Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Falkao: "Par vārtiem Pasaules kausā sapņoju kopš 1994. gada"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Falkao: "Par vārtiem Pasaules kausā sapņoju kopš 1994. gada"
Radamels Falkao
Foto: AP/Scanpix

2018. gada Pasaules kausā pirmo uzvaru vakar izcīnīja Kolumbijas futbolisti, kuri pārliecinoši ar 3:0 pārspēja Poliju, aizsūtot sāncenšus kravāt koferus. 20 minūtes pirms beigām pārsvaru dubultoja komandas kapteinis Radamels Falkao, kurš par precīzo sitienu bija ļoti priecīgs.

"Par to domāju kopš 1994. gada, kad pirmoreiz televīzijā redzēju Pasaules kausu. Sapņoju, ka savas izlases sastāvā iziešu laukumā un gūšu vārtus. Pēdējās dienas par to domāju ļoti bieži," pēc uzvaras sacīja Kolumbijas izlases kapteinis Radamels Falkao, kurš 70. minūtē ar sitienu tālajā stūrī realizēja izgājienu vienatnē pret vārtsargu un guva savus pirmos vārtus Pasaules kausa finālturnīrā.

"Runājām, ka obligāti jāparāda, uz ko esam spējīgi, lai paliktu turnīrā. Ticējām, ka spēsim aizmirst pirmā mača rezultātu. Šajā mačā svarīgs bija ne tikai manis, bet arī visas komandas ieguldītais darbs. Zinājām, ka mums ir iespēja, bet tā vēl bija jāizmanto. Bija iespēja parādīt, kas ir Kolumbija un tās futbols. Paldies Dievam, ka parādījām, uz ko esam spējīgi," sajūsmināts pēc panākuma bija Falkao, kura komandai noslēdzošajā mačā nepieciešama uzvara.

"Kolumbija neizlidoja – tas ir pats galvenais," teica komandas galvenais treneris Hosē Pekermans. "Jāizvairās no ātriem secinājumiem, taču mēs vienmēr ejam uz to, lai spēlētājiem izdotos pilnībā realizēt savu potenciālu. Pirmajā mačā pret Japānu gan nespējām desmit spēlētāju sastāvā dominēt tā, kā to vēlētos. Kolumbija ir augusi – spēlētāji var izturēt kritiku un spēj pārdzīvot grūtos brīžus. Tas dod cerību nākotnei."

"Nav iespējams izvairīties no kļūdām – tās pieļauju arī es. Esam ļoti priecīgi par uzvaru, tomēr negrasāmies gulēt uz lauriem. Ir jāizmanto iespēja. Esam ambicioza komanda," teica Pekermans. "Izšķirošajā mačā būs jātiekas ar ļoti labo Senegālas komandu, kas ar katru maču top spēcīgāka. Viņiem izdevies savākt cētrus punktus. Būs jācīnās ar visiem spēkiem. Jau tagad esam noskaņojušies uzvarēt, un varu visiem pateikt, ka centīsimies piepildīt viņu cerības."

"Zaudējām spēcīgai komandai, un tas ir jāpieņem. Līdz pirmajiem ielaistajiem vārtiem mačs bija līdzīgs, bet turpinājumā zaudējām kontroli. Mainījām shēmu un laimi meklējām uzbrukumā, izmantojot pieredzējušos spēlētājus, bet nekas nesanāca. Rīt būs jauna diena, bet gribu atvainoties par zaudējumu," sacīja Polijas valstsvienības vadītājs Adams Navalka.

"Izspiedām maksimumu un izmantojām visus resursus, bet spēle mums negāja. Kolumbija gudri izmantoja pretuzbrukumus un iesita vēl divus vārtus. Laidām laukumā vēl vienu uzbrucēju, lai glābtu situāciju, bet kolumbieši spēlēja daudz labāk," secināja Navalka, Polijai kļūstot par pirmo Eiropas komandu, kas zaudējusi cerības sasniegt izslēgšanas cīņas.

Izmantotie resursi:
https://sport24.ru/news/football/20...
https://www.championat.com/football...
https://sport24.ru/news/football/20...

  +1 [+] [-]

, 2018-06-25 10:30, pirms 6 gadiem
Žēl ,ka mēs pēc grupu turnīra zaudēsim kādu no šīm izlasēm( Japānu ,Kolumbiju vai Senegālu) , jo nu rāda acīm tīkamu futboli viņi

     [+] [-]

, 2018-06-25 13:22, pirms 6 gadiem
Ja pareizi atceros, tad Falkao iepriekšējo PK izlaida dēļ smagas traumas. Tajā brīdī bija viens no pasaules TOP uzbrucējiem.