Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kolumbusas "Blue Jackets" tiek pie jauna vārtsarga, "Rangers" aizmaina arī Heizu

Agris Suveizda

Kolumbusas "Blue Jackets" tiek pie jauna vārtsarga, "Rangers" aizmaina arī Heizu
Kīts Kinkeids. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Kolumbusas "Blue Jackets" savā mājaslapā paziņojusi par maiņas darījumu ar Ņūdžersijas "Devils", iegūstot 29 gadus veco amerikāņu vārtsargu Kītu Kinkeidu un pretī dodot 2022. gada drafta piektās kārtas izvēli.

Kīts Kinkeids visu līdzšinējo karjeru līgā bija pavadījis Ņūdžersijas "Devils", un pamatvārtsarga Korija Šnaidera prombūtnē šosezon aizvadīja 41 spēli, atvairot tikai 89,1% metienu un vidēji ielaižot 3,36 ripas. Sešus miljonus sezonā saņemošais Šnaiders februāra sākumā gan atgriezās ierindā.

Lai arī Kinkeida piesaistīšana varētu būt nozīmīga nākamās sezonas kontekstā – komandā visdrīzāk vairs nebūs pamatvārtsarga Sergeja Bobrovska, Jonass Korpisalo būs ierobežoti brīvais aģents, bet cīnīties par vietu NHL ir noskaņots Latvijas izlases pirmais numurs Elvis Merzļikins -, jāņem vērā, ka arī Kinkeids vasarā kļūs par neierobežoti brīvo aģentu. Viņam šosezon beigsies divus gadus ilgais un divarpus miljonus vērtais līgums.

Tikmēr Ņujorkas "Rangers", kas vakar aizmainīja savu ceturto rezultatīvāko spēlētāju Matsu Cukarello (Dalasas "Stars"), šķīrusies arī no trešā rezultatīvākā hokejista Kevina Heiza. "Rangers" vienojās ar Vinipegas "Jets", kas pretī deva Kloda Lemjē dēlu Brendanu Lemjē, šā gada drafta pirmās kārtas izvēli un nosacītu ceturtās kārtas izvēli, ja "Jets" izcīnīs Stenlija kausu. 26 gadus vecais Heizs, kurš vasarā parakstīja viena gada līgumu par 5,175 miljoniem dolāru, šosezon 51 spēlē ir sakrājis 42 (14+28) punktus. 22 gadus vecais Lemjē sezonā saņem 0,84 miljonus un 44 spēlēs ir nopelnījis 20 (9+11) punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets/new...
https://twitter.com/NYRangers/statu...

  +1 [+] [-]

, 2019-02-25 20:24, pirms 5 gadiem
vispār Brendans Lemjē ir Kloda Lemjē dēls