Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Napoli" otrajā puslaikā atspēlējas no 0:2 un pieveic "Milan"

Rolands Eliņš

"Napoli" otrajā puslaikā atspēlējas no 0:2 un pieveic "Milan"
Foto: AFP/Scanpix

Itālijas A Sērijā „Milan” izbraukumā Neapolē spēja izvirzīties vadībā ar 2:0, taču tomēr piedzīvoja zaudējumu ar 2:3 pret „Napoli”, kas uzvaras vārtus guva 80. minūtē.

„Milan” šī bija sezonas pirmā spēle, jo pirmās kārtas mačs pret „Genoa” tika pārcelts uz oktobri, izrādot cieņu Dženovas tilta sabrukšanas traģēdijā cietušajiem. Tas nozīmēja, ka „Milan” jaunpienācējs Gonsalo Igvains savu debiju komandā piedzīvoja tieši Neapolē, pilsētā, kuras komandā pavadīja vairākas sezonas, taču šķīrās ar visai saspīlētām attiecībām ar kluba vadību, pārejot uz „Juventus”.

Igvains bija sākumsastāvā, kamēr Hakans Čalhanolu Milānai nevarēja spēlēt iepriekš nopelnīto brīdinājumu dēļ. Savukārt „Napoli” rindās debiju piedzīvoja vārtsargs Davids Ospina.

„Milan” izdevās izvirzīties vadībā 15. minūtē, realizējot savu pirmo nopietno iespēju. Džakomo Bonaventura ar precīzu sitienu no 16 metriem ar pirmo pieskārienu noslēdza iespaidīgu „Milan” divu piespēļu kombināciju, kad uzreiz pēc centrējuma Borini viņam ar galvu atmeta bumbu pa sitienam. Tas arī palika vienīgais vārtu guvums pirmajā puslaikā, lai gan „Napoli” izveidoja pāris ļoti labus uzbrukumus, kā arī aktīvi pieprasīja pendeli par Mariu Rui nogāšanu soda laukumā, taču soda šajā situācijā saņēma pats portugālis.

Otrā puslaika sākumā „Milan” dubultoja savu pārsvaru, kad vēlreiz izdevās realizēt līdzīgu kombināciju – tāls centrējums uz soda laukuma tālo malu, no kuras tiek atmesta bumba uz centru, un šoreiz tā nonāca pie Davides Kalabrias. Viņš, lai arī nesita tik efektīgi kā Bonaventura, tomēr nogādāja bumbu tālajā apakšējā stūrī, panākot 2:0.

Pavisam drīz gan sekoja „Napoli” atbilde, arvien aktīvāk pārejot uzbrukumā. „Napoli” ar presingu piespieda milāniešus zaudēt bumbu savā laukuma pusē un pusātrajā uzbrukumā pie brīva sitiena no 16 metriem tika Pjotrs Zeļinskis, trāpot apakšējā stūrī. Zeļinskis 67. minūtē izcēlās vēlreiz, šoreiz trāpot no nedaudz tālākas distances, kad bumba atleca viņam tieši pa sitienam pēc stūra sitiena izspēles.

Izlaidusi no rokām vadību 2:0, Dženāro Gatuzo vadītā „Milan” vairs nespēja atjaunot iepriekšējo spēles gaitu un lielākoties spēlēja no aizsardzības. Neizdevās noturēt arī neizšķirtu, jo 80. minūtē aiz aizsardzības līnijas aizlavījās Alans un pie tālā vārtu staba atrada pilnīgi brīvo Drīsu Mertensu, kurš bija nācis uz maiņu Mareka Hamšīka vietā.

„Milan” spēles izskaņā bija tuvāk ceturto vārtu ielaišanai nekā neizšķirta panākšanai un sāka sezonu ar zaudējumu, kamēr Igvains savā debijas mačā bija nosacīti nemanāms. Karlo Ančeloti pie „Napoli” stūres tikmēr guvis otro uzvaru divās spēlēs un arī šoreiz paveicis to, neskatoties, ka mača gaitā nācās atspēlēties, turklāt šoreiz pat no 0:2.

Itālijas A Sērija, otrā kārta

KomandasRez.Vārtu guvēji
Juventus-Lazio2:0 (1:0)Pjaničs 30` Mandžukičs 75`
Napoli-Milan3:2 (0:1)Zeļinskis 53` 67` Mertenss 81` - Bonaventura 15` Kalabria 49`
SPAL-Parma19:00
Cagliari-Sassuolo21:30
Fiorentina-Chievo21:30
Frosinone-Bologna21:30
Genoa-Empoli21:30
Inter-Torino21:30
Udinese-Sampdoria21:30
Roma-Atalanta21:30

Bonaventuras efektīgais sitiens, kas atklāja mača rezultātu