Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Klops par iegūto pārsvaru: ""Liverpool" nav "Barcelona""

Ints Megnis
Ints Megnis

Klops par iegūto pārsvaru: ""Liverpool" nav "Barcelona""
Jirgens Klops un Džordans Hendersons
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas premjerlīgas vienība "Liverpool" nav Spānijas grands "Barcelona", tāpēc arī UEFA Čempionu līgas futbolā pusfināla atbildes spēlē cīnīsies, atdodot visus spēkus, pēc otrdien pirmajā mačā gūtā panākuma izteicās "Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops.

Otrdien "Liverpool" ar rezultātu 5:2 savā laukumā sagrāva Itālijas vienību "AS Roma". Tā kā atbildes mačā Romas komandai pietiek panākums ar 3:0, tas netieši atsauc atmiņā ceturtdaļfinālu, kurā pret "Barcelona" Itālijas vienība pirmajā mačā zaudēja ar 1:4, bet atbildes mačā sensacionāli revanšējās ar 3:0.

"Mēs neesam "Barcelona". Tā ir viena no divām, trim labākajām komandām pasaulē un ir paveikusi ļoti daudz, kamēr mēs nē. Mēs cīnīsimies ar visu, kas mums ir," pēc dueļa teica Klops. "Šis rezultāts ir daudz labāks nekā gaidīju pirms spēles, tomēr jau šobrīd domāju par nākamo premjerlīgas maču pret Stokas "City" nevis atbildes spēli pret "AS Roma". Tā mums būs ļoti svarīga spēle, mums jābūt gataviem un darīsim visu, ko varam."

Jau 15. minūtē otrdien traumu guva "Liverpool" spēlētājs Alekss Oksleids-Čemberleins, ko Klops nosauca par lielāko triecienu ģērbtuvē. "Ielaist divus vārtus nav tas, ko gribējām, bet nevaram to mainīt. Tas ir futbols."

Oksleida-Čemberleina traumas nopietnība šobrīd nav zināma, tomēr Klops atzina, ka tā "iespējams, ir ļoti slikta trauma". Tas varētu ietekmēt arī Anglijas izlasi vasarā gaidāmajā Pasaules kausa finālturnīrā.

Aizvadītajā mačā līdz 68. minūtei "Liverpool" izvirzījās vadībā ar 5:0, tomēr spēles beigās ielaida divus vārtus.

"Aptuveni 80 minūtes spēlējām ideāli. Pieļāvām vienu kļūdu aizsardzībā, kur Edins Džeko izmantoja situāciju, bet tā var notikt. Jau pirms mača zinājām, ka viņi ir kvalitatīvi," teica vācu speciālists. "Protams, būtu daudz priecīgāks, ja mēs uzvarētu ar 5-0 vai 5-1, tomēr arī 5-2 ir fantastisks rezultāts. Pirms spēles nevarēju iedomāties, ka būsim šādā situācijā. Puiši nospēlēja neiedomājami labi."

"Pēc pirmajiem ielaistajiem vārtiem sākām zaudēt pārāk daudz dueļos. Nelasījām spēli vajadzīgajā līmenī," teica "AS Roma" galvenais treneris Eusebio di Frančesko. "Uzskaut, ka bijām pelnījuši gūt šos divus vārtus. Komanda parādīja, ka mums ir dvēsele, tomēr man nepatika, ka otrajā puslaikā padevāmies. Kontrolējām spēli pirmajās 20-25 minūtēs, bet tad sākām zaudēt pārāk daudz dueļu."

"Mums nevajag brīnumus, bet vienkārši jātic pašiem sev kā mačā pret "Barcelona"," atgādināja di Frančesko. "Šis Romas komanda ir pirmais Čempionu līgas pusfināls 30 gadu laikā. Neesam pie tā pieraduši. Tomēr atgādināšu jums, ka cīņa vēl nav beigusies. Tie, kas neticēs, ka varam atspēlēties, lai paliek mājās."

Otrā puslaika sākumā, kad "AS Roma" ielaida vairākus vārtus, di Frančesko veica asu vārdu apmaiņu ar vairākiem saviem spēlētājiem. "Mums bija nesaprašanās ar maiņām. Aicināju viņus spēlēt pēc shēmas 4-3-3, bet viņi spēlēja 4-2-3-1. Tad ielaidām piektos vārtos, parādot, ka detaļas veido rezultātu. Negaidīju, ka otrajā puslaikā vienus pēc otra ielaidīsim tik daudzus vārtus. Kad laukuma vidusdaļā zaudē tik daudzos dueļos, ir grūti izmainīt spēles gaitu."

Aizvadītajā mačā ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās ēģiptiešu uzbrucējs Mohameds Salāhs, kuru slavēja komandas biedri. Kopā šosezon Salāhs jau guvis 43 vārtus.

"Lieliski, ka viņš ir mūsu komandā, īpaši esot šādā formā, kādā viņš ir šobrīd. Viņš rada izšķirošās situācijas," teica "Liverpool" spēlētājs Georginio Vijnaldums. "Viņš vienmēr mums palīdz ar saviem vārtiem un piespēlēm. Viņš vienmēr ir drauds pretiniekiem, tāpēc tas palīdz citiem komandas biedriem spēlēt labāk."

"Jūs to redzējāt paši - viņš ir īpašs spēlētājs," teica Denijs Ingss, kurš otrajā puslaikā nomainīja Salāhu. "Tomēr viņš paveica vien to pašu, ko darījis iepriekšējās šīs sezonas spēlēs."

Abus vārtus "Liverpool" ielaida, kad Salāhs bija nomainīts. "Ja kāds vēlas teikt, ka ielaidām divus vārtus manas kļūdas dēļ, jo nomainīju uzbrucēju, man ar to nav problēmu. Pēc maiņas mūsu saspēle nebija laba. Mo skrēja pēc visām piespēlēm un nevēlējāmies, lai viņš tiek savainots."

Zīmīgi, ka pagājušajā sezonā Salāhs pārstāvēja tieši "AS Roma" vienību.

Atbildes spēle risināsies pēc nedēļas, bet trešdien tiks aizvadīts pirmais mačs duelī starp Minhenes "Bayern" un Madrides "Real" vienībām.

Izmantotie resursi:
Football News, Live Scores, Results &...

  +2 [+] [-]

, 2018-04-25 10:01, pirms 6 gadiem
To mēs redzēsim pēc nedēļas (ceru ka tā)

  +1 [+] [-]

, 2018-04-25 10:24, pirms 6 gadiem
Cerēsim ka Jirgens zin ko runā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-04-25 14:17, pirms 6 gadiem
Labs. Pazemo vēl Barsu, tas man patīk. Teātristi lai lūr pa tv kā vajag noturēt pārsvaru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja