Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" uzņems maltiešus, "Riga" un "Liepāja" mēģinās pārsteigt izbraukumā

Andrejs Siliņš

"Ventspils" uzņems maltiešus, "Riga" un "Liepāja" mēģinās pārsteigt izbraukumā
Foto: FK Ventspils

Šovakar UEFA Eiropas līgas otrās kvalifikācijas kārtas pirmās spēles aizvadīs trīs Latvijas komandas: 17:45 "Ventspils" savā stadionā uzņems Maltas trešo spēcīgāko vienību "Gzira United", savukārt 21:00 mačus izbraukumā sāks "Riga FC" un "Liepāja", tiekoties ar attiecīgi Polijas čempioni "Piast" un Zviedrijas vicečempioni "Norrkoping".

Pusei no četriem Latvijas klubiem izdevās teicami tikt galā ar šīs sezonas Eiropas kampaņas pirmo uzdevumu - "Ventspils" un "Liepāja" pārvarēja pirmo kvalifikācijas kārtu Eiropas līgā. Otrai pusei uzdevums neizdevās - RFS dramatiskā duelī zaudēja Vitālija Maksimenko Slovēnijas vicečempionei Ļubļanas "Olimpijai", kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas izkrīt no Eiropas turnīriem šosezon. Zaudēja arī "Riga", taču tas notika Čempionu līgas kvalifikācijā, līdz ar to pagājušogad izcīnītais Latvijas čempiontituls devis rīdziniekiem otro iespēju - turpināt sezonu Eiropas līgā.

Ventspilnieki pēc Albānijas "Teuta" sakaušanas atgriezās Virslīgā, kur kārtējo reizi cīnījās neizšķirti pret Valmieru (2:2), bet tagad visa uzmanība atkal pievērsta Eiropas līgai. Otrajā kārtā pretī stāsies Maltas vienība "Gzira United", kas pirmajā kārtā parūpējās par pārsteigumu. Pēc 0:2 pirmajā mačā mājās izdevās viesos ar 3:1 apspēlēt zināmo horvātu komandu Splitas "Hajduk" un divu spēļu summā iesoļot otrajā kārtā, pateicoties vairāk izbraukumā gūtajiem vārtiem.

"Ventspils" jāuzskata par favorīti šī vakara spēlē, ko pastiprina fakts, ka Maltas čempionāta jaunā sezona sāksies tikai augustā, kamēr kurzemniekiem vietējā čempionātā aizvadīta jau vairāk nekā puse sezonas. "viņi spēlē ļoti fiziski. Tādēļ būs pamatīga cīņa, bet mums ir jāizcīna uzvara, jo mājās mājās nedrīkstam neuzvarēt. Mums jādara viss, lai savā laukumā tiktu pie panākuma. Zinu, ka būs grūta spēle, jo pretiniekiem ir emocionālais pacēlums pēc uzvaras pār slavenu Horvātijas komandu. Tas ir futbols un futbolā ļoti daudz ko nozīmē pārliecinātība," ventspilnieku uzbrukuma līderis Tosins Aijegūns ir piesardzīgs, taču apņēmības pilns tikt galā ar uzdevumu. "Šī spēle var mainīt manu dzīvi. Man šī spēle ir ārkārtīgi svarīga."

Otra Kurzemes pārstāve Eiropas līgā "Liepāja" pēc lieliskā snieguma pret Minskas "Dinamo" (1:1 mājās, 2:1 viesos) Virslīgā aizvadīja maču Jelgavā, kur vārtus gūt nespēja (0:0). "Ja gribam panākumus vietējā arēnā vai vienkārši progresēt, tad ir jāpierod sasniegt rezultātu pēc katrām 2 – 3 dienām. Jāizspiež no sevis maksimums," pēc neizcīnītās uzvaras pret Jelgavu liepajniekiem.lv sacīja Liepājas galvenais treneris Aleksandrs Starkovs. Viņa vadītās komandas atbalstītājiem gan pienākušas labas ziņas pirms mača Zviedrijā pret "Norrkoping", jo no potītes savainojuma atgriezies Jānis Ikaunieks, kurš nespēlēja izbraukumā pret "Dinamo".

"Norrkoping" gan tik un tā tiek uzskatīta par izteiktu dueļa favorīti kluba krietni lielāko finansiālo iespēju dēļ. Noršēpingas vienība pagājušajā sezonā kļuva par Zviedrijas vicečempioni, vien par diviem punktiem piekāpjoties AIK. Sezonu starptautiskajā arēnā izlaiduši (2017. gadā vien sestā vieta Zviedrijā), "Norrkoping" Eiropā atgriezās ar īru "Patrick's Athletic" sakaušanu (2:1, 2:0). Vietējo čempionātu Noršēpinga pagaidām aizvada viduvēji - septiņas uzvaras 17 mačos dod vien septīto pozīciju 16 komandu konkurencē, tiesa, ceturtā vieta joprojām ir tikai vienas uzvaras attālumā.

Ar vārtu gūšanu visnaskāk aizrāvies talantīgais uzbrucējs Džordans Lāšons, kurš Zviedrijas čempionātā guvis 11 vārtus, vēl piecus pievienojis četrās kausa spēlēs, bet Eiropas līgā pagaidām izcēlies ar vienu vārtu guvumu. Maiklam Džordanam par godu nosauktais Lāšons ir slavenā zviedru uzbrucēja Henrika Lāšona dēls. Pirms 2016. gada olimpiskajām spēlēm tieši Henriks atskaitīja Džordanu no Zviedrijas olimpiskās komandas.

Visbeidzot Latvijas čempionvienība "Riga" šovakar sagaida nozīmīgs pārbaudījums Polijā, kur jātiekas ar Ekstraklases čempioniem "Piast". Gļivices komanda kļuva par kārtējo Polijas vienību, kas nespēj sasniegt cerētu uz Eiropas skatuves - Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā "Piast" atzina Borisovas BATE pārākumu (1:2, 1:1). Trešo reizi vēsturē klubs piedalīsies Eiropas līgas kvalifikācijā, kur nekad iepriekš nav izdevies pārvarēt 2. kārtu, tāpat kā "Riga" vienībai.

"Mums ir komanda, kurai nav lielas pieredzes. Tāpēc spēlējām no aizsardzības, cenšoties izmantot pretuzbrukumus. Apzināmies, ka nevaram diktēt spēles tempu. Tāpēc mums ir jāpieturas pie šāda stila," rīdzinieku galvenais treneris Mihails Koņevs pirmsspēles preses konferencē apzinājās savas komandas reālās spējas. "Manā skatījumā, ja runājam par futbola aspektiem, "Piast" spēlēs pret BATE bija labāka nekā baltkrievu komanda. "Piast" ir labi futbolisti, taču mēs bez cīņas nepadosimies."

Tikmēr "Piast" treneris Valdemars Formaliks tieši norādīja uz "Riga" spēles stilu, kas varot būt bīstams: "Viņi ir neparocīgs pretinieks, kurš var nospēlēt 0:0, neielaižot vārtus divās Eirokausu spēlēs. Viņiem ir spēks noteiktos spēles elementos. Vairākiem spēlētājiem ir Ekstraklases pieredze, kā piemēram Denisam Rakelam. Ir vairāki spēlētāji no ārzemēm, kuriem ir meistarība, lai izšķirtu spēles likteni. Mums ļoti jākoncentrējas un jāsagatavojas svarīgākajām līgas spēlēm. Svarīgi pirmajā spēlē savā laukumā izcīnīt uzvaru un novietot sevi parocīgā pozīcijā pirms atbildes mača Rīgā."

Otrās kārtas maču šovakar aizvadīs arī RFS pāridarītāja "Olimpija" ar Vitāliju Maksimenko ierindā. 20:00 izbraukumā jātiekas ar Turcijas piekto stiprāko pagājušās sezonas komandu "Yeni Malatyaspor". Turki ar šo kārtu sāks dalību Eiropas līgā.

