Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Dončičs turpina papildināt kolekciju: supertalants saņem arī Spānijas līgas sezonas MVP

Andrejs Siliņš

Dončičs turpina papildināt kolekciju: supertalants saņem arī Spānijas līgas sezonas MVP
Luka Dončičs
Foto: Reuters / Scanpix

Spānijas basketbola čempionāta ACB līga, kas tiek uzskatīta par spēcīgāko nacionālo čempionātu pasaulē aiz NBA, paziņojusi, ka par 2017./2018. gada sezonas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP atzīts 19 gadus vecais Madrides "Real" slovēņu aizsargs Luka Dončičs, kuram tas ir kārtējais šosezon saņemtais apbalvojums.

Tāpat kā Eirolīgā, arī ACB līgā nu uzstādīts jauns rekords, Dončičam kļūstot par visu laiku jaunāko sezonas MVP balvas ieguvēju. ACB līgā iepriekšējais rekords piederēja Nikolā Mirotičam, kurš šādu atzinību saņēma 22 gadu vecumā. Spānijas čempionātā balvas saņēmēju nosaka balsojumā, saskaitot līdzjutēju, mediju pārstāvju, līgas komandu treneru un līgas spēlētāju balsis.

19 gadus vecais Dončičs aizvadītajā ACB līgas regulārajā sezonā vidēji guva 12,8 punktus, izcīnīja 5,7 atlēkušās bumbas, atdeva 5,0 rezultatīvas piespēles un sakrāja +19,3 efektivitātes indeksa punktus. Madrides "Real" sezonu noslēdza pirmajā vietā (30-4) un ceturtdaļfinālā spēlēs pret Tenerifes "Iberostar".

Dončičs saņēma pirmo vietu no medijiem un treneriem, otro vietu no spēlētājiem un trešo vietu no līdzjutējiem. Tuvākais sekotājs bija Vitorijas "Baskonia" spēka uzbrucējs Tornike Šengelija - gruzīnu basketbolists saņēma otrās vietas no līdzjutējiem, medijiem un treneriem, bet spēlētāju starpā tika atzīts par labāko. Summā Dončičs apsteidza Šengeliju vien par pieciem punktiem.

Iepriekš Dončičs bez pārsteigumiem jau saņēma ACB līgas labākā jaunā spēlētāja balvu, kas basketbolistam tika otro gadu pēc kārtas. Pagājušajā sezonā labāko jauno spēlētāju balsojumā un arī simboliskajā pieciniekā bija gan Rolands Šmits, gan Anžejs Pasečņiks, kuri šosezon vairs netika kvalificēti kā jaunie spēlētāji.

Simboliskajā pieciniekā bez Dončiča iekļauti arī Jāņa Blūma komandas biedrs Saragosā Gerijs Nīls, Madrides "Estudiantes" aizsargs SIlvens Landesbergs, jau minētais Šengelija, kā arī no līgas izkritušās Bilbao komandas nīderlandiešu centrs Henks Norels. Līdz ar to pirmo reizi kopš 2004. gada simboliskajā sezonas pieciniekā netika iekļauts neviens spāņu basketbolists.

Dončičs, kuram tiek paredzēts pirmais numurs šī gada NBA draftā, šosezon saņēmis sekojošas balvas:
Eirolīgas sezonas MVP, Eirolīgas "Final Four" MVP, ACB līgas sezonas MVP, ACB līgas labākais jaunais spēlētājs, Eirolīgas Uzlecošā zvaigzne, ACB līgas simboliskais piecinieks, Eirolīgas simboliskais piecinieks, ACB līgas jauno spelētāju simboliskais piecinieks, "EuroBasket 2017" simboliskais piecinieks.

