Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ieva Krastiņa: "Uzvarēt pēdējā sekundē ir patīkami"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ieva Krastiņa: "Uzvarēt pēdējā sekundē ir patīkami"
TTT spēlētājas 2013. gada 24. aprīlī Cēsīs
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Nezināju, vai trāpīšu. Kad pagriezos, redzēju, ka esmu pilnīga brīva, tāpēc metiens sanāca mierīgāks. Taču iepriekš to nenojautu," divas sekundes pirms pamatlaika beigām gūstot uzvaras grozu LSBL trešajā finālspēlē, gan priecīga, gan samulsusi bija sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" kapteine Ieva Krastiņa.

Divdesmit divi punkti Latvijas un Igaunijas čempionāta finālā, 31 punkts pusfināla sērijas izšķirošajā spēlē, piecpadsmit punkti LSBL finālsērijas trešās spēles otrajā puslaikā – Krastiņas virsotnes “play-off” spēlēs aprīlī ir iespaidīgas, taču katra no tām iekarota, pārvarot kritumus un neveiksmes.

Trešdienas spēles galotnē Ieva šķērsoja visu laukumu un, apspēlējusi sedzējas, guva izšķirošo grozu. Tas nodrošināja panākumu spēlē, pagarināja finālsēriju un deva grūdienu visai Latvijas Sieviešu basketbola līgai. Ja pirmajās divās finālspēlēs – pretēji kopējai “play-off” spēļu gaitai – varēja pārmest intrigas, ne cīņas, trūkumu, 24. aprīļa spēles iznākums, cerams, pārliecināja pat kādu skeptiķi.

“Uzstādījums bija, ka man ir jāsaņem bumba un jāiet groza virzienā,” pusstundu pēc uzvaras teica Krastiņa. “Ja Cēsu spēlētājas pārkāptu noteikumus, mestu soda metienus. Virsū uznāca divas sedzējas. Veicu pagriezienu un pēkšņi biju pilnīgi brīva. Nezinu, vai aizsardzības spēlētājas mani “nesadalīja”, taču iemetu. Līdzīgās situācijās ļoti bieži netrāpu, šoreiz iemetu.”

Pirmajās trīs spēlēs Cēsu sporta namā (6., 7. un 18. aprīlī) aizsardze iemeta 11 no 22 soda metieniem un sešus no deviņpadsmit divpunktu metieniem. Arī trešdien pirmie divi Krastiņas tālmetieni pirmajā puslaikā nesasniedza mērķi, taču viņas darbība aizsardzībā izsita no ritma Cēsu saspēles vadītāju Andu Eibeli. Trīs personiskās piezīmes piecās minūtēs, Liepkalnes savainojums un Hemptones individuālā spēle krietni pajauca mājinieču uzbrukumu.

Turpretī Krastiņa ceturtajā ceturtdaļā uzbrukumā ieskrējās pa īstam: 10 punkti (2p 2/2, 3p 2/2), puse komandas guvuma, rezultatīva piespēle, pārķerta bumba, tikai viena kļūda, trīs izprovocētas piezīmes un uzvaras grozs.

“Šī bija otrā trakā spēle pēc “Final Four” izšķirošās cīņas 7. aprīlī. Iespējams, ka šoreiz gāja trakāk. Uzvarēt pēdējā sekundē ir patīkami. Pēdējā laikā man Cēsu zālē bijušas problēmas gan ar precizitāti, gan soda metieniem, tāpēc esmu gandarīta, ka izdevās iemest izšķirošo metienu.”

     [+] [-]

, 2013-04-25 14:08, pirms 11 gadiem
Prieks par TTT! Parādija, ka cīnīsies līdz galam, kamēr Cēsis noteikt savos prātos kāra zelta medāli kaklā un vilka čempionu kreklus.
P.S. Cēsis jau ir Latvijas super klubs ar 2 leģionārēm. Vai tiešam tas ir vajadzīgs spēlējot Latvijas un Baltijas čempjos?

     [+] [-]

, 2013-04-25 18:58, pirms 11 gadiem
Svešais rakstīja: Prieks par TTT! Parādija, ka cīnīsies līdz galam, kamēr Cēsis noteikt savos prātos kāra zelta medāli kaklā un vilka čempionu kreklus.
P.S. Cēsis jau ir Latvijas super klubs ar 2 leģionārēm. Vai tiešam tas ir vajadzīgs spēlējot Latvijas un Baltijas čempjos?
ko teiksi par Liepāju?