Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Atcelta pirmā NFL pirmssezonas spēle, pārcelta Slavas zāles ceremonija

Juris Miņins
Juris Miņins

Atcelta pirmā NFL pirmssezonas spēle, pārcelta Slavas zāles ceremonija
2019. gada NFL sezonas MVP Lamārs Džeksons
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā futbola līga (NFL) ir nākusi klajā ar paziņojumu, ka šogad nenotiks ikgadējā Slavas zāles spēle, kas vienlaicīgi ir arī pirmais pirmssezonas mačs.

Nacionālā futbola līga ilgu laiku sevi pozicionēja kā sporta organizācija, kura spēs izvairīties no jebkādas koronvīrusa pandēmijas negatīvās ietekmes, jau sākotnēji paziņojot, ka regulāro sezonu viņi sāks laikā, aizvadot, lai arī attālināti, jauno spēlētāju izvēles ceremoniju un kopumā diezgan veiksmīgi spējot pielāgoties jaunajai situācijai.

Tiesa, to drīzāk ir jānoraksta nevis uz labo līgas vadības menedžmentu, bet gan uz apstākli, ka NFL līdz šim atradās dziļā starpsezonas stāvoklī, bet kā tikko ir jāsāk domāt par klātienes pasākumu organizēšanu, tā NFL nākas mainīt taktiku.

Šodien Rodžera Gūdela vadītā organizācija ir paziņojusi, ka ikgadējā Slavas zāles uzņemšanas ceremonija, kas ir ne tikai liels pasākums, bet iezīmē arī aktīvās amerikāņu futbola sezonas sākumu, ir pārcelta uz nākošo gadu, bet šo ceremoniju vienmēr pavadošā pārbaudes spēle, kurā šogad bija jātiekas Dalasas "Cowboys" un Pitsburgas "Steelers" vienībām, ir atcelta pavisam.

Bez pašas spēles atcelšanas šis NFL lēmums ir ietekmējis arī Pitsburgas un Dalasas komandu gatavošanās plānus sezonai, jo tagad viņi, visdrīzāk, savu pirmssezonas treniņnometni sāks vēlāk. Tiesa, lai arī lielākā daļa līgas komandu aktīvo gatavošanos sezonai ir ieplānojusi uz jūlija izskaņu, pagaidām vēl nav zināms vai šie plāni patiešām arī piepildīsies, jo līga aktīvi sekos līdzi sabiedrības veselības stāvoklim.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/