ACB līgas sezonas MVP balsojums

Spēlētājs (Klubs)LīdzjutējiMedijiSpēlētājiTreneriKopā
Luka Dončičs (Real Madrid)1025152575
Tornike Šengelija (Baskonia)1515251570
Gerijs Nīls (Zaragoza)510101035
Faku Kampaco (Real Madrid)2525
Silvens Landesdebrgs (Estudiantes)51015

Izmantotie resursi:
ACB.COM

  +1 [+] [-]

, 2018-05-25 12:53, pirms 6 gadiem
Te jau Eiropa speciali dod Lukam balvas,lai Eiropas parstavis butu nr.1 drafta..
Neko sliktu par Luku nevaru pateikt,bet nav vins labakais Eiropas speletajs,ka visas balvas pienakas tikai vinam.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-25 13:01, pirms 6 gadiem
Vai nu Dončičs šo balvu dabū avansā, vai arī viņa ieguldījums ir lielāks nekā statistika to rāda, jo statistiski ir arī vērtīgāki spēlētāji, vairāk punktu, piespēļu, labāka metienu precizitāte, sevišķi 3 punktu metienu precizitāte.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-25 15:03, pirms 6 gadiem
Dzīvespriecīgs rakstīja: Te jau Eiropa speciali dod Lukam balvas,lai Eiropas parstavis butu nr.1 drafta..
Neko sliktu par Luku nevaru pateikt,bet nav vins labakais Eiropas speletajs,ka visas balvas pienakas tikai vinam.
Var jau būt, bet dažos drafta prospect viņš ir pat noslīdējis uz 5.vietu no 1.-2. iemesls?
1) DeAndre Ayton esot stabils 1.drafta nr.
2) Sacramento Kings un Atlanta Hawks nevajagot Dončiča pozīcijas spēlētāju.
3) Kāpēc rāda, ka Memphis Grizzlies izvēlētos Mohamed Bamba? Nezinu īsti, bet cik var saprast tad tas esot labākais centra pozīcijas drafta prospekts pēdējos gados.
5) Protams Dončiču var kāds nodraftēt un uzreiz aizmainīt projām tai komandai, kuriem ir vajadzīgs SG/SF pozīcijas spēlētājs, bet piemēram sestās drafta izvēles komandai Orlando Magic jau ir šās pozīcijas spēlētājs no Eiropas - Hezonja (nav tas labākais drafta pick priekš Magic) + SF pozīcijā Magic ir iespējas savākt jebkurā laikā Jāni Timmu (un ir labs video par Dončiču stiprās un vājās puses, kur tieši rāda kā Timma izskolo Dončiču aizsardzībā EČ - un vairākas reizes pēc kārtas), tāpēc rodas jautājums, vai tiešām Magic draftēs trešo eiropieti SG/SF pozīcijai?

     [+] [-]

, 2018-05-25 15:22, pirms 6 gadiem
Es neatceros vēsturiski nevienu tik jaunu ,potenciālu,talantīgu un jau ar tik lieliem panakumiem spelētāju!! ja nu vienīgi pirmais kas nāk prātā bija Rikijs Rubio!! Tas arī ļoti jauns jau spēlēja lielajā izlasē un rādija brīnumus uz laukuma,bet nu šādi ....kā Dončič, kad panjem visu iespējamo faktiski gada laikā.......

     [+] [-]

, 2018-05-25 15:45, pirms 6 gadiem
Nu kāds Timma ORL? 😁😁😁

     [+] [-]

, 2018-05-25 16:11, pirms 6 gadiem
Vārdu salikums "Timma izskoloja" ir brīnišķīgs fantastiskās zinātnes auglis
Nenoliekšu, ka - jā Timma uzvarēja pāris epizodēs viņu cīņās, bet 27 pt un 9 reb ir "IZSKOLOŠANA" labs darbs !!

     [+] [-]

, 2018-05-25 16:14, pirms 6 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu kāds Timma ORL? 😁😁😁
jā, tās ir jaunākās ziņas Gromovu arī vakarnakt parakstīja kā centru Orlando!

     [+] [-]

, 2018-05-25 16:15, pirms 6 gadiem
Labs video par Dončiča vājo stipro un vājo pusi. Un tad tā kārtīgi apdomājat Doničiča lielie fani kā viņš izskatīsies iekš NBA ātrajiem, atlētiskajiem un fiziski spēcīgajiem spēlētājiem kur jāspēlē sezonā 82 spēles.

https://www.youtube.com/watch?v=uTH...

