Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Ajax" un "Cambuur" neapmierinātība par čempionu nenoteikšanu Nīderlandes līgās

Rolands Eliņš

"Ajax" un "Cambuur" neapmierinātība par čempionu nenoteikšanu Nīderlandes līgās
Hakims Ziješs. Foto: imago images / eu-images/Scanpix

Nīderlandē vakar tika oficiāli apstiprināts, ka futbola sezonai tiek pielikts punkts koronavīrusa pandēmijas dēļ un ka čempioni netiks noteikti abās augstākajās līgās. Publisku neapmierinātību par to izrādījās gan „Eredivisie” līderes „Ajax” pārstāvji, gan pirmās līgas līdervienības „Cambuur” galvenais treneris.

„Ajax” izpilddirektors Edvins van der Sārs komentēja Nīderlandes Futbola federācijas (KVNB) pieņemto lēmumu, norādot, ka ir sarūgtināts par čempiona titula nepiešķiršanu: „Bijām pirmajā vietā turnīra tabulā, tāpēc ir vilšanās, taču šādu lēmumu, ņemot vērā smagos apstākļus, var saprast. Katrs spēlētājs vēlas kļūt par čempionu, taču uzvarēt vēlas laukumā. Turklāt šobrīd ir svarīgākas lietas nekā futbols.”

„Ajax” bija vienāds punktu skaits kā AZ vienībai, kas turklāt bija uzvarējusi abās savstarpējās spēlēs, taču Nīderlandē svarīgāks kritērijs vienāda punktu skaita gadījumā ir vārtu starpība, un tā ir labāka „Ajax”.

Daudz asāk sarunā ar Nīderlandes medijiem reaģēja „Ajax” līderis Hakims Ziješs: „Es tagad dzirdu tādas muļķības, ka AZ bija pelnījusi čempiones titulu, jo pieveica mūs abās savstarpējās spēlēs. Tātad vārtu starpība bija vienmēr izšķirošā, bet tagad vairs nav svarīga? Muļķības, protams. Kā tad PSV 2007. gadā kļuva par čempioni? Vienu gūtu vārtu dēļ.”

Ziješs piekrita, ka labāk titulu būtu bijis izcīnīt laukumā: „Ja vajadzētu izvēlēties vienu klubu, ko atzīt par čempionu šosezon, mana izvēle noteikti būtu par „Ajax”. Nu, neko darīt, nebūsim oficiālie čempioni.”

Jāatgādina, ka Ziješs jau iepriekš bija piekritis pārejai uz Londonas „Chelsea”, kas notiks vasarā.

Tikmēr vēl lielāks rūgtums par čempionu nenoteikšanu valsts pirmajās divās līgās ir „Cambuur”, pirmās līgas pārliecinošai līdervienībai. Tā šosezon bija uzvarējusi 21 no 29 spēlēm un droši ieņēma pirmo vietu, kas garantētu pacelšanos uz „Eredivisie”. „Cambuur” trešās vietas īpašnieci apsteidza par 11 punktiem, taču KVNB lēma, ka atceltās sezonas dēļ šovasar komandu pārvietošanās starp līgām nenotiks.

„Manuprāt, tas ir lielākais kauns Nīderlandes sporta vēsturē,” savu viedokli vietējiem medijiem pauda „Cambuur” galvenais treneris Henks de Jongs. „Tiem, kuri to pieņēma, vajadzēs par šo lēmumu atbildēt visu savu dzīvi. Mums bija tiks liels pārsvars tikšanai uz augstāko līgu – 11 punkti. Notikušais nav sporta cienīgi.”

Izmantotie resursi:
https://www.goal.com/en/news/bullsh...
https://www.nu.nl/voetbal/6047105/c...

     [+] [-]

, 2020-04-25 17:22, pirms 4 gadiem
Cambuur saprotu vēl labāk kā Ajax. Nepaziņot čempioni nav pareizā pieeja, bet otrās līgas kluba paveiktais tagad vispār miskastē izmests. Vajadzēja vismaz paplašināt augstāko divīziju.