Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Irānas fani mēģina traucēt Ronaldu un Portugāles izlases miegu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Irānas fani mēģina traucēt Ronaldu un Portugāles izlases miegu
Krištianu Ronaldu
Foto: AFP/Scanpix

2018. gada Pasaules kausa izcīņā Irānas izlasei ir iespēja sagādāt milzīgu sensāciju un iekļūt izslēgšanas spēlēs. Lai tas izdotos, šovakar ir jāpieveic Eiropas čempione Portugāle, un pirms dueļa talkā nākuši komandas līdzjutēji, kuri traucējuši pretiniekiem miegu.

Šovakar pulksten 21:00 sāksies B grupas noslēdzošās spēles. Portugāle, kas atrodas otrajā vietā, izslēgšanas spēlēm kvalificēsies ar neizšķirtu pret Irānu, savukārt uzvara ļaus saglabāt cerības uz pirmo vietu. Tikmēr Irānai, kas ar 1:0 pieveikusi Maroku un ar 0:1 zaudējusi Spānijai, nepieciešami trīs punkti, lai sarūpētu sensāciju un atstātu Eiropas čempioni aiz borta. Komandas ir no dažādām svara kategorijām, tāpēc irāņi mēģina izmantot jebkuru līdzekli, kas varētu palīdzēt.

Naktī pirms spēles vairāki simti Irānas līdzjutēju sapulcējās pie viesnīcas, kurā dzīvo Portugāles valstsvienības futbolisti, un sāka skaļi trokšņot, tādā veidā traucējot pretiniekiem miegu. Televīzijas kamerām izdevās nofilmēt, ka portugāļu kapteinis Krištianu Ronaldu dodas pie sava numuriņa loga un ar žestiem aicina trokšņotājus doties prom, tomēr pirmdien no rīta izturīgākie Irānas fani turpināja pie viesnīcas atskaņot skaļu mūziku.

Saranskas, kur norisināsies spēle, policija pirmo izsaukumu par trokšņošanu saņēmusi stundu pirms pusnakts, kad ieradušies pirmie Irānas līdzjutēji. Ronaldu parādīšanās pārliecinājusi pirmos traucētājus doties prom, bet tad ieradies otrais vilnis, kas turpinājis trokšņot vēl vairākas stundas. Policija bloķējusi apkārt esošos ceļus, taču turpat blakus esošie parki palikuši atvērti, un irāņi – šoreiz mazākā skaitā – turpinājuši misiju.

"Mīlu Ronaldu un mīlu Portugāli, bet spēle būs ļoti svarīga. Mums jādara viss, kas iespējams," teica viens no Irānas izlases līdzjutējiem Mehdi Fajezs, kurš ieradies pirmdienas rītā. Tikmēr viņam nepiekrita komandas līdzjutēja Montreha Fajuda: "Gājām mājās no vakariņām, kad redzējām, ka šeit sapulcējušies irāņi. Kad uzzināju, kāpēc, uzreiz devos prom."

Iepriekš pirms spēlēm Portugāles izlase allaž pastaigājas pa pilsētu (atcerēsimies, ka rituāls tika ievērots arī pirms spēles Rīgā), taču pagaidām nav zināms, vai tradīcija turpināsies arī Saranskā.

Izmantotie resursi:
Associated Press News

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja