Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Leģendārajam Čavi pirms Kataras sezonas atsākšanās atklāta inficēšanās ar Covid-19

Agris Suveizda

Leģendārajam Čavi pirms Kataras sezonas atsākšanās atklāta inficēšanās ar Covid-19
Čavi Ernandess. Foto: Reuters/Scanpix

"Barcelona" leģenda Čavi Ernandess, kurš pirmo sezonu atrodas pie Kataras kluba "Al Sadd" stūres, neilgi pirms sezonas atsākšanas pavēstījis, ka nevarēs vadīt komandu šovakar paredzētajā spēlē, jo pozitīvu analīžu dēļ viņam nācies izolēties no komandas.

"Pirms dažām dienām, izpildot līgas protokolu, pēdējā Covid-19 pārbaude izrādījās pozitīva. Par laimi, atrodos lieliskā veselības stāvoklī, taču, atbilstoši protokolam, esmu izolējies," savā Instagram profilā raksta 40 gadus vecais treneris.

"Kad veselības dienests man atļaus, atgriezīšos pie ikdienas darba un strādāšu ar vēl lielāku degsmi nekā agrāk. Vēlos pateikties visām atbildīgajām pusēm, īpaši līgas, asociācijas un kluba vadībai par prevencijas pasākumu veikšanu, kas garantē normālu sacensību aizvadīšanu," Čavi turpināja. Katalāņa prombūtnē komandu vadīs dublieru treneris Davids Pratss.

Pirms gada Čavi, vēl kā spēlētājs, kopā ar "Al Sadd" kļuva par Kataras čempionu, bet pēc spēlētāja karjeras beigām kļuva par komandas galveno treneri, parakstot divu gadu līgumu. Trenera karjerā Čavi jau ir ticis pie Kataras Superkausa un Kroņprinča kausa, bet čempionātā komanda pašlaik gan ieņem trešo vietu, no līderēm "Al Duhail" un "Al Rayyan" atpaliekot par attiecīgi desmit un deviņiem punktiem.

Futbolista karjerā Čavi ar "Barcelona" četrreiz triumfēja Čempionu līgā, astoņreiz kļuva par Spānijas čempionu, izcīnīja sešus Spānijas superkausus un trīs Karaļa kausus, kā arī divreiz uzvarēja UEFA Superkausā un Pasaules kausā klubiem. Ar Spānijas izlasi Čavi kļuva par 2010. gada pasaules čempionu un divkārtēju Eiropas čempionu. Spānijas izlasē viņš aizvadīja 133 spēles un guva 13 vārtus.

Izmantotie resursi:
https://www.instagram.com/p/CDDy-cmjW9-/?igshid=1xyd9b3v6m7s4)