Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kers nav satraucies, D'Antoni cer uz 50 trīspunktniekiem nākamajā spēlē

Andrejs Siliņš

Kers nav satraucies, D'Antoni cer uz 50 trīspunktniekiem nākamajā spēlē
Maiks D'Antoni
Foto: AFP / Scanpix

"Pirms spēles komandai teicu - mums kaut kādā veidā jāizmet 40 līdz 45 trīspunktnieki. Izmetām 43 un trāpījām par trīs tālmetieniem vairāk nekā pretinieki. Tie ir tie papildus punkti, kas mums nepieciešami," pēc uzvaras Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences finālsērijas piektajā spēlē sacīja Hjūstonas "Rockets" galvenais treneris Maiks D'Antoni.

"Varbūt tas skan mazliet traki, bet es jūtos lieliski. Jūtu to, ko redzu laukumā, mēs skaisti tikām ar viņiem galā aizsardzībā, savā laukuma galā paveicām visa, kas bija nepieciešams, taču uzbrukumā pieļāvām pārāk daudz kļūdu. Ja mazliet nomierināsimies, būsim ļoti labā formā," pēc mača no "Warriors" trenera Stīva Kera nevarēja just ne mazāko satraukumu par situāciju sērijā.

"Domāju, ka spēlētāji ir sadusmoti, jo zina, ka varējām izcīnīt uzvaru šajā spēlē un varējām izcīnīt uzvaru arī iepriekšējā spēlē. Viņi ir cīnītāji. Šī ir sliktākā situācija, kādā esam bijuši kopš mums pievienojās Kevins [Durents]. Taču esam divu uzvaru attālumā no iekļūšanas finālā, tā kā šī ir diezgan laba "sliktākā situācija", kādā varam būt. Atkal atradām lietas, kas strādāja mūsu labā un esam pilnībā pārliecināti, ka nokārtosim visu, jābūt tikai mazliet asākiem," sacīja Kers.

"Domāju, ka šī bija lieliska spēle, liela cīņa abos laukuma galos, iemetām vairākus svarīgus trīspunktniekus, bet viņi mums neļāva ar to aizrauties. Ielaist 94 punktus pret tādu komandu... puiši cenšas atrast veidu [kā uzvarēt] un paveica to," "Rockets" treneris Maiks D'Antoni apliecināja, ka darbība aizsardzībā bijusi izšķiroša un piekrita, ka tas varētu būt galvenais ierocis arī sestajā spēlē.

"Par Krisa [Pola] dalību nākamajā spēlē vairāk zināsim rītdien. Visi izdarīs visu iespējamo, lai viņš spēlētu. Ja viņš varēs, lieliski. Ja nevarēs - mums ir pietiekami spēlētāju, būs pienācis laiks uzņemties vairāk kādam citam. Mums noteikti ir vairāki puiši ar svaigām kājām," smējās D'Antoni, netieši norādot uz savu šauro spēlētāju rotāciju līdzšinējā sērijā. "Ar mums viss būs kārtībā. Mums vienkārši jāturpina darīt tas, ko šobrīd esam iesākuši.[..] Kriss ir satraucies, jo vēlas būt laukumā, un tas ir tikai normāli. Tas, ko viņš šonakt paveica, bija ievērojami. Viņš svarīgā brīdī no bezcerīgām situācijām iemeta divus trīs tālmetienus. Tā bija viņa sirds, viņa vēlēšanas uzvarēt. Viņš ir viens no labākajiem spēlētājiem basketbolā."

D'Antoni gan negribēja aizmirst arī pārējos uzvaras kaldinātājus: "Eriks [Gordons] spēlējis izšķirošu lomu pēdējās divās spēlēs, Trevora [Arizas] aizsardzība pret [Kevinu] Durentu, Pīdžeja [Takera] sniegums un tā varētu turpināt. Nozīmīgu ieguldījumu devuši daudz puiši. Šī nebija tā skaistākā spēle, netika demonstrēts labākais basketbols pasaulē, taču nedrīkst nenovērtēt to, cik smagi spēlētāji cīnījās laukumā."

Hjūstonas treneris nebija pārāk satraucies par Džeimsa Hārdena nedienām metienos no distances - aizvadītajā naktī garām aizmesti visi 11 trejači, bet kopumā Hārdens nav trāpījis jau 20 tālmetienus pēc kārtas. "Nav pamata satraukumam. Džeimss jebkurā gadījumā uzliek spiedienu aizsardzībai, viņš tiek līdz soda metieniem un var saražot punktus dažādos veidos. Jā, metieni no tālienes nekrīt, bet jāņem vērā, kā pret viņu tiek spēlēts aizsardzībā, arī viņa paša kājas noteikti nav svaigākās."

"Pirms spēles komandai teicu - mums kaut kādā veidā jāizmet 40 līdz 45 trīspunktnieki. Izmetām 43 un trāpījām par trīs tālmetieniem vairāk nekā pretinieki (13 pret 10 - aut.piez.). Man tā ir visa spēles nozīme. Tie ir tie papildus punkti, kas mums nepieciešami. Vēlos, lai tiktu iemesti vairāk, bet, ja tā nenotiek, bet mēs tik un tā izmetam pietiekami daudz, mēs iemetīsim pietiekami. Ja tam klāt turēsies arī mūsu aizsardzība, tad tieši šis faktors būs izšķirošs," savu izvēlēto taktiku atklāja D'Antoni. "Ceru, ka nākamajā spēlē izmetīsim 50 trīspunktniekus."

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com

     [+] [-]

, 2018-05-25 10:28, pirms 6 gadiem
Briesmīgi daudz kļūdu pēc paviršās tulkošanas, bet Siliņš jau var atļauties - zemais līmenis jānotur.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-25 10:35, pirms 6 gadiem
Būtu gan Keram jāsatraucās. HOU vēl vinnēs un vasarā paņems KD savā komandā.

  +3 [+] [-]

, 2018-05-25 11:16, pirms 6 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Būtu gan Keram jāsatraucās. HOU vēl vinnēs un vasarā paņems KD savā komandā.
Tad būtu tipiski pusija stilā - aizskriet pie tiem, kuri viņu piesmej. Jācer, ka raķetes uzvilks spērēju, pusiju un CO... finālā jau pofig - man der visu trīs iespējamās uzvaras, kaut gan es par Lebronu. Arī cp3 būtu pelnījis...

  +1 [+] [-]

, 2018-05-25 13:20, pirms 6 gadiem
AnimalZ rakstīja: Tad būtu tipiski pusija stilā - aizskriet pie tiem, kuri viņu piesmej. Jācer, ka raķetes uzvilks spērēju, pusiju un CO... finālā jau pofig - man der visu trīs iespējamās uzvaras, kaut gan es par Lebronu. Arī cp3 būtu pelnījis...
Viennozīmīgi par CP3
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-25 13:50, pirms 6 gadiem
Subaars rakstīja: Interesanti, ka LeBronu tu redzi finālā, bet Warriros jau esi norakstījis, kaut abas komandas atrodas vienādā situācijā. Ka tikai nenotiek pretēji...
Bandwagons?

     [+] [-]

, 2018-05-25 13:52, pirms 6 gadiem
Subaars rakstīja: Interesanti, ka LeBronu tu redzi finālā, bet Warriros jau esi norakstījis, kaut abas komandas atrodas vienādā situācijā. Ka tikai nenotiek pretēji...
Visu noteiks spēlētāju veselība. Ja Igijs spēlēs, tad GSW uzvarēs, ja nespēlēs CP3, tad GSW brauc pāri ar 18+. Ja CP3 spēlēs un Igijs būs malā, tad 50/50.
Par Animalz nav vērts runāt. Lebja kepka. Ja Rockets tagad būtu vairāki fināli pēc kārtas un viņi skolotu Lebi, arī viņš sāktu Rockets heitot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-05-25 15:05, pirms 6 gadiem
Labākais veids, kā cīnīties ar pretinieku, kas izmet 50 trīspunktniekus, ir izmest 60 trīspunktniekus.