Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Balcera "Senators" ielaiž pēdējā minūtē un zaudē Kanādas komandu duelī

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Balcera "Senators" ielaiž pēdējā minūtē un zaudē Kanādas komandu duelī
Rūdolfs Balcers. Foto: Ottawa Senators

Nacionālās hokeja līgas regulārā čempionāta mačā dramatisku zaudējumu piedzīvoja Otavas "Senators", kas savā laukumā ar 1:2 piekāpās Kalgari "Flames", pretiniekiem uzvaras vārtus gūstot 41 sekundi pirms beigām. Rūdolfs Balcers 11 minūšu laikā pa vārtiem nemeta.

Rūdolfs Balcers spēlēja "Senators" trešajā maiņā kopā ar Krisu Tīrniju un Dreiku Batersonu. Latvijas izlases uzbrucējs laukumā pavadīja 10:47 minūtes (1:35 vairākumā), kuru laikā bloķēja vienu metienu, kā arī nopelnīja divas soda minūtes par spēli ar augstu paceltu nūju un neitrālu lietderības koeficientu. Debijas sezonā aizvadītajās 19 spēlēs Balcers izcēlies ar trīs vārtiem un trīs piespēlēm.

Tuvojoties maiņu perioda beigām, "Senators" aizmainījusi pirmās maiņas centra uzbrucēju Metu Dušeinu un malējo uzbrucēju Raienu Dzingelu. Abiem vasarā beidzas līgums, tādējādi viņi tiktu zaudēti bez atlīdzības. Lai tas nenotiktu, tika pieņemti Kolumbusas "Blue Jackets" piedāvājumi. No līderiem runas par aizmainīšanu apvij arī Marku Stounu, kurš arīdzan vasarā kļūtu par brīvo aģentu. Nevēloties riskēt ar savainojumu, viņš pret "Flames" nespēlēja.

Pamatīgi novājinātā Otava iedzinējos nonāca jau piektajā minūtē, kad ripa nonāca pie Mikaela Baklunda. Netraucētais zviedrs atradās tieši iepretim vārtiem un bez problēmām ar plaukstas metienu pārspēja Kreigu Andersonu – 1:0. Savukārt līdz "Senators" pirmajiem vārtiem bija jāpagaida – izlīdzinājumu izdevās panākt otrās trešdaļas noslēgumā. Pagājušajā vasarā draftētais Breidijs Tkačaks nonāca vienatnē pret vārtsargu, ar māņu kustību noguldīja vārtsargu un izslidināja ripu starp kājsargiem, gūstot savus 14. vārtus sezonā.

Taču "Senators" nebija lemts paņemt punktus Kanādas komandu duelī. No "Blue Jackets" iemainītais Entonijs Duklērs, kurš aizvadīja debijas spēli Otavas rindās, trāpīja pa pārliktni, bet "Flames" nākamajā uzbrukumā guva uzvaras vārtus – Ostinam Zarnikam padevās teicams metiens no neērtā satvēriena, ripai ielidojot tālajā devītniekā (2:1). "Senators" bija palikusi tikai 41 sekunde, lai atspēlētos, tomēr tas neizdevās.

"Senators" piedzīvojusi četrus zaudējumus pēc kārtas un ar 62 spēlēs sakrātajiem 49 punktiem ir NHL vājākā komanda, kamēr "Flames" ar tikpat mačos savāktajiem 85 punktiem ir Rietumu konferences līdere. Otavai nākamais mačs izbraukumā pret Vašingtonas "Capitals".