Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Arī kantētājs Mucenieks Latvijai neveiksmīgajā nedēļas nogalē guvis traumu

Andris Liepa
Andris Liepa

Arī kantētājs Mucenieks Latvijai neveiksmīgajā nedēļas nogalē guvis traumu
Elvijs Mucenieks
Foto: X99/Slīterāni

Arī blakusvāģu kantētājs Elvijs Mucenieks Latvijai ļoti neveiksmīgajā pasaules čempionāta pirmajā posmā guvis traumu, startējot ar lauztu plaukstas kaulu.

Svētdien notika pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā pirmais etaps, kurā Mucenieks ar franču pilotu Valentēnu Žirū uzvarēja pirmajā braucienā, bet otrajā izstājās neilgi pirms finiša, atrodoties vadībā.

Savukārt smagu kritienu pirmajā braucienā piedzīvoja Etjēns Bakss ar latvieti Kasparu Stupeli, abiem iedzīvojoties savainojumos. Bakss lauza atslēgas kaulu, kamēr Stupelis guvis kājas traumu, traumējis ribas un arī sasitis galvu.

Svētdienas vakarā Mucenieka pārstāvētā "X99/Slīterāni" komanda pavēstījusi, ka arī šis sportists nedēļas nogalē satraumējies.

"Vēlreiz varam teikt, ka mūsu komandā ir īsts dzelzs vīrs - Elvijs Mucenieks. Šodienas finālbraucienos Elvijs brauca ar lauztu plaukstas kaulu, ko nebildām nevienam, jo vēlējāmies parādīt cik daudz gan cīņasspars var paveikt," vēsta komanda.

"Sestdienas laika treniņā bija neveiksmīgs kritiens, kurā traumēju roku. Sāpes bija, bet paciešamas. Bet svētdien finālbraucieni nebija iedomājami bez pretsāpju zāļu lietošanas un potēšanas," saka Mucenieks. "Tomēr roka tik un tā bija uzpampusi no sestdienas un palika arvien lielāka un lielāka! Tikko atgriezos no slimnīcas, kur uzzināju, ka lauzts plaukstas kauls. Tika uzlikts ģipsis, bet uz cik ilgu laiku nav ne jausmas."

"Daudzi cilvēki trasē, mani redzot, jautāja vai man sāp. Sāpēja ļoti, bet brauciena adrenalīns un, esot līderiem, lika par to aizmirst. Vilšanās šobrīd liela," stāsta izteicies Mucenieks, kurš paudis gatavību pēc divām nedēļām piedalīties nākamajā pasaules čempionāta etapā.

Atgādināsim, ka posmā ar 44 punktiem triumfēja titulētā Daniela Vilemsena ekipāža, 43 punktus nopelnīja Kēns Hermanss, bet trešais ar 40 punktiem palika beļģu pilots Marvins Vanlušens.

Tikmēr Žirū un Mucenieks ar 25 punktiem guva sesto vietu.

     [+] [-]

, 2018-03-26 15:34, pirms 6 gadiem
Bauska ka nekā!
Veiksmi un ātru izveseļošanos!