Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kubarevs šampanieti vēl nekorķē: "Nesveiciet mūs - nedrīkstam atslābt"

Agris Suveizda

Kubarevs šampanieti vēl nekorķē: "Nesveiciet mūs - nedrīkstam atslābt"
Oļegs Kubarevs
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Jūrmalas "Spartaks", izbraukumā ar 2:0 pārspējot RFS, svinēja kārtējo uzvaru un, pateicoties "Ventspils" klupienam pret "Mettu"/LU (1:1), deviņas kārtas līdz sezonas beigām konkurenti apsteidz jau par desmit punktiem. Komandas galvenais treneris Oļegs Kubarevs gan lūdz nesteigties ar pāragru čempionu kronēšanu.

Jūrmalas "Spartaka" galvenais treneris Oļegs Kubarevs: "Teikšu, ka, lai arī aizvadījām ne to labāko spēli, guvām divus vārtus un radījām vairākus bīstamus momentus. Mums sanāca standartsituācija [pirmajos vārtos], kā arī bija pretinieka kļūda [otrajos vārtos] – laikam bija līdzīga situācija kā tad, kad guvām vārtus pirmajā aplī. Tās visas ir jaunības sekas, un pretinieku komandai atkal ir jaunas prasības, pie kuras futbolistiem ir jāpierod. Taču puiši spēlē atklāti – varbūt pat pārāk. Labi kontrolē bumbu, ātri to kustina. Bet tam ir vajadzīgs laiks – tomēr jauna komanda, vēl nav iemācījusies uzvarēt. Šobrīd viņi mācās spēlēt, un varu tikai pretiniekiem novēlēt veiksmi, jo komanda neaizslēdzas, spēlē atklāti un cenšas kombinēt, visu spēli uzbruka. Mēs laikam bijām pieredzējušāki, racionālāki."

RFS galvenais treneris Jurijs Ševļakovs: "Gribētu apsveikt kolēģi ar uzvaru, pelnītu uzvaru. Tomēr "Spartaka" futbolisti bija meistarīgāki, un uzskatu, ka viņi spēli izšķīra uz pieredzējušo spēlētāju rēķina. Tas bija Platonovs, kurš apliecināja savas bombardiera kvalitātes, un Gaurača meistarība. Gribēju pateikt lielu paldies saviem spēlētājiem par pašatdevi un nepiekāpību. Ejam uz priekšu – pēc četrām dienām mūs gaida atbildes spēle, tāpēc centīsimies novērst savus trūkumus."

Droši vien zināt, kā nospēlēja "Ventspils". Jau var apsveikt?
Kubarevs: ""Ventspili"? Varat apsveikt "Ventspili", mūs nevajag. Pēc maniem aprēķiniem viss droši vien izšķirsies nākamajās spēlēs pret "Ventspili" (1. oktobrī) un "Jelgavu" (16. oktobrī). Taču, ja viss tā turpināsies. Nedrīkstam atslābināties. Arī šodien tas jau bija redzams, ka futbolisti atļaujas daudz lieku darbību, tāpēc lūgums jums neatslābināt mūsu komandu un neiemidzināt mūsu modrību. Lai ko arī neteiktu, cilvēks tomēr paliek cilvēks – cilvēkam ir raksturīgi kļūdīties, un daudzi diemžēl mācās no savām [nevis citu] kļūdām. Kas attiecas uz čempionātu, līdz pauzei vispār nerunāsim par to – spēlētājiem ir jābūt savāktiem, kādam vēl jābrauc uz izlasi. Gadās traumas, tuvojas rudens, būs slapji laukumi, tāpēc gribētos, lai futbolisti spēlētu līdz galam un būtu profesionāli. Dievs sliktu attieksmi nepiedos."

Esat uzvarējuši "Ventspili", "Jelgavu", "Liepāju", bet vēl nav nevienas uzvaras pret "Spartaku" un arī "Riga". Neērtas pretinieces vai pietrūcis veiksmes?
Ševļakovs: "Nedomāju, ka tā ir kāda neveiksme – vienkārši šobrīd "Spartaks" laikam ir meistarīgākā komanda mūsu čempionātā, ko arī apliecina ar saviem rezultātiem. Ne tāpat vien viņi ir pirmajā vietā. Ir padarīts nopietns darbs, pieredzējis treneris, pieredzējuši spēlētāji, un viņi pelnīti atrodas šajā vietā. Ar viņiem ir grūti spēlēt. Lai kā arī nebūtu, priekšā vēl divas savstarpējās spēles un katrā no tām centīsimies ņemt punktus. Izredzes vēl ir."

Kā jau treneris teica, sākušās traumas – "Spartakam" Šlampe, RFS atkal Grjaznovs. Kādas ir viņu situācijas?
Kubarevs: "No sevis vienkārši gribu pateikt, ka pirmkārt man ir pretenzijas pret laukumu kvalitāti. Nekādā gadījumā negribu kādu mācīt, kā apkopt laukumus, bet, ja laukumi nebūs apcirpti – kā šodien, kad zālīte bija gara – un ja laukumi būs netīri, cieti, tad futbolisti slīdēs arī treniņos. Un rudenī būs daudz traumu. Tāpēc mēs no savas puses darām visu iespējamo, lai zālāju savestu kārtībā. Tomēr dzīvojam 21. gadsimtā un tam nav nepieciešami tik lieli izdevumi kā stadiona celtniecībai. Inventārs – tāpat kā nomainīt futbola apavus. Sīkumu nav. Šīs traumas saistu vienīgi ar to, tāpēc man gribētos, lai tam pievērstu uzmanību."

Cik nopietns ir Šlampes savainojums? Saites vai kas cits?
Kubarevs: "Nevaru pateikt, vēl būs pārbaudes. Tomēr ir aizdomas, ka viņš ir izkritis uz ilgu laiku."

Grjaznovs?
Ševļakovs: "Viņam bija problēmas pirms spēles [otro reizi pēc kārtas Grjaznovs tika nomainīts jau pirms spēles sākuma – A.S.], negribējām riskēt. Tomēr jauns un perspektīvs spēlētājs. Nedomāju, ka spēle bija tāda, lai viņam nāktos iet laukumā neveselam. Tāpēc viņu pasaudzējām, jo priekšā vēl daudz spēļu. Domāju, ka jau nākamajā mačā viss būs kārtībā. U21 izlase? Jā, būs gatavs arī izlasei, turklāt izsaukts pirmoreiz un viņam tas ir liels solis uz priekšu."

Pušņakovs gāja tikai uz maiņu.
Kubarevs: "Tas pats. Gan Kazačoku, gan Pušņakovu pietaupījām, jo viņiem ir muskuļu sāpes un palikušas "pēdas" no iepriekšējās spēles. Un arī tas pats leģionāru ierobežojums – gan rotācija, gan viss kopā."

Par leģionāru ierobežojumu tieši gribēju prasīt – ja laukumā nebūtu piecu leģionāru, Šlampes vietā ietu Pušņakovs, nevis Kiriļins?
(Kubarevs piekrītoši māj ar galvu)

Kur pazudis Kazubovičs?
Ševļakovs: "Viņam ir neliela trauma. Arī viņu gaidām, un arī viņš varbūt būs atpakaļ jau nākamajā spēlē. Ja pievērsāt uzmanību mūsu sastāvam, tad droši vien redzējāt, ka šodien nebija vairāku pamatsastāva spēlētāju – traumu vai diskvalifikāciju dēļ. Tāpēc izgāja daudz jauno puišu, kuriem visiem liels paldies par pašatdevi."

Otrie vārti bija uz Jurkovska sirdsapziņas. Viņš tomēr nav centra aizsargs – kādēļ spēlēja viņš, nevis Flaksis?
Ševļakovs: "Arī Flaksis savainojuma dēļ izlaida desmit dienas un tikai nupat sāka trenēties, vienkārši vēl nebija funkcionāli gatavs. Nebija jēgas viņu laist laukumā. Jurkovskis šajā pozīcijā jau bija spēlējis un nospēlēja labi. Tāpat var teikt arī par šodienu – nospēlēja ne tik slikti, izņemot to vienu kļūdu. Iespējams, ja šajā pozīcijā būtu bijis centra aizsargs, tad varbūt vienkārši būtu izsitis bumbu autā vai nepieļāvis tādu kļūdu. Tomēr nebūt neuzskatām, ka zaudējām viņa dēļ, tikai uzmundrinām viņu – tādas kļūdas gadās. Jaunie futbolisti diemžēl no tādām kļūdām mācās."

RFS spēlētāji trīs reizes prasīja pendeli par spēli ar roku. Redzējāt šīs epizodes?
Kubarevs: "Lai būtu pārliecinātam, jāpaskatās [video]. No malas skatoties, vienmēr notikumi ir pārāk tālu. Ja nospēlētu ar roku, tad tas būtu acīmredzami, bet šajās epizodēs jāskatās, kas tur bija – vai bija spēle ar roku, vai varēja aizgriezties, kādā stāvoklī bija roka. Jaunie noteikumi tiek traktēti dažādi – kritērijs ir viens, taču tas tiek traktēts dažādi. Jāskatās. Protams, savu komandu aizstāvēšu un, neredzot epizodes, pat negribu tām pievērst uzmanību."
Ševļakovs: "Šajā jautājumā sacīšu tā – jau esam vienojušies, ka tiesāšanas tēmu neaizskaram un ka lai kompetenti cilvēki lemj šos jautājumus. Ja tiesnesis laukumā pendeli nedeva, tātad tās nebija."

Kazačoks uz nākamo spēli būs atpakaļ?
Kubarevs: "Ceru, ka jā. Viņš prasījās jau šodien, taču mums ir ārsts, ar kuru konsultēties. U21 izlases un paša puiša interesēs [viņu pasaudzējām], jo savainojumu nevajag saasināt. Varbūt, ka viņam šis pārtraukums pat ir vajadzīgs, jo spēlē viņš ļoti daudz."