  +1 [+] [-]

, 2018-05-25 16:17, pirms 6 gadiem
Dončičam iespaidīga sezona , viena gada laikā būs salasījis visus labākos apbalvojumus Eiropas basketbolā , un priekš 19 gadiem tas ir kaut kas prātam neaptverami .

  -1 [+] [-]

, 2018-05-25 18:02, pirms 6 gadiem
tads rakstīja: Es neatceros vēsturiski nevienu tik jaunu ,potenciālu,talantīgu un jau ar tik lieliem panakumiem spelētāju!! ja nu vienīgi pirmais kas nāk prātā bija Rikijs Rubio!! Tas arī ļoti jauns jau spēlēja lielajā izlasē un rādija brīnumus uz laukuma,bet nu šādi ....kā Dončič, kad panjem visu iespējamo faktiski gada laikā.......
Statistika vnk iespārda, LBL būtu nr1 vecis! Šis viss ir mākslīgi taisīts, lai amerikāņiem būtu ko sejā iebāzt! Drusku stulbi, jo NBA (ja kādreiz spēlēs) viņu melņi ātri pie vietas noliks!

  -1 [+] [-]

, 2018-05-25 18:03, pirms 6 gadiem
janchuxb rakstīja: Vai nu Dončičs šo balvu dabū avansā, vai arī viņa ieguldījums ir lielāks nekā statistika to rāda, jo statistiski ir arī vērtīgāki spēlētāji, vairāk punktu, piespēļu, labāka metienu precizitāte, sevišķi 3 punktu metienu precizitāte.
Ļoti ceru, ka SPānijā real dabūs iekšās-tas tad arī šo balvu "vērtīgumu" parādīs!

     [+] [-]

, 2018-05-25 18:03, pirms 6 gadiem
Ambrē rakstīja: Labs video par Dončiča vājo stipro un vājo pusi. Un tad tā kārtīgi apdomājat Doničiča lielie fani kā viņš izskatīsies iekš NBA ātrajiem, atlētiskajiem un fiziski spēcīgajiem spēlētājiem kur jāspēlē sezonā 82 spēles.

https://www.youtube.com/watch?v=uTHNgEpDoQ8
Kāpēc tā? Tagad puse sporta centra lietotāji naktīs negulēs

     [+] [-]

, 2018-05-25 18:42, pirms 6 gadiem
Ambrē rakstīja: Labs video par Dončiča vājo stipro un vājo pusi. Un tad tā kārtīgi apdomājat Doničiča lielie fani kā viņš izskatīsies iekš NBA ātrajiem, atlētiskajiem un fiziski spēcīgajiem spēlētājiem kur jāspēlē sezonā 82 spēles.

https://www.youtube.com/watch?v=uTHNgEpDoQ8
tas nav pareizs video!
kur ir klubi un kazino?

  +1 [+] [-]

, 2018-05-25 19:59, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Statistika vnk iespārda, LBL būtu nr1 vecis! Šis viss ir mākslīgi taisīts, lai amerikāņiem būtu ko sejā iebāzt! Drusku stulbi, jo NBA (ja kādreiz spēlēs) viņu melņi ātri pie vietas noliks!
ja neesi spēles skatījies, tad vienkārši paklusē. Viņam ir viss, lai NBA izdotos laba karjera un tikai uz plikiem statiem skatīties ir biki muļķīgi

     [+] [-]

, 2018-05-25 22:34, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: ja neesi spēles skatījies, tad vienkārši paklusē. Viņam ir viss, lai NBA izdotos laba karjera un tikai uz plikiem statiem skatīties ir biki muļķīgi
To pašu teica par Rubio, Barnjāni, Hezonju, Porziņģi un Superzvaigznes statuss ir tikai Porziņgim...

     [+] [-]

, 2018-05-25 23:42, pirms 6 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: To pašu teica par Rubio, Barnjāni, Hezonju, Porziņģi un Superzvaigznes statuss ir tikai Porziņgim...
Porziņģim tāda nav...Redzi, tie visi spēlētāji izcēlās tikai ar vienu lietu, vai tā piespēle, vai metiens utt. Dončičs var visu, pilnīgi visu jau 19 gados, un tas ir basketbolā, kur relatīvi ir mazāka brīvība...Piemēram, ja salīdzinām ar Rubio, tad es teiktu, ka Luka ir labāk tieši spēles sajušanā un vadīšanā. Teiksim Eirolīgas PO, jā, nebija rezultatīvs, bet tas veids, kā viņš spēli vadīja, nezinātājs neticētu, ka čalim 19 gadu.

     [+] [-]

, 2018-05-25 23:53, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Porziņģim tāda nav...Redzi, tie visi spēlētāji izcēlās tikai ar vienu lietu, vai tā piespēle, vai metiens utt. Dončičs var visu, pilnīgi visu jau 19 gados, un tas ir basketbolā, kur relatīvi ir mazāka brīvība...Piemēram, ja salīdzinām ar Rubio, tad es teiktu, ka Luka ir labāk tieši spēles sajušanā un vadīšanā. Teiksim Eirolīgas PO, jā, nebija rezultatīvs, bet tas veids, kā viņš spēli vadīja, nezinātājs neticētu, ka čalim 19 gadu.
Es labāk paklusēšu un gaidīšu sezonas sākumu, jo man ir liela nojauta, ka Dončič būs tik pat veiksmīgs kā Lonzo Bols (atvēziens uz rubli, bet rezultāts švaks). Ja Dončič neuzlabos spēli aizsardzībā tad nekas labs no viņa nesanāks - Porziņģim pirmajā sezonā bija izteiktas problēmas ar posta spēli - un tur varēja atrast diezgan vienkāršu risinājumu - pieaudzēt svaru un vairāk pastrādāt svaru zālē, bet Dončičs ar to cauri netiks, jo viņam trūkst ātruma - kā viņš kompensēs savu ātruma trūkumu aizsardzībā es nespēju šobrīd iedomāties - un tieši dienvideiropas spēlētāji izceļoties iekš NBA ar slinkumu aizsardzībā - un tikai nemēģini pateikt, ka tā nav Dončiča vājā vieta?

     [+] [-]

, 2018-05-26 07:35, pirms 6 gadiem
Ambrē rakstīja: Es labāk paklusēšu un gaidīšu sezonas sākumu, jo man ir liela nojauta, ka Dončič būs tik pat veiksmīgs kā Lonzo Bols (atvēziens uz rubli, bet rezultāts švaks). Ja Dončič neuzlabos spēli aizsardzībā tad nekas labs no viņa nesanāks - Porziņģim pirmajā sezonā bija izteiktas problēmas ar posta spēli - un tur varēja atrast diezgan vienkāršu risinājumu - pieaudzēt svaru un vairāk pastrādāt svaru zālē, bet Dončičs ar to cauri netiks, jo viņam trūkst ātruma - kā viņš kompensēs savu ātruma trūkumu aizsardzībā es nespēju šobrīd iedomāties - un tieši dienvideiropas spēlētāji izceļoties iekš NBA ar slinkumu aizsardzībā - un tikai nemēģini pateikt, ka tā nav Dončiča vājā vieta?
Kā tieši neiztur aizsardzība? Viņš ātrumā pretspēlētājiem īsti nav zaudējis Eirolīgā un ja viņš gūs NBA pietiekoši ounktus, tad viņa aizsardzība nebūs primāra

     [+] [-]

, 2018-05-26 15:38, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Porziņģim tāda nav...Redzi, tie visi spēlētāji izcēlās tikai ar vienu lietu, vai tā piespēle, vai metiens utt. Dončičs var visu, pilnīgi visu jau 19 gados, un tas ir basketbolā, kur relatīvi ir mazāka brīvība...Piemēram, ja salīdzinām ar Rubio, tad es teiktu, ka Luka ir labāk tieši spēles sajušanā un vadīšanā. Teiksim Eirolīgas PO, jā, nebija rezultatīvs, bet tas veids, kā viņš spēli vadīja, nezinātājs neticētu, ka čalim 19 gadu.
Porziņģim nav superzvaigznes statusa? Nu sorry - komandu būvē ap viņu, Porziņgis ir top 8 pirktakajos kreklos, vesels esot, neapšaubāms komandas līderis, būtu spēlējis ASG - kas tad pietrūkst?