UEFA Eiropas līga, 2. kvalifikācijas kārta

DatumsLaiksSpēle
25.07.17:45Ventspils - Gzira United
21:00Norrkoping - Liepāja
21:00Piast - Riga FC
1.08.19:30Riga FC - Piast
20:00Liepāja - Norrkoping
21:00Gzira United - Ventspils
1 2 54 komentāri

  -3 [+] [-]

, 2019-07-25 11:23, pirms 5 gadiem
Ventspils uzvara, Riga, Liepāja zaudējumi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-07-25 11:33, pirms 5 gadiem
Kā tad ar Ventspils tiešraidi? Vakar tā kā bija runa ka tv translēs. Šodien nekādu reklāmu neesmu pamanījis.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-25 11:53, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Tiešraides!!!?
http://mygoaltv.com/norrkoping-vs-liepāja-m13601

  -2 [+] [-]

, 2019-07-25 11:54, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Kā tad ar Ventspils tiešraidi? Vakar tā kā bija runa ka tv translēs. Šodien nekādu reklāmu neesmu pamanījis.
sportacentrs TV

  -1 [+] [-]

, 2019-07-25 11:58, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Kā tad ar Ventspils tiešraidi? Vakar tā kā bija runa ka tv translēs. Šodien nekādu reklāmu neesmu pamanījis.
es arī vēlētos zināt, kur varēs vērot šišhanovkļosoviešus. Brīvību- Venspilij !

  +1 [+] [-]

, 2019-07-25 11:59, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Kā tad ar Ventspils tiešraidi? Vakar tā kā bija runa ka tv translēs. Šodien nekādu reklāmu neesmu pamanījis.
Piast Gliwice vs Riga live Stream Free and H2H...
Ventspils vs Gzira United live Stream Free and...

  +1 [+] [-]

, 2019-07-25 12:02, pirms 5 gadiem
Number 0 rakstīja: sportacentrs TV
abās SC programmās nav, netā, ne TV, bet varbūt Tu neproti lasīt Vai arī ir kāds slepens info, vai arīkāds 1personiski nodrošinās translāciju ?

     [+] [-]

, 2019-07-25 12:19, pirms 5 gadiem
Uzliku uz Rīgas un Liepājas uzvarām dešuku. Mazums saies. 😁😁

     [+] [-]

, 2019-07-25 12:33, pirms 5 gadiem
Sportacentra būs Rīgas spēle ';

  +1 [+] [-]

, 2019-07-25 13:29, pirms 5 gadiem
Siliņ, noskaidro, kāpēc Sportacentrs.com nerāda šodienas spēli (vai varbūt tomēr rāda) un uzraksti par to! Vakar vēl bija info, ka rādīs, šodien klusums!

  -3 [+] [-]

, 2019-07-25 13:29, pirms 5 gadiem
Ja FKL Norčepingā spēlēs kā Minskā, tad ir varianti. Labi ka pirmā spēle izbraukumā.
Arī FKV ir varianti, bet FKR variantu nav daudz. Pat neskatoties, ka viņi spēlē mājās.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-07-25 14:05, pirms 5 gadiem
Izradas Ka Best4sport 2 radis FKV speli. Tatad tiem, kam nav sporta pakete spele redet TV neiespejami. Es zinu, ka ir links interneta kur var redzet B4S 2 tiesraides. Varbut kadam ir tas links un var padalities?

  +2 [+] [-]

, 2019-07-25 14:08, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja FKL Norčepingā spēlēs kā Minskā, tad ir varianti. Labi ka pirmā spēle izbraukumā.
Arī FKV ir varianti, bet FKR variantu nav daudz. Pat neskatoties, ka viņi spēlē mājās.
Tici man, FC Riga varianti tikt talak ir krietni vairak neka FKL...tu varetu teikt - "Ja bet Liepaja paslaik ir laba forma !"..paskaties uz Norchepingas pedejam spelem ari vini ir forma. Polijas klubi Eiropa vispar neko nevar paradit, bet Zviedrijas klubi spele kritni veiksmigak. Vari kautvai paskatities ko bukmeikeri saka par izredzem. CIRVIS

     [+] [-]

, 2019-07-25 14:09, pirms 5 gadiem
T.G.H. rakstīja: Izradas Ka Best4sport 2 radis FKV speli. Tatad tiem, kam nav sporta pakete spele redet TV neiespejami. Es zinu, ka ir links interneta kur var redzet B4S 2 tiesraides. Varbut kadam ir tas links un var padalities?
https://www.shortcut.lv/tiesraide/b...
Netā joprojām bez maksas.

     [+] [-]

, 2019-07-25 14:11, pirms 5 gadiem
Homo cilvekus rakstīja: https://www.shortcut.lv/tiesraide/b...
Netā joprojām bez maksas.
Paldies !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2019-07-25 14:27, pirms 5 gadiem
T.G.H. rakstīja: Tici man, FC Riga varianti tikt talak ir krietni vairak neka FKL...tu varetu teikt - "Ja bet Liepaja paslaik ir laba forma !"..paskaties uz Norchepingas pedejam spelem ari vini ir forma. Polijas klubi Eiropa vispar neko nevar paradit, bet Zviedrijas klubi spele kritni veiksmigak. Vari kautvai paskatities ko bukmeikeri saka par izredzem. CIRVIS
Kurš no mums cirvis paskatīsimies, kas tiks izspēlētas abas kvalifikācijas kārtas.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-25 14:50, pirms 5 gadiem
Interesanti, ka Best4Sport programmā tikai kādu stundu atpakaļ pārādījās šodienas spēle. Vēl 12.00 par to nekas nebija minēts.

     [+] [-]

, 2019-07-25 15:16, pirms 5 gadiem
Cerams Ventspils uzvarēs Maltas klubu, jo tomēr Malta Horvātijas Hajduk uzvarēja.

     [+] [-]

, 2019-07-25 15:20, pirms 5 gadiem
specha rakstīja: es arī vēlētos zināt, kur varēs vērot šišhanovkļosoviešus. Brīvību- Venspilij !
Ventspilij toto likme ar maza. Maltas klubs skaitās vājš. Cerams tas viss būs arī rezultātā.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-25 15:24, pirms 5 gadiem
FC Riga lielaka problema, manuprat it treneris Konevs. Vins nav piemerots trenet tada limena komandu, lai iet un trene 2. ligas klubus. Vina piesardzigais futbols neder Riga speletajiem, tapec ari tiek zaudetas tik daudz speles kur ir 50/50 izredzedzes.

     [+] [-]

, 2019-07-25 15:37, pirms 5 gadiem
Liepàjai variantu maz, Rīgai vairàk, bet treneris ir galīgs klauns bārstīties ar tādiem izteicieniem (kaut vai taisnība)

Ventspils 80% iet tālāk.

     [+] [-]

, 2019-07-25 15:38, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Tiešraides!!!?
Aliņš pludos vakarā?

  +2 [+] [-]

, 2019-07-25 15:50, pirms 5 gadiem
Carams musējie uzvarēs!

     [+] [-]

, 2019-07-25 17:08, pirms 5 gadiem
SC TV pitari, pat nevar parādīt mājas spēles !

     [+] [-]

, 2019-07-25 17:10, pirms 5 gadiem
Ventspils domājams zaudēs (1:3 vai 0:3), Rīga var izvilkt pa nullēm, Liepāja var iekost un uzvarēt ar 2:0.

     [+] [-]

, 2019-07-25 17:42, pirms 5 gadiem
Ventiņu spēli kkur var redzēt?

     [+] [-]

, 2019-07-25 17:43, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Vēl viens liberastu mērglis, kuram nevis afropērtiķi, bet gan vietējie Slāvi traucē
kāpēc mūsdienu kvēlākie naciķi, kuri nāk no bijušās PSRS zemēm, bieži vien izrādās kvēli Russkij mir atbalstītāji un DNR LNR aizstāvji. Sakritība?

     [+] [-]

, 2019-07-25 17:50, pirms 5 gadiem
Mājsaimnieks rakstīja: Ventiņu spēli kkur var redzēt?
Kepkas, iedo linku!

     [+] [-]

, 2019-07-25 17:54, pirms 5 gadiem
Vai tik šai rakstā norādītajā Norčepingas Vs Liepājas spēles laikā nav kļūda, jo livetv norādīts ka šī spēle sākas 19:00?

  +1 [+] [-]

, 2019-07-25 17:54, pirms 5 gadiem
Mājsaimnieks rakstīja: Ventiņu spēli kkur var redzēt?
http://livetv.sx/enx/eventinfo/824771_ventspils_gzira_united/#webplayer_alieztv|96061|824771|1209339|900|1|en
1 2 54 komentāri