Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2723, Did:0, useCase: 3

Čehijas hokeja leģenda Jāgrs iekļauts sastāvā pasaules čempionātam

Agris Suveizda

Čehijas hokeja leģenda Jāgrs iekļauts sastāvā pasaules čempionātam
Jaromīrs Jāgrs pēc četru gadu pārtraukuma vakar aizvadīja pirmo spēli čehu publikas priekšā
Foto: isport.cz

Čehijas hokeja izlase vakar aizvadīja pēdējo pārbaudes spēli pirms pasaules čempionāta, bullīšos ar 3:2 uzvarot Somiju. Pēc mača galvenais treneris Vladimīrs Rūžička nosauca 28 spēlētāju paplašināto sarakstu, kurā iekļauts arī 43 gadus vecais Jaromīrs Jāgrs.

"Gluži kā pirms gada, sarakstā pašlaik ir vairāk spēlētāju, jo vēl gaidām, kā attīstīsies Stenlija kausa pirmā kārta. Tāpat jāņem vērā vairāku spēlētāju veselības stāvoklis," sacīja Rūžička.

Kaut arī treneris apstiprināja, ka rēķinās ar Jāgru, un viņa spēlēšanu čempionātā acīmredzot var izjaukt tikai veselības problēmas, pats uzbrucējs žurnālistiem vēl piesardzīgi izteicās par piedalīšanos turnīrā un diplomātiski ieteica sagaidīt galīgo sastāvu: "Jāskatās, kāda būs situācija NHL, ar savainotajiem." Neskatoties uz pieklājīgo vecumu, čehu leģenda turpina lieliski spēlēt Nacionālajā hokeja līgā. Sezonu Jāgrs sāka Ņūdžersijas "Devils", 57 spēlēs tiekot pie 29 (11+18) punktiem un pēc tam nokļuva Floridā, 20 mačos sakrājot 18 (6+12) punktus.

Izlases rindas papildinās Vinipegas "Jets" vārtsargs Ondržejs Pavelecs, kurš regulārajā sezonā piedalījās 50 mačos, atvairot 92,0% metienu un ielaižot vidēji 2,28 ripas. "Jets" kā pirmā izstājās no Stenlija kausa, četrās spēlēs zaudējot Anaheimas "Ducks". Toties čempionātā nepiedalīsies Paveleca komandas biedrs, centra uzbrucējs Mihaels Frolīks (82 spēles, 19+23), kurš nolēmis neriskēt ar savu veselību.

Sastāvā iekļauts Gagarina kausa ieguvējs Romans Červenka (Gagarina kausā 22 spēles, 2+5) un Čehijas vicečempions Jakubs Klepišs, savukārt zem jautājuma zīmes ir valsts čempions Martins Ručinskis, kuram ir rokas savainojums. Ņemot vērā Paveleca iekļaušanu sastāvā, aiz borta palicis Ručinska komandas biedrs Pavels Francouzs. Veselības problēmu dēļ nebūs arī Klepiša komandas biedra Rostislava Kleslas, bet no sastāva atskaitīti Mihals Birners ("Bili Tygri") un Tomāšs Zohorna ("Pardubice").

Pašreizējā kandidātu sarakstā ir desmit KHL spēlētāji, astoņi pārstāvji no vietējā čempionāta, septiņi no NHL, divi no Zviedrijas, kā arī viens no Somijas.

Čehijas paplašinātais kandidātu saraksts

PozīcijaSpēlētājsKlubs
VārtsargsOndržejs PavelecsJets (NHL)
VārtsargsAleksandes SalāksSibir (KHL)
VārtsargsJakubs KovāržsAvtomobilist (KHL)
AizsargsJans HejdaAvalanche (NHL)
AizsargsMihals JordānsHurricanes (NHL)
AizsargsPetrs ČāslavaPardubice
AizsargsOndržejs ŅemecsCSKA (KHL)
AizsargsJans KolāržsAdmirals (KHL)
AizsargsJakubs NaklādalsTurku (Somija)
AizsargsJakubs KrejčīksOrebro (Zviedrija)
AizsargsMihals KempnijsKometa Brno
AizsargsVojtehs MozīksŠkoda Plzen
UzbrucējsJaromīrs JāgrsPanthers (NHL)
UzbrucējsMartins EratsCoyotes (NHL)
UzbrucējsTomāšs HertlsSharks (NHL)
UzbrucējsJakubs VorāčeksFlyers (NHL)
UzbrucējsPetrs KoukalsJokerit (KHL)
UzbrucējsJirži NovotnijsLokomotiv (KHL)
UzbrucējsMartins ZatjovičsLada (KHL)
UzbrucējsRomans ČervenkaSKA (KHL)
UzbrucējsJans KovāržsMetallurg Mg (KHL)
UzbrucējsVladimīrs SobotkaAvangard (KHL)
UzbrucējsRadeks SmoleņāksModo (Zviedrija)
UzbrucējsMartins RučinskisVerva Litvinov
UzbrucējsJakubs KlepišsOcerali Trinec
UzbrucējsMihals VondrkaSparta Praha
UzbrucējsDominiks SimonsŠkoda Plzen
UzbrucējsLukāšs RadilsPardubice

Izmantotie resursi:
Růžička rozhodl: Na MS s Jágrem a Pavelcem, u...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2015-04-25 09:57, pirms 9 gadiem
Aizsardzībā čehiem tikai divi debitanti ,kuri nav spēlējuši PČ un tie ir Kempnijs un Moziks.Gan jau kāds vēl piebrauks no NHL un tik vāja tā aizsardzības līnija nebūs.Tiesa šis ir tikai paplašinātais sastāvs,ja būs izmaiņas, tad tikai uz sastāva pastiprināšanu.Skaidrs ,ka čehi šogad cīnīsies par čempiona titulu,jebkurā gadījumā Jagram liktenis lēmis beigt izlases spēlētāja gaitas tieši savu skatītāju priekšā.Visu cieņu!

  -1 [+] [-]

, 2015-04-25 10:01, pirms 9 gadiem
aizsardzības aizsargi saplosīs LV

  +3 [+] [-]

, 2015-04-25 10:05, pirms 9 gadiem
Jāgram novēlu zeltu un lai izlase met mieru!

  +6 [+] [-]

, 2015-04-25 10:14, pirms 9 gadiem
badža rakstīja: Jāgram novēlu zeltu un lai izlase met mieru!
Viņš vēl šajā sezonā apstiprināja, ka grib spēlēt tik ilgi cik vien varēs tīri fiziski. Zinot, ka karjeras laikā nopietni savainojumi viņam nav bijuši, fiziskā sagatavotība viņam ir laba, spēlēt hokeju viņam patīk, neko citu viņš tā nopietni neprot (pat vidusskolu viņš pabeidza jau 30 gadu vecumā, ja nu kas)... klubu līmenī gan jau kādu laiku vēl paspēlēs.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-25 10:51, pirms 9 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: aizsardzības līnija pašķidra
Par Latvijas izlases jau labāka ir.

  +6 [+] [-]

, 2015-04-25 11:24, pirms 9 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: aizsardzības līnija pašķidra
Ļoti muļķīgi tādu aizsardzības līniju saukt par pašķidru..jo īpaši tev kā KHL "fanam" KHL ir spēlējuši visi izņemot Kempnīku un Moziku. Un vispārīgi Čehijas sastāvs briest uz Top 3,sanāk labs pieredzes un nepieredzes Eiropas/KHl/NHL sakausējums.

  +2 [+] [-]

, 2015-04-25 11:29, pirms 9 gadiem
akselītis gan jau mitrs jau

  +1 [+] [-]

, 2015-04-25 11:41, pirms 9 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: aizsardzības līnija pašķidra
Tev bikses kautkas skidrs ir...Sastavs zolids,domaju ka 1/4 finala jabut

  +5 [+] [-]

, 2015-04-25 11:46, pirms 9 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: aizsardzības līnija pašķidra
Nu ja salīdzina ar uzbrukumu, tad jā. Ja salīdzina ar LV, tad neko diži švaki nav Bet nu drīzāk uzbrukums ir ļoti iespaidīgs, nekā aizsardzība švaka

     [+] [-]

, 2015-04-25 11:49, pirms 9 gadiem
Lord Bendtner2 rakstīja: akselītis gan jau mitrs jau
Tik traki jau nav, bet prieks ka Jāgrs speles.

  +3 [+] [-]

, 2015-04-25 12:18, pirms 9 gadiem
Hašeks un Jāgrs ir Čehijas hokeja simboli. Ar viņiem ierindā čehu izlases spēles vienmēr bija un ir ar pavisam citu kvalitātes zīmi nekā bez viņiem. Būs interesanti pavērot, jo galīgi neesmu čehu izlases fans, bet šo nedrīkstēs palaist garām.

  +4 [+] [-]

, 2015-04-25 12:30, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Viņš vēl šajā sezonā apstiprināja, ka grib spēlēt tik ilgi cik vien varēs tīri fiziski. Zinot, ka karjeras laikā nopietni savainojumi viņam nav bijuši, fiziskā sagatavotība viņam ir laba, spēlēt hokeju viņam patīk, neko citu viņš tā nopietni neprot (pat vidusskolu viņš pabeidza jau 30 gadu vecumā, ja nu kas)... klubu līmenī gan jau kādu laiku vēl paspēlēs.
Es par izlasi ari biju domajis, NHL jau ligums ir.
Loti interesants fakts par izglitibu

  +5 [+] [-]

, 2015-04-25 13:52, pirms 9 gadiem
Pasaules hokeja leģenda ne tikai Čehijas!
Respekts pret šādiem vīriem kas kāpā līdz pēdējam. Acīmredzot mīlestība pret spēli ir patiesa, jo ticu ka naudas viņam uz vecumdienām gan jau pietiktu šobrīd.

  -1 [+] [-]

, 2015-04-25 15:07, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Viņš vēl šajā sezonā apstiprināja, ka grib spēlēt tik ilgi cik vien varēs tīri fiziski. Zinot, ka karjeras laikā nopietni savainojumi viņam nav bijuši, fiziskā sagatavotība viņam ir laba, spēlēt hokeju viņam patīk, neko citu viņš tā nopietni neprot (pat vidusskolu viņš pabeidza jau 30 gadu vecumā, ja nu kas)... klubu līmenī gan jau kādu laiku vēl paspēlēs.
vispar reti kurs sportists profesionalis,mak ko citu ka spelet , nav jau jabut baigajam ekspertam,lai to zinatu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja