Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Nīkvists tiek aizmainīts uz Sanhosē, "Sabres" iegūst aizsargu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Nīkvists tiek aizmainīts uz Sanhosē, "Sabres" iegūst aizsargu
Gustavs Nīkvists. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šodien beigsies spēlētāju aizmainīšanas periods, un vairākas komandas steidz iegūt papildinājumus pirms cīņas par Stenlija kausu. Sanhosē "Sharks" rindas papildinājis zviedru uzbrucējs Gustavs Nīkvists.

29 gadus vecais Gustavs Nīkvists aizmainīts uz Sanhosē "Sharks", bet Detroitas "Red Wings" atlīdzībā saņēmusi 2019. gada drafta otrās kārtas izvēli un 2020. gada drafta trešo kārtu, kas automātiski kļūs par otro kārtu, ja piepildīsies vismaz viens no nosacījumiem – "Sharks" sasniegs Stenlija kausa finālu vai Nīkvists pagarinās līgumu ar Sanhosē.

Nīkvists šajā sezonā piedalījies 62 spēlēs, gūstot 16 vārtus un sakrājot 49 punktus. Viņš vasarā kļūs par brīvo aģentu un varēs izvēlēties nākamo komandu, kuru pārstāvēt. Pašreizējā līgumā zviedram bija iestrādāts punkts, ka bez viņa atļaujas nav iespējama aizmainīšana, bet Nīkvists pieņēma lēmumu pārcelties uz "Sharks" un cīnīties par Stenlija kausu. Detroitā šādas iespējas nebija.

Maiņas darījumu veikusi arī Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas no Anaheimas "Ducks" ieguva aizsargu Brendonu Montoru, pretī atdodot aizsargu Brendanu Gūli un pirmās kārtas izvēli šā gada draftā. 24 gadus vecais Montors šajā sezonā aizvadījis 62 mačus, izceļoties ar pieciem vārtiem un 25 punktiem, tomēr "Ducks" aizsargu pārprodukcijā viņam neizdevās tikt pie galvenās lomas. Savukārt Gūle aizvadījis 50 spēles un ticis pie 27 punktiem "Sabres" fārmklubā.

"Ducks" aizsargu ieguvusi arī Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators", taču – cita kalibra aizsargu. Uz Kanādas galvaspilsētu devies 30 gadus vecais Braiens Gibonss, kurš 44 mačos ticis pie pieciem punktiem un kurš vasarā kļūs par brīvo aģentu. Pretējā virzienā devās fārmkluba aizsargs Patriks Silofs.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/sharks-acquire-n...
https://www.tsn.ca/sabres-acquire-d...
https://www.tsn.ca/sens-acquire-gib...

     [+] [-]

, 2019-02-25 12:14, pirms 5 gadiem
nīkvists ir labs papildinājums haizivīm. Bet vai viņi sasniegs finālu? diezvai

     [+] [-]

, 2019-02-25 16:15, pirms 5 gadiem
beidzot tika ārā no tās bēdu ielejas Detroitas