Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Igauņu basketbolists Roberts Pītersons paliek "Valka/Valga" rindās

Igauņu basketbolists Roberts Pītersons paliek "Valka/Valga" rindās
Roberts Pītersons

Turpinot sastāva komplektāciju jaunajai basketbola sezonai, "Valka/Valga" vienība panākusi oficiālu vienošanos ar 27 gadus veco Igaunijas basketbolistu Robertu Pītersonu, kurš Latvijas – Igaunijas robežpilsētas vienību pārstāvējis jau vairākas sezonas.

192 centimetrus garais, vieglā uzbrucēja postenī spēlējošais, basketbolists pagājušajā sezonā "Olybet" Latvijas basketbola līgā 16 spēlēs caurmērā laukumā pavadīja 15 minūtes un vidēji guva 1.7 punktus, taču ar 63.6% augstu metienu precizitāti metienos no spēles. Savukārt "Alexela" Igaunijas basketbola līgā spēlētājs 25 mačos izcēlās ar 2.1 gūto punktu.

"Roberts ir kļuvis par stabilu "Valka/Valga" komandas vērtību. Viņš sevi ir pierādījis sevi kā neatlaidīgu cīnītāju, kurš vienmēr darbojas komandas interesēs. Turklāt viņam piemīt lieliska darba ētika, tādēļ neapšaubāmi vēlējos šo spēlētāju savā komandā. Uzskatu, ka Robertam vēl ir iespējas progresēt un kļūt par vienu no atslēgas spēlētājiem jaunās sezonas komandas modelī," cerīgi izsakās komandas galvenais treneris Kristaps Zeids.

R.Pītersonas savas profesionālās basketbola karjeras laikā "Valka/Valga" vienībā bijis uzticīgs septiņas sezonas, bet no 2014. – 2016.gadam aizvadīja divas sezonas citā Igaunijas klubā Rakveres "Tarvas". Basketbolists pārstāvējis arī Igaunijas U16 izlasi un bijis iekļauts U18 izlases kandidātu rindās.

"Esmu gatavs savai astotajai sezonai šajā klubā. Domāju, ka būs ļoti interesanta sezona. Komandai ir jauns treneris un tā tiek būvētā pārsvarā no gados jauniem basketbolistiem. Gaidu ar nepacietību sezonas sākumu," atzīst basketbolists, kurš ir arī Valgas pilsētas iedzīvotājs.

Jau tika ziņots, ka starpsezonā "Valka/Valga" komandu papildinājis aizsargs Edgars Lasenbergs un uzbrucējs Elvijs Mičulis, kā arī saspēles vadītājs Ernestas Bružas no Lietuvas. Klubs tāpat uz diviem gadiem noslēdzis vienošanos ar galveno treneri Kristapu Zeidu.

Komandas pirmā kopā sanākšana un treniņi plānoti no 1.augusta, kurā piedalīsies jau minētie basketbolisti, labākie jaunieši no Valkas sporta internāta, kā arī uz pārbaudes periodu uzaicināti vairāki igauņu spēlētāji.

     [+] [-]

, 2017-07-25 11:32, pirms 7 gadiem
Basket.lv datubāzē viņš bija ievadīts kā Peterson. Karjeras rekords LBL - 5 (pieci) punkti vienā spēlē.
Spēlētāji | Olybet Latvijas Basketbola līga |...

  -1 [+] [-]

, 2017-07-26 10:35, pirms 7 gadiem
Priekš tāda vecuma tomēr prasijās pieklājīgāka statistika.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-26 11:21, pirms 7 gadiem
1.7 punkti?mana ome varētu vairāk iemest.