Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Jūrmalas" treneris: "Manā mūžā tā ir pirmā reize, kad mazākumā tiek gūti trīs vārti"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Jūrmalas" treneris: "Manā mūžā tā ir pirmā reize, kad mazākumā tiek gūti trīs vārti"
"Jūrmalas" treneris Vladimirs Pačko
Foto: telegraf.lv

Pēc šīs dienas spēles Virslīgas 1. kārtā starp "Jūrmalu" un "Skonto", kas noslēdzās ar rezultatīvu neizšķirtu 3:3, jūrmalnieku treneris Vladimirs Pačko atzina, ka viņa karjerā tā bijusi pirmā reize, kad mazākumā esošā komanda iesitusi trīs vārtus.

Atgādinām, ka "Jūrmala" pie rezultāta 0:1 spēles 44. minūtē palika mazākumā, vēlāk zaudējot arī ar 0:2 un 2:3, taču prata mazākumā kopumā gūt trīs(!) vārtus un izraut neizšķirtu 3:3. Sportacentrs.com pēc mača aprunājās ar vienu no labākajiem "Jūrmalas" spēlētājiem šīs dienas mačā, un Ingus Šlampe sacīja: "Bija grūta spēle. 1. puslaikā bijām nekādi, bet pārtraukumā mūs riktīgi iedvesmoja Davidovs ["Jūrmalas" vārtsargs un kapteinis vienā personā - aut.piez.] un 2. puslaiku aizvadījām uz emocijām, atdevām visus 100%. Jā, nejutām īsti, ka esam mazākumā - to kompensējām ar lielāku skriešanu. Piekrītu, ka otrā "Skonto" pendele visdrīzāk nebija jāpiešķir, bet uz emocijām izrāvām neizšķirtu. Ja pirms sezonas domājām par 5.-6. vietas iegūšanu, tad tagad šķiet, ka varam tikt vēl mazliet augstāk."

Uz pēcspēles preses konferenci neieradās "Skonto" galvenais treneris Marians Pahars, atsūtot savu palīgu Juriju Ševļakovu, kurš spēli raksturoja sekojoši: "1. puslaiks mums bija veiksmīgs - guvām vārtus, pretiniekiem sarkanā kartīte. Varbūt tik labs sākums izspēlēja ļaunu joku. Pārtraukumā brīdinājām spēlētājus, ka nedrīkst nenovērtēt pretiniekus, taču viņi nesadzirdēja. Pie 2:0 atslāba. Pat pasaules praksē nenotiek tā, ka vairākumā tiek ielaisti trīs vārti. Mums nav, ko vainot, paši vien esam vainīgi. 11 metru soda sitieni? Negribētu runāt par tiesāšanu. Kāpēc nomainījām Sineļņikovu? Viņam sāka sāpēt kājas muskulis, gribējām pietaupīt. Noslēgumā gribētu apsveikt Jūrmalas komandu, kura nenolaida rokas. Un arī Pačko, ar kuru savulaik esam vienā komandā spēlējuši."

Ļoti daiļrunīgs bija "Jūrmalas" treneris Vladimirs Pačko: "Grūta spēle. Ar "Skonto" tikāmies jau otro reizi nedēļas laikā - kausa mačā uzvarai tuvāk bijām mēs, bet šodien drīzāk varēja uzvarēt "Skonto". Mums šodien bija sastāva problēmas - saslimis Rečickis, bet kopumā trūka uzreiz trīs pussargu. Traucēja spēlēt vējš, tāpēc spēle 1. puslaikā bija neskatāma. Cerēju, ka 1. puslaiku pretvējā pabeigsim mierīgi 0:0 un tad 2. puslaikā pavējā iesim uz uzvaru. E.Joksts ir perspektīvs aizsargs, taču muļķīgi nopelnīja 11 metru sitienu, un tad vēl Aleksejevs minūtes laikā tika pie divām dzeltenajām kartītēm. Mazākumā riskējām, "Skonto" varēja iesist vēl, taču liktenis mums labvēlīgi atspēlējās par pārestību kausa mačā. Principā aizvadījām viduvēju spēli, taču bija liels komandas gars. Pat pie 2:3 puiši vēl atrada spēkus, lai atspēlētos.

Pendeles? Jā, likās, ka pie "Skonto" trešajiem vārtiem varēja nedot, bet tiesnesis tā lēma. Izrautais 3:3 maniem spēlētājiem ir kā svaigs gaiss. Tagad jācer, ka mazināsies lazarete un komandai varētu būt laba perspektīva. Mums ir veiksmīga sadarbība ar ārzemēm, arī ar vietējo futbola skolu. Ar šī brīža sastāvu vēl neesam paspējuši saspēlēties, pagaidām vēl ir tāds pavasara futbols. Pieliksim. Vispār solās būt interesants čempionāts, šķiet, nebūs viegli uzveicamu komandu.

Īpaši gribētos uztrenēt jauniešus. Piemēram Joksts ir talantīgs, viņam ir lieliski auguma parametri - šobrīd viņam jāiekļūst jaunatnes izlasē, bet domāju, ka nākotnē viņš būs potenciāls lielās izlases spēlētājs. Otrie ielaistie vārti? Jā, var teikt, ka Davidovs kļūdījās - neprecīzi izleca, vējā neaprēķināja bumbas lidojumu.

Vai manā karjerā kādreiz ir bijis, ka mazākumā esošā komanda iesit trīs vārtus? Nē, nav bijis - ne spēlētāja, ne trenera karjerā. Varbūt jauniešu futbolā, bet ne pieaugušo futbolā. "Dzīvajā" nekad neko tādu nebiju redzējis. Eiropas futbolā kaut ko līdzīgu atceros, bet arī precīzi nepateikšu. Kāpēc Osipovs spēlēja uzbrukumā? Mums ir uzbrucēju deficīts - vēlāk uzmainījām Paplavski, bet viņš ir miniatūrs, tāpēc spēles gaitā "pārkvalificējām" Osipovu, kurš ir raženāks."

  +3 [+] [-]

, 2012-03-25 22:01, pirms 12 gadiem
Smird pēc "guņas rokas"

  +4 [+] [-]

, 2012-03-25 22:16, pirms 12 gadiem
Pačko ir Latvijas treneris (avots: LFF.lv) vai Krievijas (avots: Vikipēdija)?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-25 23:01, pirms 12 gadiem
aizeet skonta!

  +2 [+] [-]

, 2012-03-26 00:06, pirms 12 gadiem
Diivaina parādība virslīgā, kad zaud kāds no top klubiem, tad treneris uz peecspeeles konferenci neierodaas...