Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ševčenko un Vīgners kļūst par Milūzas varoņiem Francijā, Galviņš pārspēj Freibergu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ševčenko un Vīgners kļūst par Milūzas varoņiem Francijā, Galviņš pārspēj Freibergu
Artūrs Ševčenko. Foto: scorpionspictures.com

Čehijas hokeja Ekstralīgā pie otrās uzvaras pēc kārtas spējusi tikt aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā valsts čempione Tršinecas "Oceláři", kas savā laukumā ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā pieveica cita aizsarga Ralfa Freiberga Zlīnas "PSG Berani".

Galviņš uz ledus pavadītajās 19:51 minūtēs nopelnīja vienu noraidījumu, izdarīja divus metienus pa vārtiem un iekrāja lietderības koeficientu -1. Savukārt Freibergs 22:16 minūšu laikā vienreiz devās uz noraidīto soliņa, kā arī veica vienu spēka paņēmienu. "Oceláři" ar 48 spēlēs iekrātiem 84 punktiem nostiprinājās piektajā vietā, kamēr Zlīnas vienība ar 65 punktiem ir uz "play-off" zonas robežas - desmitā.

Tikmēr četru zaudējumu sēriju pārtrauca aizsarga Oskara Cibuļska (24:23 minūtēs četras reizes raidīja ripu pa vārtiem un nopelnīja divas soda minūtes) Hradeckrāloves "Mountfield", izbraukumā atspēlējoties no divu vārtu deficīta un ar 3:2 nolaužot pastarīti Litvīnovas "Verva". Šās sezonas IIHF Čempionu līgas fināliste "Mountfield" ar 70 punktiem pakāpās uz septīto pozīciju.

Francijas "Ligue Magnus" čempionāta ceturtdaļfināla sērijas pirmajā mačā uzbrucēja Artūra Ševčenko divi vārtu guvumi, kā arī Rolanda Vīgnera viens rezultatīvs raidījums un divas piespēles ļāva Milūzas "Scorpions" atspēlēties un ar 4:3 pagarinājumā viesos pieveikt Amjēnas "Gothiques".

Tikmēr cits uzbrucējs Artūrs Mickevičs palika tukšā Gapas "Rapaces" zaudējumā 1:2 pagarinājumā viesos pret Ruānas "Dragons". Sēriju otrie mači paredzēti rītvakar.

Šveices Nacionālajā līgā (NLA) divus vārtus īsā laika posmā pamatlaika izskaņā guva un tikai otro uzvaru pēdējās astoņās spēlēs izcīnīja uzbrucēja Ronalda Ķēniņa (16:23 minūtēs bloķēja piecus un izdarīja vienu metienu, kā arī nopelnīja vienu noraidījumu) pārstāvētā "Lausanne", kas ar 3:1 pārspēja bez savainojumu guvušā vārtsarga Ivara Punnenova spēlējošo Langnavas "Tigers". Tīģeru rindās uzbrucējs Toms Andersons 7:36 minūšu laikā bloķēja divus un veica vienu metienu pa vārtiem.

Lozannas vienība ar 48 mačos nopelnītiem 72 punktiem pacēlās uz sesto vietu, bet "Tigers" pēc devītā zaudējuma pēdējās 11 spēlēs ar 59 punktiem ir desmitā 12 komandu konkurencē.

Izmantotie resursi:
https://www.hokej.cz/
https://www.sihf.ch/de/game-center/...