Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Spānija izglābjas pret Maroku un astotdaļfinālā tiksies ar Krieviju

Rolands Eliņš

Spānija izglābjas pret Maroku un astotdaļfinālā tiksies ar Krieviju
Foto: Reuters/Scanpix

Marokas futbola izlase, kurai nepaveicās izmantot savas iespējas Pasaules kausa pirmajās divās spēlēs, šovakar spēlēja 2:2 pret Spāniju, kompensācijas laikā nenoturot pārsvaru. Spānijas izlase tāpat uzvarēja B grupā, līdz ar to astotdaļfinālā tiekot pie mača ar mājinieci Krieviju.

Spānija pirms šī mača vēl nebija garantējusi vietu astotdaļfinālā, taču tā atradās ļoti parocīgās pozīcijās, lai to paveiktu, un bija veikusi tikai vienu izmaiņu sākumsastāvā – Vaskesa vietā laukumā tika sūtīts Tjagu Alkantara. Pirmajās divās spēlēs ļoti atraktīvo futbolu demonstrējusī Maroka tikmēr šajā spēlē vairs neko nevarēja panākt, lai izkļūtu no grupas, taču cerēja, ka beidzot izdosies pārtraukt neveiksmju sēriju uzbrukumā.

Maroka pret Irānu un Portugāli bija radījusi vairākas lieliskas vārtu gūšanas iespējas, un gandrīz vai brīnums, ka nevienus vārtus tā arī nebija guvusi. Šovakar to izdevās paveikt jau 14. minūtē. Spānijai pirms tam piederēja milzīgs teritoriālais pārsvars, kas gan nekādu īpašo efektu nedeva, taču nedaudz “iemidzināja” Serhio Ramosu, kurš pavirši apstrādāja bumbu laukuma centrā. Kamēr spāņu aizsargi saskatījās, bumbu savāca Turcijas kluba “Yeni” uzbrucējs Kalids Butaibs un izgājienā viens pret vienu atklāja rezultātu.

Spānija gan teju uzreiz sniedza pārliecinošu atbildi, kad izcili nospēlēja Andress Injesta, izkārtojot brīvu sitienu no soda laukuma vidus Isko, kurš nekļūdījās (1:1). Pēc dažām minūtēm Spānijas futbolistu nervus vēlreiz pārbaudīja Butaibs, kurš vēlreiz aizskrēja izgājienā viens pret vienu, bet šoreiz De Heja bija pārāks, teicami nosedzot bumbas ceļu. Spānija puslaika otrajā pusē uzspieda savu spēli vēl izteiktāk, kamēr marokāņi vairākkārt nesavaldījās, par ko tika sodīti ar veselām četrām dzeltenajām kartītēm.

Otrā puslaika ievadā Maroka lika Spānijai vēlreiz satraukties par savu vārtu drošību. Vispirms gan marokāņi pieprasīja pendeli par Žerāra Pikē spēli ar roku soda laukumā, taču tiesnesis nevēlējās pat izmantot VAR sistēmu un uzreiz noraidīja Marokas protestus. Pavisam drīz izcili nospēlēja Nordins Amrabats, kurš ielauzās Spānijas soda laukumā un izdarīja neatvairāmu sitienu tālajā devītniekā. De Hejam nebija nekādu cerību atvairīt bumbu, taču tā pamatīgi norībināja vārtu pārliktni un vārtos neiegāja.

62. minūtē tuvu vārtu guvumam bija jau Spānija, kad Isko pēc centrējuma ar galvu trāpīja vārtu tālajā stūrī, taču palīgā vārtsargam paspēja piesteigties Marokas spēlētājs Romēns Saiss, kurš izsita vārtos lidojošo bumbu. Spēles gaitā būtiskas izmaiņas nenotika, Spānija turpināja uzbrukt daudz vairāk, kamēr Marokas pretuzbrukumi bija reti, bet ļoti asi. 79. minūtē Pikē vēlreiz izvairījās no pendeles, kad pēc pretinieka sitiena bumba trāpīja viņam pa roku, taču Maroka tāpat panāca savu – pēc sekojošā stūra sitiena Jusefs En-Nesiri uzvarēja divcīņā ar Ramosu un ļoti spēcīgi raidīja bumbu vārtu stūrī. De Heja pat nepakustējās, un Marokai vadība 2:1.

Spānija metās izmisīgos beigu uzbrukumos un kompensācijas laikā tomēr paspēja izglābties. Aspass eleganti raidīja bumbu vārtos pēc Karvahala piespēles, un, lai arī vārti sākotnēji netika ieskaitīti aizmugures dēļ, VAR sistēma apliecināja, ka vārti gūti korekti. Netrūka emociju un asumu abu komandu izpildījumā, taču neizšķirts 2:2 tā arī saglabājās līdz mača beigām, kas ļāva Spānija saglabāt pirmo vietu grupā, kamēr Maroka par spīti visiem saviem centieniem tā arī palika ceturtā.

Spānija – Maroka 2:2 (1:1)

Vārti: Isko 19` Aspass 90+1`- Butaibs 14`, En-Nesiri 81`
Brīdinājumi: Munirs, da Košta, Hakimi, El Ahmadi, Busufa, Amrabats
Spānija: De Heja, Karvahals, Pikē, Ramoss, Alba, Busketss, Alkantara (Asensio 74`), Silva (Rodrigo 84`), Injesta, Kosta (Aspass 74`), Isko.
Maroka: Munirs, Dirars, da Košta, Saiss, Hakimi, El Ahmadi, Busufa, Amrabats, Belhanda (Fažrs 63`), Ziješs (Buhaduzs 85`), Butaibs (En-Nesiri 71`).
Galvenais tiesnesis: Ravšans Irmatovs (Uzbekistāna)

B grupa

VKomandaSUNZV+/-P
1.Spānija31206:5+15
2.Portugāle31205:4+15
3.Irāna31112:204
4.Maroka30122:4-21
Slēpts komentārs: paccan11
Slēpts komentārs: blondais18

  +6 [+] [-]

, 2018-06-25 23:08, pirms 6 gadiem
Sodienas visas speles = Pilnigs kosmoss laba nozime. Bij interesanti verot

     [+] [-]

, 2018-06-25 23:08, pirms 6 gadiem
B#ē labi ka neliku stafku, būtu pilnībā papisis bez variantiem

     [+] [-]

, 2018-06-25 23:09, pirms 6 gadiem
Viss labs ,kas labi beidzas.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-25 23:10, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Atvainojos lietotājām zaipim par to, ka neesmu pirmais refrešotājs, jo viņš tik lielu cerību uz mān liek...
Tev nav dzīves!

  +1 [+] [-]

, 2018-06-25 23:14, pirms 6 gadiem
blondais18 rakstīja: Jeeeb..aaaal...kas tas pa jampampinju tiesnesi bija Portugaales : Iraanas machaa?
Irāņi klupa viņam virsū kā traki. Viņš jau nezināja kā viņus novaldīt. Pilnīgi visiem jau kartīti nedos. Beigās jau iespējams par savu ādu padomāja un iedeva pendeli.

     [+] [-]

, 2018-06-25 23:18, pirms 6 gadiem
Ja spāņi spēlēs tikpat apātiski un pavirši kā šodien, tad krieviem pat ir izredzes. Tāda sajūta, ka spāņi guļ, bet kā Maroka iesit tad pamostas uz 5min, lai iesistu paši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-06-25 23:43, pirms 6 gadiem
arch122 rakstīja: Tev nav dzīves!
Neesi nelga - 17:45 - 19:45 es spēlēju bīča treniņu ar 15-20 gadus jaunākiem zeņķiem.
no 20:15 - 23:41 es ar bērniem lieliski vadu vakaru starp TV, SC.COM, un vēl šo to...

Kuram nav dzīves?!?!?!

     [+] [-]

, 2018-06-25 23:48, pirms 6 gadiem
Emm, a kas notiktu, ja irāņi kompensācijas laikā iesistu to golu un spāņi neatspēlētos. Spāņi un portugāļi mestu monētu vai skatītos kādus papildrādītājus?

     [+] [-]

, 2018-06-25 23:59, pirms 6 gadiem
yankeezulu rakstīja: Emm, a kas notiktu, ja irāņi kompensācijas laikā iesistu to golu un spāņi neatspēlētos. Spāņi un portugāļi mestu monētu vai skatītos kādus papildrādītājus?
Tad skatītos tos fair play mīnuspunktus, un pat ja tie būtu vienādi tad laikam mestu monētu vai kaut kā lozētu

  -1 [+] [-]

, 2018-06-26 00:02, pirms 6 gadiem
yankeezulu rakstīja: Emm, a kas notiktu, ja irāņi kompensācijas laikā iesistu to golu un spāņi neatspēlētos. Spāņi un portugāļi mestu monētu vai skatītos kādus papildrādītājus?
1990 ajā nebija šķirbas:
ĪRI ar Boneru vārtos dabūja pretī itāļus (mājiniekus 3.v) ar Dzengu vārtos.
HOL ar van Brekelenu vārtos dabūja pretī fričus ar piespļauto matu Rūdiju Felleru, kam visas pendelis sita Brēme un vārtos stāvēja kačoks Bodo Ilgners.

     [+] [-]

, 2018-06-26 00:36, pirms 6 gadiem
Spāņiem otrais gols gan bija mistisks, bet nu skaisti.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-26 07:07, pirms 6 gadiem
Spānija utainos izdzmteņus izmēzīs no čempionāta
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja