu saņems un principā viņi visu arī saņēma, ko bija nopelnījuši."

'Visu' vai 'principa visu' ?
'Ko bija nopelnijusi' vai to, kas bija solits? (jo var solit piemeram 1000, bet pec tam pateikt ka ir nopelnijis tikai 500).
Izmaksāja tik, cik līgumos ierakstīts pēc noteikta grafika. Vienīgi par Čačiašvili 2013. gada parādiem acīmredzami tika piemirsts, ja sodu uzlika, ka viņam nav alga izmaksāta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 36 komentāri