Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Tods atklāj iemeslu, kāpēc Fetels nesasniedza Šūmahera augstumus

Juris Grīns
Juris Grīns

Tods atklāj iemeslu, kāpēc Fetels nesasniedza Šūmahera augstumus
Foto: Motorsport.com

Kādreizējais "Ferrari" vadītājs Žans Tods nācis klajā ar savu pieņēmumu, kāpēc Sebastianam Fetelam komandas sastāvā neizdevās gūt tādus panākumus, uz kādiem savulaik bija spējīgs Mihaels Šūmahers.

Fetels "Ferrari" sastāvā ienāca ar nesen "Red Bull" rindās gūtiem četriem F1 pasaules čempiona tituliem, taču piecu sezonu laikā ne reizi par čempionu vairs tā arī nekļuva, lai gan izcēlās ar 12 izcīnītām uzvarām. Tagad zināms, ka pēc šī gada Fetels pametīs "Ferrari", kas viņa vietā noalgojusi jauno un talantīgo Karlosu Sainsu.

Tagadējais Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Tods zina iemeslu, kāpēc Fetels nespēja sasniegt tik daudz, kā no viņa gaidīja. Tikmēr šī gadsimta pirmajā desmitgadē Šūmahers kopā ar Toda toreiz vadīto "Ferrari" izcīnīja piecus titulus un ilgu laiku bija faktiski neuzvarams.

"Labs vai slikts rezultāts, tam vienmēr ir izskaidrojums," intervijā "Sky Sports F1" izteicies Tods. "Kad startējām kopā ar Mihaelu, visa "Ferrari" komanda guva tik lielus panākumus, jo mēs bijām ļoti vienoti, bijām spēcīga komanda, kas viens otru atbalstīja, sevišķi grūtajos, ne tikai labajos brīžos. Ir viegli būt kopā, kad viss ir labi, bet labu jūrnieku var atšķirt tikai bargā jūrā."

Ņemot vērā, ka Fetela izredzes dabūt līgumu ar augsta līmeņa komandu tagad ir ierobežotas, daudzi prognozē 32 gadus vecā pilota aiziešanu no "Formulas 1". Tods gan iesaka cilvēkiem būt pozitīvāk noskaņotiem par vācu pilota izredzēm.

"Fetels ir viens no motoru sporta talantīgākajiem braucējiem," viņš saka. "Vēl viņam ir daudzas citas iespējas. Varam tikai novēlēt viņam to labāko, un es esmu drošs, ka, lai arī kāds ceļš nepavērtos, Sebastianam veiksies. Viņš pavisam noteikti ir no tiem pilotiem, kurš ar attiecīgu mašīnu var kļūt par čempionu. Kad Mihaels ieradās komandā 1996. gadā, viņš uzvarēja tikai trīs sacīkstēs, bet ne tādēļ, ka nebūtu motivēts - viņam vienkārši nebija tāda mašīna, kas ļautu būt par pasaules čempionu. Pamazām mēs būvējām tādu mašīnu un komandu, kas padarīja to iespējamu. Arī Lūiss Hamiltons nebūtu pasaules čempions, ja viņam nebūtu tādas mašīnas. To pašu varējām redzēt ar Fernando Alonso un varam redzēt arī ar Fetelu. Tas ir tikai loģiski."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2020-05-25 19:37, pirms 4 gadiem
Fetels reāli tēmē uz vietu Mersedes 2021. gada sezonā! Ap Botasu ir sākušās sarunas par pievienošanos Renault un nevienas ziņas nav .ka Reno pametīs čempi drïzumā kā te teica komentos

     [+] [-]

, 2020-05-25 20:30, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Fetels reāli tēmē uz vietu Mersedes 2021. gada sezonā! Ap Botasu ir sākušās sarunas par pievienošanos Renault un nevienas ziņas nav .ka Reno pametīs čempi drïzumā kā te teica komentos
Tas, ka Botass varētu pamest Mercedes, lai dotos uz Renault, nebūtu nekāds pārsteigums. Tomēr nedomāju, ka Mercedes būs tik traki, lai komandā turētu divus onkuļus, kamēr konkurenti balstās uz talantīgiem tīneidžeriem. Īstermiņā tas nebūtu slikts variants, taču ilgtermiņā Mercedes sev iešautu kājā, jo pastāv varbūtība, ka abi piloti (Luiss un Sebs) var kuru katru brīdi aiziet no F1.
Domāju, ka ja Botass dosies uz Renault, tad viņa vietā būs Rassels.

     [+] [-]

, 2020-05-25 20:33, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Fetels reāli tēmē uz vietu Mersedes 2021. gada sezonā! Ap Botasu ir sākušās sarunas par pievienošanos Renault un nevienas ziņas nav .ka Reno pametīs čempi drïzumā kā te teica komentos
Es atkal lasīju, ka tas Vettela stāsts uz Meršiem ir no pirksta izzīsts. Botasam pašlaik notiek sarunas par jaunu līgumu un drošvien viņa nometne tagad izliekas, ka komandas stāv rindā pēc viņa. Red Bull ar ticis pieminēts. Renis visu F1 pastāvēšanas vēsturi ir bijis iekšā/ārā no F1.

     [+] [-]

, 2020-05-25 22:03, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Tas, ka Botass varētu pamest Mercedes, lai dotos uz Renault, nebūtu nekāds pārsteigums. Tomēr nedomāju, ka Mercedes būs tik traki, lai komandā turētu divus onkuļus, kamēr konkurenti balstās uz talantīgiem tīneidžeriem. Īstermiņā tas nebūtu slikts variants, taču ilgtermiņā Mercedes sev iešautu kājā, jo pastāv varbūtība, ka abi piloti (Luiss un Sebs) var kuru katru brīdi aiziet no F1.
Domāju, ka ja Botass dosies uz Renault, tad viņa vietā būs Rassels.
Okey veterāni viņi ir , bet tådus nopietnos kašķus starp abiem es atceros tik 2 sacīkstes kopumā- Azerbaidžanas 2017 un daĺëļi Kanâdas 2019.Un Raseli neticās , ka uz mega līmeni sūtītu pēc 2 sezonām šrotu komandâ

     [+] [-]

, 2020-05-25 22:07, pirms 4 gadiem
karliss rakstīja: Es atkal lasīju, ka tas Vettela stāsts uz Meršiem ir no pirksta izzīsts. Botasam pašlaik notiek sarunas par jaunu līgumu un drošvien viņa nometne tagad izliekas, ka komandas stāv rindā pēc viņa. Red Bull ar ticis pieminēts. Renis visu F1 pastāvēšanas vēsturi ir bijis iekšā/ārā no F1.
Red bull variānts ir pilnīgi izslēgts, jo tad jau Kimi ar būtu tur aizgājis pēc 2013 sezonas. Marko ņem komandā tikai savus pilotus nu jau 10 + gadus

     [+] [-]

, 2020-05-25 22:23, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Okey veterāni viņi ir , bet tådus nopietnos kašķus starp abiem es atceros tik 2 sacīkstes kopumā- Azerbaidžanas 2017 un daĺëļi Kanâdas 2019.Un Raseli neticās , ka uz mega līmeni sūtītu pēc 2 sezonām šrotu komandâ
Es absolūti nedomāju, ka starp viņiem būtu konflikti, domāju, ka viņi savā starpā sadzīvotu pat ļoti ok.
Te der noskatīties vienu visnotaļ sentimentālu video, pēc kura teju vai prasās, lai Sebs pievienojas Mercedes
https://www.youtube.com/watch?v=NyF...
Es lieku uz Rasselu tāpēc, ka pēc pāris sezonām kādam būs jābūt Mercedes līderim. Viņa vienaudži Leklērs un Verstapens jau šobrīd sēž pie lielo mašīnu stūres.

  -1 [+] [-]

, 2020-05-25 22:31, pirms 4 gadiem
Ko tas Tods irš? Vienota komanda... Kā tad! Viss Šūmim bija pakārtots. Ja Barikello visu liku nepiesegtu vācieša aizmuguri, kas to zin, cik tad titulu viņam būtu.

     [+] [-]

, 2020-05-25 22:42, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Red bull variānts ir pilnīgi izslēgts, jo tad jau Kimi ar būtu tur aizgājis pēc 2013 sezonas. Marko ņem komandā tikai savus pilotus nu jau 10 + gadus
Tas jau visiem skaidrs, Botasa aģents tik tēlo baigo aktivitāti. Renim lielāka jēga būtu Hulku ņemt atpakaļ, zin komandas drēbi un dienas beigās ir par kārtu labāks par Botasu.

     [+] [-]

, 2020-05-26 09:33, pirms 4 gadiem
karliss rakstīja: Tas jau visiem skaidrs, Botasa aģents tik tēlo baigo aktivitāti. Renim lielāka jēga būtu Hulku ņemt atpakaļ, zin komandas drēbi un dienas beigās ir par kārtu labāks par Botasu.
Kas Tev liek domāt, ka Halks ir par kātru labāks kā Botass? Atvaino mani, bet man tā dziesmiņa par supertalantu Halku jau sāk apnikt, džeks brauc F1 veselu mūžību, bet tā arī ne reizes nav spējis uzkāpt uz podesta.
Kas F1 ir svarīgākais, būt foršam un ātram džekam, vai spēt izcīnīt uzvaras?