Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilands skaistā cīņā triumfē Latvijas čempionāta grupas braucienā

Toms Markss
Toms Markss

Neilands skaistā cīņā triumfē Latvijas čempionāta grupas braucienā
Krists Neilands
Foto: Romāns Koršakovs/f64

Svētdien Talsos tika aizvadīts Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā elites, U23 un amatieru grupu sportistiem. Skaistā cīņā pirmo uzvaru valsts čempionāta elites grupā svinēja "Israel Cycling academy" komandas sportists Krists Neilands. U23 konkurencē nepārspēts palika Deins Kaņepējs, kamēr starp amatieriem ātrākais bija Kalvis Eisaks.

Latvijas čempionāta šosejas riteņbraukšanā kulminācija tika sasniegta svētdien. Talsos par valsts čempiona tituliem mērojās elites, U23 un amatieru grupu sportisti. Sacensības pulcēja arī kuplu līdzjutēju skaitu, kas aktīvi atbalstīja riteņbraucējus kā finiša zonā, tā arī trasē.

Elites un U23 grupas pārstāvji mērojās spēkiem 182 kilometru garajā distancē. Jau sākuma aplī, kas veda pa Talsu pilsētās ielām un apvedceļu, vadībā izvirzījās sešu sportistu liels atrāviens. Tajā iesaistījās trīs “Rietumu banka – Rīga” sportisti: Deins Kaņepējs, Viesturs Lukševics un Māris Bogdanovičs. Ar šo trio atrāvienā kopā strādāja arī viens no galvenajiem favorītiem Krists Neilands ("Israel Cycling academy"), Kaspars Serģis ("Alpha Baltic/ Maratoni.lv") un Raivis Sarkans ("NN Sporta klubs"). Pirmajā lielajā aplī, kurā sportisti no Talsiem devās uz Sabili un atpakaļ, līderu sešinieks spēja iegūt trīs minūšu pārsvaru pār grupu, kurā bija tādi favorīti kā – Gatis Smukulis, Aleksejs Saramotins, Toms Skujiņš, Emīls Liepiņš un Andžs Flaksis. Jāpiemin, ka no līderu grupas izkrita Sarakns.

Distances izšķirošā daļa tika veikta pa Talsu ielās izveidoto 10 kilometru garo apli, ko braucēji veica piecas reizes. Ja piecinieks Talsu apļos iebrauca kopā, aktīvi sastrādājoties, tad sekotāji jau bija sadalījušies. Aktīvu pakaļdzīšanos Neilanda grupai uzsāka individuālā brauciena uzvarētājs Aleksejs Saramotins ("Bora – Hansgrohe"), ar kuru kopā bija arī Emīls Liepiņš ("Rietumu banka – Rīga"). Pēc pirmā apļa atstarpe bija 1 minūte un 30 sekundes. Turpinājumā Saramotina un Liepiņa tandēmu panāca Gatis Smukulis, kā arī Andris Vosekalns. Tikmēr Toms Skujiņš un Andžs Flaksis jau atpalika vairāk nekā par trijām minūtēm.

Izšķirošie notikumi cīņā par uzvaru notika priekšpēdējā apļa veidā, kad no līdera piecinieka atrāvās Neilands. 22 gadus vecais kuldīdznieks ieguva nelielu, bet stabilu pārsvaru. Lieliski veicot arī pēdējo apli, Krists tuvojās finišam. Lieliskā atmosfērā, ko veidoja skaļais līdzjutēju atbalsts, Krists Neilands pēdējos metros varēja izbaudīt uzvaras garšu. Viņš izcīnīja savu pirmo zelta medaļu elites grupā (iepriekš Neilands uzvarēja U23 vecuma grupā). Distancē sportists pavadīja 4 stundas 12 minūtes un 29 sekundes.

Lieliski aizvadot pēdējos kilometrus, augsto otro vietu izcīnīja "Alpha Baltic/ Maratoni.lv" pārstāvis Kaspars Serģis. Tas ir sportista lielākais panākums viņa līdzšinējā karjerā. No Neilanda Kaspars atpalika par 16 sekundēm. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa “Rietumu banka – Rīga” vienības pārstāvis Viesturs Lukševics, kurš savam pilsētniekam Kristam Neilandam zaudēja 25 sekundes. Jāizceļ, ka pērn Lukševics Latvijas čempionāta grupas braucienā izcīnīja otro vietu. Labāko sešiniekā elites grupā ierindojās arī Māris Bogdanovičs, Andris Vosekalns un Emīls Liepiņš. No pārējiem favorītiem elitē – Saramotinam septītā, Smukulim astotā, Skujiņam devītā, bet Flaksim desmitā vieta.

U23 vīru konkurences vērtējumā Latvijas čempiona titulu guva Deins Kaņepējs no “Rietumu banka – Rīga” komandas. Deins absolūtajā vērtējumā finišēja ceturtajā vietā. Sudraba godalga tika Kaņepēja komandas biedram Ērikam Tom Gavaram, kamēr bronza tika Mārtiņam Pluto “Monkey Town/ RRS Purvciems”.
Dienas pirmajā pusē par Latvijas čempiona titulu cīnījās arī 110 amatieru grupu sportisti, kas tika vērtēti kopumā astoņās dažādās vecuma grupās. Absolūtajā vērtējumā 70,6 kilometru garajā distancē uzvaru izcīnīja Kalvis Eisaks no “Doltcini Latvia Cycling team” komandas, kurš deviņu sportistu lielās atrāviena grupas finiša spurtā sev aiz muguras atstāja divus “Evelo team” vienības sportistus – Kristapu Knopu un Māri Kalveršu. Uzvarētāja laiks distancē bija 1 stunda un 40 minūtes.

Eisakam arī uzvara "Cycling for all" grupā. Uz goda pjedestāla šajā kategorijā kāpa arī Knops un "Dobeles dzirnavnieks/ Focus bikes" vienības pārstāvis Raivs Ritums. M1 amatieru grupā triumfēja Nauris Inovskis (“Evelo team”), M2 grupā 1. Māris Kalveršs (“Evelo team”), M3 grupā 1. Ainārs Ķiksis, M4 grupā 1. Didzis Zālītis (“Dobeles dzirnavnieks/ Focus bike”), M5 grupā 1. Jānis Rezins ("Dako Ziemeļvidzeme/ Vidzemes Mērnieks"), M6 grupā 1. Uldis Rutka (“Dobeles dzirnavnieks/ Focus bike”), bet M7 konkurencē uzvarēja Jānis Vējons ("Baldones velokomanda").

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2017-06-25 20:58, pirms 7 gadiem
Ļoti negaidīti!

     [+] [-]

, 2017-06-25 21:03, pirms 7 gadiem
Jāāāā... Kas būtu domājis?

     [+] [-]

, 2017-06-25 21:23, pirms 7 gadiem
nekā negaidīta,tāpat kādam no Pro konti un World tour pārstāvjiem atrāvienā bija jābut

  +2 [+] [-]

, 2017-06-25 21:58, pirms 7 gadiem
Krists!!! Bija klusa cerība, ka Krists varētu uzvarēt. Ja ne Toms, tad Krists. Sabilē otrajā aplī jau šķita, ka Rietumu džeki izspēlēs kārtis un kāds no viņiem varētu aizšaut. Bet nekā. Malacis! LV čempis 22 gados! Vareni!

     [+] [-]

, 2017-06-25 22:42, pirms 7 gadiem
180 km daži 3 stundas brauc ar auto : )