Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Vācijai pirms spēlēm pret Latviju pievienosies divi "Islanders" hokejisti

Agris Suveizda

Vācijai pirms spēlēm pret Latviju pievienosies divi "Islanders" hokejisti
Tomass Graiss
Foto: TASS/Scanpix

Vācijas Hokeja savienība savā mājaslapā paziņoja sastāvu šonedēļ paredzētajām pārbaudes spēlēm pret Latviju. Kā jau gaidīts, valstsvienības rindas šonedēļ papildinās Ņujorkas "Islanders" spēlētāji Tomass Graiss un Deniss Zaidenbergs.

Sestdien un svētdien Vācija divreiz tikās ar Čehiju, vispirms uzvarot ar rezultātu 7:4 un pēc tam bullīšos zaudējot ar 3:4. Jau tajās spēlēs ierindā bija Arizonas "Coyotes" uzbrucējs Tobiass Rīders, bet nu kandidātu sarakstu papildinājuši vēl divi spēlētāji no Ziemeļamerikas, kā arī virkne hokejistu no Vācijas un Šveices klubiem.

Jau pirms nedēļas ziņojām, ka zaļo gaismu spēlēšanai pasaules čempionātā deva Ņujorkas "Islanders" 31 gadu vecais vārtsargs Tomass Graiss (51 spēle, 91,3% atvairītu metienu, vidēji ielaistas 2,69 ripas) un 35 gadus vecais aizsargs Deniss Zaidenbergs (73 spēles, 5+17, lietderības koeficients +25), kurš pasaules čempionātā nav spēlējis kopš 2008. gada. Abi šonedēļ beidzot tiek gaidīti ierodamies nometnē.

Pirms astoņām dienām noslēdzās Vācijas čempionāta finālsērija, kurā Minhenes "Red Bull" piecās spēlēs ar 4-1 pieveica Volfsburgas "Grizzlys". No čempioniem kandidātos iekļauti pieci spēlētāji, tostarp Denisa Zaidenberga brālis Janniks Zaidenbergs, bet no vicečempioniem izlasei pievienojušies divi spēlētāji. Līdz ar Graisa, kā arī Minhenes un Volfsburgas vārtsargu izsaukšanu pilnībā nomainīta izlases vārtu līnija. Tāpat pievienojies Šveices čempions – aizsargs Džastins Krīgers no "Bern". Pārbaudes spēles starp Vāciju un Latviju paredzētas 30. aprīlī Bītigheimā un 1. maijā Rāvensburgā, bet pasaules čempionātā abas izlases tiksies 16. maijā jeb grupu turnīra pēdējā dienā.

Tikmēr Šveices kandidātu sarakstu pirms pēdējās pārbaudes spēlēm pret Dāniju (trešdien un piektdien) papildinājuši astoņi hokejisti. No čempiones "Bern" pievienojies vārtsargs Leonardo Dženoni, aizsargs Ramons Unterzanders un uzbrucēji Zīmons Bodenmans un Tomass Rīfenahts, bet no vicečempiones "Zug" klāt nākuši aizsargi Rafaels Diass un Dominiks Šlumpfs, kā arī uzbrucējs Reto Zūri. No Amerikas Hokeja līgas atlidojis Klīvlendas "Monsters" aizsargs Dīns Kukans, kurš 72 spēlēs sakrāja 29 (4+25) punktus.

Vācijas izlases pašreizējais sastāvs

Vārtsargi: Tomass Graiss (Islanders, NHL), Fēlikss Brikmans (Grizzlys Wolfsburg), Denijs aus den Birkens (Red Bull Munchen).

Aizsargi: Deniss Roils (Adlers Mannheim), Džastins Krīgers (Bern, Šveice), Paskāls Cerresens (Kolner Haie), Kristiāns Ērhofs (Kolner Haie), Konrāds Abelchauzers (Red Bull Munchen), Deniss Zaidenbergs (Islanders, NHL), Franks Hērdlers (Eisbaren Berlin), Sinans Akdags (Adler Mannheim), Morics Millers (Kolner Haie).

Uzbrucēji: Tobiass Rīders (Coyotes, NHL), Brukss Meisiks (Red Bull Munchen), Markuss Kinks (Adler Mannheim), Matiass Plahta (Adler Mannheim), Janniks Zaidenbergs (Red Bull Munchen), Patriks Raimers (Nurnberg Ice Tigers), Jasins Ehlizs (Nurnberg Ice Tigers), Gerrits Fauzers (Grizzlys Wolfsburg), Patriks Hāgers (Kolner Haie), Fēlikss Šics (Rogle, Zviedrija), Dominiks Kahūns (Red Bull Munchen), Filips Gogulla (Kolner Haie), Dāvids Volfs (Adler Mannheim), Brents Rēdeke (Adler Mannheim), Frederiks Tifelss (Western Michigan NCAA).

Šveices izlases pašreizējais sastāvs

Vārtsargi: Leonardo Dženoni (Bern), Jonass Hillers (Biel), Niklass Šlēgels (Lions).

Aizsargi: Rafaels Diass (Zug), Filips Furrers (Lugano), Žoels Dženaci (Lausanne), Dīns Kukans (Monsters, AHL), Romēns Lefels (Geneve-Servette), Kristians Marti (Lions), Klods Pašū (Davos), Dominiks Šlumpfs (Zug), Deivs Saters (Biel), Ramons Unterzanders (Bern).

Uzbrucēji: Koudijs Almons (Geneve-Servette), Andress Ambīls (Davos), Kriss Baltizbergers (Lions), Zīmons Bodenmans (Bern), Damjēns Brunners (Lugano), Gaetāns Hāss (Bern), Fabriss Hercogs (Lions), Deniss Hollenštains (Kloten), Deniss Malgins (Panthers, NHL), Vensāns Praplāns (Kloten), Damjēns Riā (Geneve-Servette), Kevins Romī (Geneve-Servette), Tomass Rīfenahts (Bern), Reto Šepi (Lions), Reto Zūri (Zug), Piuss Saters (Lions).

Izmantotie resursi:
Mit NHL-Stars und Meisterspielern gegen...
News | Swiss Ice Hockey Federation

  -1 [+] [-]

, 2017-04-25 16:43, pirms 7 gadiem
Abas izlases ir praktiski mūsu līmeņa, līdzīgi kā dāņi. Ja veiksme stāvēs mums klāt, iespējams, pirmajā posmā varam iespraukties pat top3. Galvenais no jeņķiem un urlām nedabūt smagi ierīt

  -2 [+] [-]

, 2017-04-25 16:46, pirms 7 gadiem
Varbūt gluži 8-0 kā kādreiz nebūs, taču ne jau nu kaut kādi Islandersi glābs Vāciju no noģērēšanas!

     [+] [-]

, 2017-04-25 16:50, pirms 7 gadiem
zaudēs gan parbaudes spelēs, gan čempi

  +2 [+] [-]

, 2017-04-25 17:09, pirms 7 gadiem
Ja pārbaudes spēlēs kāda no komandām nespēlēs ''paslēpes'',tad aptuvens priekšstats par spēku atšķirībām jau radīsies.Bet nu tie laiki,kad mūsējie vāciešus ''ar cepurēm nomētāja'''ir pagājis ,vācu hokejs jau sen audzis milzu soļiem.Tāpat kā dāņu,norvēģu,franču.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-25 17:16, pirms 7 gadiem
Vidziņš rakstīja: Ja pārbaudes spēlēs kāda no komandām nespēlēs ''paslēpes'',tad aptuvens priekšstats par spēku atšķirībām jau radīsies.Bet nu tie laiki,kad mūsējie vāciešus ''ar cepurēm nomētāja'''ir pagājis ,vācu hokejs jau sen audzis milzu soļiem.Tāpat kā dāņu,norvēģu,franču.
nu nez vai Norvēģi ir gājuši uz priekšu hokejā ,biši stagnē tā pat kā mēs

  -1 [+] [-]

, 2017-04-25 17:20, pirms 7 gadiem
nu wtf , tagad pat IIHF mājaslapā nevar apstīties rezultātus A grupas turnīrā + neviens streams ar nav pieējams. Sajūta ,ka TOTO viņi tur kapā , tādēļ tiešraides netaisa

  +1 [+] [-]

, 2017-04-25 18:09, pirms 7 gadiem
Vidziņš rakstīja: Ja pārbaudes spēlēs kāda no komandām nespēlēs ''paslēpes'',tad aptuvens priekšstats par spēku atšķirībām jau radīsies.Bet nu tie laiki,kad mūsējie vāciešus ''ar cepurēm nomētāja'''ir pagājis ,vācu hokejs jau sen audzis milzu soļiem.Tāpat kā dāņu,norvēģu,franču.
vācu hokejs? apskaties, kur un kā šosezon nospēlēja viņu U18/U20 izlases...

  +1 [+] [-]

, 2017-04-25 18:20, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: vācu hokejs? apskaties, kur un kā šosezon nospēlēja viņu U18/U20 izlases...
Un? Paskaties, kā mēs ar viņiem septembrī nospēlējām.

     [+] [-]

, 2017-04-25 18:31, pirms 7 gadiem
Banss rakstīja: Un? Paskaties, kā mēs ar viņiem septembrī nospēlējām.
septembrī mēs nespēlējām ne ar vācu U18, ne arī ar U20 izlasēm.
Un U izlases - tā ir hokeja nākotne (daļa no nākotnes - citā valstī lielāka, citā mazāka)

  +2 [+] [-]

, 2017-04-25 19:46, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: septembrī mēs nespēlējām ne ar vācu U18, ne arī ar U20 izlasēm.
Un U izlases - tā ir hokeja nākotne (daļa no nākotnes - citā valstī lielāka, citā mazāka)
šis raksts nav ne par U20 ne par U18 un arī lietotājs tās nepieminēja. Varbūt nākotnē viņiem būs problēmas, bet runa gāja par esošo un tagadnē vācu hokejs ir spēcīgs

     [+] [-]

, 2017-04-25 20:03, pirms 7 gadiem
Jautājums tikai viens!
Cik mūsejos satraumēs šajās 2 pārbaudes spēles?

     [+] [-]

, 2017-04-25 21:04, pirms 7 gadiem
Banss rakstīja: šis raksts nav ne par U20 ne par U18 un arī lietotājs tās nepieminēja. Varbūt nākotnē viņiem būs problēmas, bet runa gāja par esošo un tagadnē vācu hokejs ir spēcīgs
"vācu hokejs" - tas ir ļoti plašs jēdziens Izskatās, ka mēs katrs esam citu daļu no tā paķēruši

     [+] [-]

, 2017-04-29 15:18, pirms 7 gadiem
kad spēles?