Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Mbapē savainojums nav nopietns, taču spēlēšana pret "Atalanta" ir zem jautājuma zīmes

Agris Suveizda

Mbapē savainojums nav nopietns, taču spēlēšana pret "Atalanta" ir zem jautājuma zīmes
Kiljans Mbapē. Foto: Reuters/Scanpix

Francijas futbola klubs PSG pavēstījis, ka uzbrucējam Kiljanam Mbapē pēc kausa fināla veiktajās pirmajās medicīniskajās pārbaudēs ir atklāts potītes sastiepums. Bažas par daudz nopietnāku savainojumu nav piepildījušās, tomēr pastāv šaubas, vai pasaules čempions pagūs atgriezties ierindā līdz Čempionu līgas ceturtdaļfinālam.

PSG vakar, stundu spēlējusi vairākumā, nosargāja minimālu uzvaru pār "St.-Etienne" (1:0) un trīspadsmito reizi ieguva Francijas kausu. Pirmā puslaika vidū sentetjēniešu kapteinis Loiks Perrēns, kurš, ļoti iespējams, aizvadīja pēdējo maču karjerā, tika noraidīts par agresīvu izklupienu pret Mbapē, asi ielidojot pretinieka potītē.

Mbapē nebija spējīgs spēli turpināt, bet vēlāk uz rezervistu soliņa atgriezās ar kruķiem. Vēl gan PSG veiks arī magnētisko rezonansi, lai apstiprinātu sākotnējo diagnozi un pārliecinātos, ka nav cietis arī kauls, taču pašreizējā informācija, kā vēstī Le Parisien, vedina domāt, ka Mbapē varētu nākties izlaist 10-15 dienas. Ir pilnīgi skaidrs, ka Mbapē nākampiektdien nespēlēs Līgas kausa finālā pret Lionas "Olympique, bet Čempionu līgas ceturtdaļfināls 12. augustā pret Bergamo "Atalanta" pašlaik ir zem jautājuma zīmes.

Vēl pirms Mbapē spēle priekšlaicīgi beidzās ari aizsargam Tīlo Kēreram, kuram ir tikai sasists kauls un būs jāizlaiž tikai 4-5 dienas. Savukārt citi aizsargi Huans Bernats un Abdū Diallo, kuri vakardienas spēli izlaida, jau pirmdien atgriezīsies treniņprocesā.

Vakar vienīgos vārtus pēc Mbapē reida guva Neimārs, iesizdams vārtsarga atvairīto bumbu. 21 gadu vecais Mbapē šosezon Francijas čempionātā 20 spēlēs guva 18 vārtus, bet Čempionu līgā septiņos mačos tika pie pieciem vārtiem. Nesen Mbapē paziņoja, ka noteikti paliks PSG arī uz nākamo sezonu.

Izmantotie resursi:
https://www.psg.fr/equipes/equipe-p...
https://www.leparisien.fr/sports/fo...