Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Visas meitenes parādīja, ka viņas var"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Visas meitenes parādīja, ka viņas var"
Aigars Nerips LSBL trešajā finālspēlē 2013. gada 24. aprīlī Cēsīs
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Cēsu trenera pieprasītais minūtes pārtraukums ļāva mobilāk, bez stresa sagatavoties pēdējam uzbrukumam. Visas basketbolistes – galotnē laukumā atradās četras mazās spēlētājas un Rūta Veidere – bija gatavas metienam perimetrā," pēc pēdējās sekundēs izcīnītās uzvaras LSBL trešajā finālspēlē izšķirošos cīņas brīžus raksturoja sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips.

Video: SK Cēsis 64, TTT Rīga 65. Visa spēle

Deviņas sekundes pirms pamatlaika beigām Cēsu uzbrucēja Zane Jākobsone ar divpunktu metienu no labās malas izvirzīja mājinieces vadībā – 64:63. TTT rīcībā palika pēdējais uzbrukums, taču pirms tā sākuma tehnisko pārtraukumu pieprasīja Cēsu galvenais treneris Armands Krauliņš. Rīdzinieču atbildes uzbrukumu no vienas laukuma malas līdz otrai īstenoja TTT kapteine Ieva Krastiņa. Pēc pārskrējiena viņa nokļuva pretī Kīšai Hemptonei, veica 360 grādu pagriezienu uz kreiso pusi, nokļuva viena pret grozu un, skrienot garām Kristīnei Silarājai, guva uzvaras grozu - 64:65!

Izšķirošajā uzbrukumā bumbai bija jābūt komandas līderes rokās,” pēdējo sekunžu notikumus komentēja Nerips. “Viņai bija jābūt gatavai izdarīt metienu jebkurā situācijā. Pārējām spēlētājām vajadzēja būt gatavām riskantai piespēlei un rezerves metienam, taču pamata uzdevums tika uzticēts Ievai.”

TTT basketbolistes pirmo reizi finālsērijas laikā uzvarēja cīņu par atlēkušajām bumbām (41-37, pirmajā spēlē 34-43, otrajā spēlē 29-36). Īpaši svarīgas bumbas tika savāktas aizsardzībā, neļaujot Cēsīm tikt pie atkārtotām uzbrukuma iespējām, piemēram, Dita Rozenberga to pirmajā puslaikā paveica vienpadsmit reizes. Otrajā puslaikā tika panākts līdzsvars (6-6) arī pie pretinieču groza, trīs svarīgas atlēkušās bumbas uzbrukumā savācot Rūtai Veiderei.

“Pirmajā finālspēlē zaudējām pārliecinoši. Otrajā reizē zem groziem cīnījāmies labāk, trešdien uzdevumi bija vēl precīzāki. Mums jādomā par to katrā spēlē, jo esam viena no īsākajām komandām čempionātā. Cīņu par bumbām izdevās uzvarēt, pateicoties spēlētāju azartam un apzinīgam darbam. Uzdevumi bija skaidri – jāuzvar atbloķēšanā, jāsavāc bumbas aizsardzībā un meitenes to izdarīja. Ar enerģiju vairāk palīdzēja mazās spēlētājas.”

Trešās ceturtdaļas beigās un ceturtās sākumā TTT veica 22:9 izrāvienu, atspēlējot trīspadsmit punktu deficītu un panākot neizšķirtu – 49:49. Lai gan nākamos septiņus punktus guva Cēsu spēlētājas, rīdziniecēm galotnē pietika spēka 17:8 ofensīvai. Tas ir visas komandas nopelns, uzsver Nerips.

“Par komandas raksturu nešaubījos ne mirkli. TTT savāktas cīnītājas. Atsevišķos brīžos var neizdoties, taču meitenes spēj izpildīt sarežģītus uzdevumus. “Kapātāju” komandā ir daudz un man patīk strādāt ar tādām spēlētājām. Meitenes, kuras nāca laukumā uz maiņu, neko nesabojāja. Uzbrukums bija pakārtots uzdevumiem aizsardzībā, viņas zināja, ko darīt. Pieturēja bumbu, laicīgi atgriezās aizsardzībā, sedza. Skaidrs, ka tas nebija vienkārši, jo spēle notika lielā sasprindzinājumā. Nācās palīdzēt stresā, caur to, ka nevar. Visas meitenes parādīja, ka viņām ir iekšā.”

Ceturtā spēle sērijā līdz trīs uzvarām notiks sestdien, 24. aprīlī, Olimpiskajā sporta centrā Rīgā, Grostonas ielā 6b.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-25 21:14, pirms 11 gadiem
Laikam citu spēli skatījies godātais žurnālists, jo pārtraukumu pieprasīja tiesneši tablo sakārtošanai ...

  +1 [+] [-]

, 2013-04-27 05:26, pirms 11 gadiem
lapsiz rakstīja: Laikam citu spēli skatījies godātais žurnālists, jo pārtraukumu pieprasīja tiesneši tablo sakārtošanai ...
nez kāpēc neviens nerunā par to, bija vai nebija pēdējais Cēsu uzbrukums jāskaita?