Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Dārziņš: "Iziet pret vārtsargu spēlē man vienmēr paticis labāk nekā bullītī"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dārziņš: "Iziet pret vārtsargu spēlē man vienmēr paticis labāk nekā bullītī"
Lauris Dārziņš. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Šodien ar uzvaru sagatavošanās posmu pirms jaunās Kontinentālās hokeja līgas sezonas pabeidza Rīgas "Dinamo", kas Latvijas Dzelzceļa kausa izšķirošajā mačā ar 3:2 pieveica Kazaņas "Ak Bars". Kapteinis Lauris Dārziņš varēja otro gadu pēc kārtas virs galvas celt trofeju, un sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš atzina, ka gatavošanās posmā ir sasniegta finiša taisne.

Izšķirošajā spēlē "Dinamo" rezultātu atklāja jau otrajā minūtē, bet komandu vadībā atgrieza tieši Dārziņš. Saņēmis tālu piespēli no amerikāņu aizsarga Bena Māršala, viņš nonāca aci pret aci ar Timuru Biļalovu – vārtsargu, kurš pagājušajā sezonā bija rīdzinieku pirmais numurs, bet tagad atgriezies "Ak Bars" nometnē. Rīdzinieku kapteinis izvēlējās izdarīt metienu, nevis apspēlēt. Ripa trāpīja pa stabu, atsitās pret Biļalova labo kāju un atrada ceļu vārtos.

"Spēlē iziet vienatnē pret vārtsargu man vienmēr ir paticis vairāk nekā bullītī," ar pārsteidzošu atklāsmi klajā nāca viens no visas līgas labākajiem pēcspēles metienu meistariem. "Spēlē kaut kā ātrāk viss notiek. Vairāk refleksi strādā, nav laika domāt un nav laika aizdomāties, ko vārtsargs domā, jo arī viņš spēlē pēc epizodes."

"Izgāju un jutu, ka no otras puses man ar nūju pāris reizes uzsita. Īstenībā pirmā doma bija vilkt uz neērto, bet domāju, ka gadījumā, ja vilkšu uz neērto, man izsitīs ripu, tāpēc atstāju tā, lai starp ripu un pretinieku ir mans ķermenis. Izvēlējos uzmest. Bišķin neprecīzi, bet beigās izrullējās tā epizode mums par labu," ar smaidu sejā teica Dārziņš.

Viņš Latvijas Dzelzceļa kausā aizvadīja trīs spēles, izceļoties ar diviem vārtu guvumiem. Ar to pietika, lai tiktu atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju. Dārziņš gan atzīmēja, ka svarīgāka bijusi komandas izcīnītā trofeja, kuru izdevies iegūt otro reizi pēc kārtas. "Skaidrs, ka tas ir tikai pārbaudes turnīrs, bet reizē tā ir arī kausa izcīņa. Vienmēr gribam vinnēt, tāpēc esam priecīgi, ka mums bija ne tikai saturīga spēle, bet tā arī nesa rezultātu," norādīja Dārziņš.

"Komandas iziet finiša taisnē pirms regulārās sezonas, tāpēc slodzes paliek mazākas un kājas paliek ātrākas," par laukumā demonstrēto ātrumu teica "Dinamo" kapteinis. Komandas ar rezultatīviem metieniem jau bija apmainījušās pirmajās 139 sekundēs. "Jā, ir labi, ka pēdējie ģenerālmēģinājumi ir regulārās sezonas režīmā. Forši, ka šis turnīrs vienmēr ir augstā līmenī noorganizēts un ir labi sparinga partneri, kuri atbrauc ar labiem sastāviem. Visas komandas no šāda turnīra tikai iegūst."

Pirms gaidāmās sezonas "Dinamo" aizvadīja desmit pārbaudes spēles, kurās tika izcīnītas septiņas uzvaras. Tikai viens no zaudējumiem bija pamatlaikā, turklāt izšķirošā ripa tika ielaista pēdējā minūtē. Savukārt Latvijas Dzelzceļa kausā rīdzinieki četrās spēlēs ielaida tikai četras ripas.

Pirmais regulārā čempionāta mačs 2. septembrī savā laukumā pret Kasparu Daugaviņu, Mārtiņu Karsumu, Oļegu Znaroku, Hariju Vītoliņu un Maskavas "Spartak".

  +1 [+] [-]

, 2019-08-25 22:17, pirms 5 gadiem
Protams, ka tā patīk labāk, jo tad šim izgājienam nav tik liela nozīme, jo spēlē vēl ir iespējams kaut ko labot (ja neiemet izgājienā)... savukārt bullītis var būt ļoti izšķirošs, bez iespējām kaut ko pēc tam labot..

     [+] [-]

, 2019-08-26 09:35, pirms 5 gadiem
Cerams, ka šī vai drīzumā kāda no sezonām būs tādā manierē, kā tad, kad Ozoliņš bija komandā.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-26 11:28, pirms 5 gadiem
petravicus rakstīja: Protams, ka tā patīk labāk, jo tad šim izgājienam nav tik liela nozīme, jo spēlē vēl ir iespējams kaut ko labot (ja neiemet izgājienā)... savukārt bullītis var būt ļoti izšķirošs, bez iespējām kaut ko pēc tam labot..
Spēlējot par to neviens tad nedomā - ka nu vēl ko vareš labot, tam nav laika. Kā jau Lauris saka, tad strādā refleksi. Brīnos ka Brože šo atklāsmi nosauc par pārsteidzošu, man liekas savi 90 vai vairāk % spēlētāji pateiktu to pašu.

     [+] [-]

, 2019-08-26 21:52, pirms 5 gadiem
lai veicas! Sogad apnemos vairaak iet uz hokeju!

     [+] [-]

, 2019-08-27 14:25, pirms 5 gadiem
Ar ''Spartaku'' būs dupsī.Varbūt tomēr.Cerams,līdz ničai aizvilksim.Lai veicās mūsējiem!