Pieaugušo izlases sastāvā Kazačoka nav, kas vismaz man bija lielākais pārsteigums. Jūs viņu redzat ikdienā – tas jums bija pārsteigums vai viņš tam līmenim vēl nav gatavs?
Kubarevs: "Ja viņš būtu izlasē, es nebūtu brīnījies un viņu apsveiktu. Ne man par to lemt, ne man dot padomus, taču es, protams, gribētu, lai kāds no mūsu komandas tur būtu. Veicam milzīgu darbu un tiecamies uz to. Kuru vēl spēlētāju ieteiktu? Nevienu negrasos ieteikt. Taču būtu bijis ļoti priecīgs, ja kādu no mūsu komandas izsauktu – tieši tāpēc mēs arī strādājam, lai futbolisti attīstītos, jo bez rezultāta jābūt arī spēlētāju progresam."

Kad Gauračs guva divus vārtus pret "Daugavpili", sacījāt, ka neesat ar viņu apmierināts. Tagad esat?
Kubarevs: "Neteicu, ka esmu neapmierināts ar viņa darbu. Labāk tā neteiksim, citādi Gauračs uz mani apvainosies. Viņš ir pieredzējis cilvēks. Es teicu, ka mani neapmierina viņa kondīcija, kas tobrīd neatbilda mūsu prasībām. Lieta tāda, ka viņš atnāca no citas komandas, kurā ir savas prasības, savs treniņprocess. Mums tas ir citāds. Viņam bija maz spēļu prakses, un viņam bija nepieciešams laiks, lai adaptētos. Tāpēc biju neapmierināts ar viņa sportisko formu, jo viņš vēl nebija gatavs par 100%.

Tas ir tāpat kā izlaist nepilnvērtīgu, negatavu spēlētāju. Pamazām, pamazām nevis savedam viņu kārtībā, bet dodam vairāk laika un slodžu. Un domāju, ka viņš jau adaptējies. Protams, viņš nav jauns spēlētājs – ar pieredzējušiem futbolistiem nav tik vienkārši. Turklāt viņš veic ļoti daudz darba, kur nepieciešamas ātrumīpašības. Viņš ir uz pareizā ceļa, paši to redzat, un domāju, ka mēs pagaidām visu darām pareizi – viņš iztiek bez savainojumiem un arvien vairāk spēlē, dod labumu un gūst vārtus."

Visbeidzot, kur palicis Adejemo?
Kubarevs: "(Pauze, nopūta) Nezinu. Viņš šobrīd ir pametis [komandu], viņam ir problēmas ar pasi. Viņš ir bēglis, tā ka kaut kas ar dokumentiem. Ja viņš atbrauks, nebūšu pārsteigts. Ja neatbrauks, arī nebūšu pārsteigts. Ar šiem jautājumiem nenodarbojos un šobrīd nepārdzīvoju, ka viņa nav, bet gan domāju, kā mums spēlēt tālāk."

  -3 [+] [-]

, 2016-08-25 14:54, pirms 8 gadiem
Spartaks šosezon Latvijā kā Leichester City pagājušo sezon Anglijā!

  +3 [+] [-]

, 2016-08-25 15:01, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Spartaks šosezon Latvijā kā Leichester City pagājušo sezon Anglijā!
Jā, piekrītu Spartaka sniegums ir mazliet pārsteigums, bet tomēr ne tik liels. Vot, ja Metta tgd laistu pa pirmo 3nieku, tad varētu savilkt līdzību ar Leicester.

  -2 [+] [-]

, 2016-08-25 15:01, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Spartaks šosezon Latvijā kā Leichester City pagājušo sezon Anglijā!
nifiga tev salīdzinājums latvijas līgu kur ir 8 komandas ar anglijas plus katru gadu spartakam ir nopietns sastāvs lai cīnītos par medaļām,tik pat labi vēl pasaki par babīti komanda kura nesen parādījās un pēkšņi visus uzvar!

  -1 [+] [-]

, 2016-08-25 15:03, pirms 8 gadiem
Nakosgad Jelgava panems titulu.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-25 15:33, pirms 8 gadiem
"Lieta tāda, ka viņš atnāca no citas komandas, kurā ir savas prasības, savs treniņprocess. Mums tas ir citāds." - kā pēc iespējas korektāk pateikt, ka otrā komandā, tavuprāt, īsti nemāk sagatavot spēlētājus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-08-25 17:29, pirms 8 gadiem
ffwrd rakstīja: "Lieta tāda, ka viņš atnāca no citas komandas, kurā ir savas prasības, savs treniņprocess. Mums tas ir citāds." - kā pēc iespējas korektāk pateikt, ka otrā komandā, tavuprāt, īsti nemāk sagatavot spēlētājus
Tur jau tā lieta, nevis, ka čempionāts vājš, bet Spartaks Kubareva vadībā ir stiprs

  -1 [+] [-]

, 2016-08-25 18:00, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Tur jau tā lieta, nevis, ka čempionāts vājš, bet Spartaks Kubareva vadībā ir stiprs
pilnībā piekrītu, ka uz doto brīdi Spartaks ir labākā komanda vietējā čempionātā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja