Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Stojanovičs gandarīts par sniegumu un progresu, taču nožēlo neizmantotās iespējas

Agris Suveizda

Stojanovičs gandarīts par sniegumu un progresu, taču nožēlo neizmantotās iespējas
Slaviša Stojanovičs. Foto: LFF

Latvijas futbola izlase izbraukumā Varšavā aizvadīja teicamu pirmo puslaiku un līdz pat 76. minūtei spēja nosargāt savus vārtus neieņemtus, tomēr atzina grupas favorītes Polijas pārākumu (0:2). Valstsvienības galvenais treneris Slaviša Stojanovičs pēc šā zaudējuma bija labākā noskaņojumā nekā pēc neveiksmes Skopjē un uzteica spēlētāju sniegumu.

- Mēs visi – skatītāji, līdzjutēji, treneri – redzējām labu un pozitīvu spēli no abu komandu puses. Iespējas bija mums, iespējas bija poļiem. Ja neiesit savus momentus pret tik kvalitatīvu komandu kā Polija, tad noteikti tiksi sodīts. Spēle bija atklāta. Pirmajā puslaikā koncentrējāmies uz mūsu izvietojumu, taču, kolīdz pietrūka spēka un fiziskās gatavības, tā radās problēmas – īpaši otrajā puslaikā. Bet tik un tā redzējām labu spēli. Spērām soli pareizajā virzienā. Nevajadzētu aizmirst, ka spēlējām pret "top" komandu, spēlējām lieliskā stadionā un lieliskā atmosfērā. Apsveicu Poliju ar uzvaru.

- Kā vērtējat Pjonteka spēli? Vai pret viņu gatavojāties īpašāk nekā pret citiem? (Polijas žurnālista jautājums)
- Viņš noteikti ir karstākais spēlētājs Itālijā un ir guvis daudz vārtu, ir labā sportiskajā formā. Viņa kvalitātes varēja redzēt arī šovakar. Nezināju, kurus uzbrucējus gaidīt pamatsastāvā, jo viņiem tādu ir trīs, bet treneris beigās izvēlējās Levandovski un Pjonteku. Mūsu uzdevums bija nedot viņam pārāk lielu plašumu – pat, ja viņu pazaudētu tikai uz vienu sekundi, tas varētu maksāt vārtus. Jā, viņš šoreiz neiesita, bet tik un tā radīja daudz problēmu. Es gan uzskatu, ka mūsu aizsargi diezgan labi spēlēja taktiskā ziņā. Apsveicu mūsu komandu ar parādīto sniegumu un to, ka izlikām laukumā visus 100%.

- Vai salīdzinājumā pret pirmo spēli Skopjē ir veikts jūtams progress?
- Šobrīd grūti runāt par jūtamu progresu, ja mēs to neparādīsim arī nākamajā spēlē. Bet noteikti, ka šajā spēlē bijām labāki, agresīvāki, kompaktāki un radījām vairāk iespēju nekā Ziemeļmaķedonijā. Izskatījāmies kā komanda. Līdz 65.-70. minūtei, kad sākās fiziska rakstura problēmas. Citu problēmu nebija, tikai fiziskas, kuru dēļ vairs nevarējām noķert pretinieku spēlētājus. Bija trīs četri futbolisti, kuri vēlējās mainīties, tāpēc bija jāizvēlas, kurus mainīt un kurus ne. Noteikti, ka parādījām labāku sniegumu nekā pirmajā spēlē, un gribam turpināt tādā pašā veidā. Šī spēle bija pozitīvāka, un ceru, ka šī spēle nebija tāda vienīgā.

- Šteinbora un Ikaunieka iziešana bija acīmredzama Vaņina traumas un Cigaņika noraidījuma dēļ, bet kādu iemeslu dēļ izvēlējāties Gutkovski, Savaļnieku un Laizānu? Vai viņi izmantoja savu iespēju?
- Vārtsarga maiņa bija acīmredzama. Šteinbors tika pie iespējas un aizvadīja ļoti labu spēli – izglāba ļoti svarīgos brīžos un deva pārliecību komandai, ļaujot tai spēlēt atbrīvotāk. Runājot par pārējiem, arī viņi aizvadīja labus mačus. Vakar virknei spēlētāju bija problēmas – savainojumi. Ja godīgi, vakar prātā domāju par citu pamatsastāvu, bet pēc treniņa situācija mainījās, tāpēc izvēlējāmies šādu sastāvu. Esmu diezgan apmierināts ar viņu parādīto sniegumu.

- Vai Šteinbors aizvadīja labu spēli, un vai viņu redzat kā pamatvārtsargu arī ilgtermiņā?
- Par viņa sniegumu tikko jau runāju. Viņš nospēlēja labi, un esmu apmierināts. Šteinbors ir ļoti labs vārtsargs. Agrāk viņam nebija tik daudz iespēju, tāpēc esmu ļoti priecīgs par viņu. Par to, kā būs nākotnē, redzēsim.

- Kuri spēlētāji bija savainoti?
- Trauma bija Žuļevam. Viņš no rīta pateica, ka nav gatavs. Savukārt Toberam un Gabovam bija mazi savainojumi. Ja viņi nebija gatavi par 100%, negribēju riskēt, jo pret tik spēcīgu pretinieku kā Polija jābūt gataviem pilnībā.

- Ņemot vērā, ka Polija spēlē ar diviem uzbrucējiem, vai bija doma spēlēt ar trim centra aizsargiem?
- Gaidīju, ka poļi spēlēs ar diviem uzbrucējiem. Domāju arī par variantu ar trim centra un diviem malējiem aizsargiem, taču nezināju, kā šādu modeli sagatavot bez neviena treniņa – ar teorētiskām nodarbībām nav gana. Šis nav "Play Station" vai "Football Manager", lai šādi darītu pret Poliju.

- Aizvadītas pirmās divas spēles jūsu vadībā. Kādi ir pirmie secinājumi par izlasi un tās konkurētspēju šajā grupā?
- Vēl pāragri izdarīt secinājumus. Par to domāšu rīt, labi izanalizēsim šīs septiņas dienas. Redzēju progresīvus brīžus komandā. Ne tikai laukumā, bet arī ārpus tā – ģērbtuvēs. Kā jau teicu savā pirmajā preses konferencē, man nepatīk klišejas – par to, kā esam progresējuši utt. Šobrīd neatrodamies situācijā, lai daudz runātu, kamēr neko vēl neesam izdarījuši. Šodien mēs zaudējām – tas ir fakts. Un uzskatu, ka mēs spēlējam ļoti smagā grupā. Ja paskatāmies citas grupas, tad mūsu līmeņa komandām pārsvarā ir vēl viena līdzīgas klases pretiniece. Savukārt mūsu grupā ir piecas ļoti labas izlases ar lieliskiem spēlētājiem, kuri spēlē labās līgās un labos klubos. Mēs iesim spēli pa spēlei, bet secinājumus par grupu izdarīsim pēc kvalifikācijas beigām.

 +13 [+] [-]

, 2019-03-25 03:41, pirms 5 gadiem
Beidzot piespiedi spēlēt futbolu mūsējiem!Paldies par to trener!

  +1 [+] [-]

, 2019-03-25 05:41, pirms 5 gadiem
Parastie Vilku niķi. Pret labām komandām viņi cīnās un reizēm patīkami pārsteidz. Ja tūlīt pēc tam būtu jāspēlē pret Andoru, vakardienas vilki atkal būtu či hua hua.

  +8 [+] [-]

, 2019-03-25 09:35, pirms 5 gadiem
šis noteikti ir pirmais treneris valstsvienībā,kurš vadās nevis pēc spēlētāju agrākajiem nopelniem,bet gan pēc spēlētāju gatavības dotajā brīdī.Tas nozīmē,ka izlasē varēs iekļūt ikviens,kas pacentīsies un sevi pierādīs.Tas arī veicinās konkurenci par vietu sastāvā.

  +3 [+] [-]

, 2019-03-25 11:27, pirms 5 gadiem
Ļoti labas atbildes - gan uz jautājumu par Šteinboru pēc tam, kad tikko jau bija par to runājis, gan par "Play Station". Sāk man patikt šis treneris, arī pēc tā futbola, ko Latvija spēlēja pret Poliju.

     [+] [-]

, 2019-03-25 11:39, pirms 5 gadiem
Progress pamatīgs.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-25 11:56, pirms 5 gadiem
Paldies trener. Pirmo reizi gaidu ar nepacietību nakošo spēli.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-25 12:01, pirms 5 gadiem
Pjonteks nerezultatīvs. Tā tik ir Latvijas izlases aizsardzība.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-25 14:38, pirms 5 gadiem
Pagaidām treneris simpatizē.

     [+] [-]

, 2019-03-25 14:59, pirms 5 gadiem
Gandrīz neizšķirts.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-25 21:13, pirms 5 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Gandrīz neizšķirts.
Tomēr Polija. Levandovskis.