Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbim vēl viena uzvara un vieta Dubaijas ATP turnīra pamatturnīrā

Andrejs Siliņš

Gulbim vēl viena uzvara un vieta Dubaijas ATP turnīra pamatturnīrā
Ernests Gulbis
Foto: Sofia Open

LETA. Latvijas tenisists Ernests Gulbis svētdien izcīnīja vēl vienu uzvaru un sasniedza Dubaijas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra pamatsacensības, kur pirmajā kārtā tiksies ar turnīra otro raketi Liku Puju no Francijas, kurš svētdien cieta neveiksmi turnīra Marseļā finālā.

ATP ranga 199.pozīcijā esošais Gulbis kvalifikācijas otrajā kārtā ar 6-3, 6-2 uzvarēja ranga 129.vietā esošo itāli Stefāno Travaglju, kurš bija izlikts ar sesto numuru.

Mačs ilga gandrīz sešas stundas, jo tajā bija divas garas lietus pauzes. Gulbis pirmajos trijos savas serves geimos zaudēja vien trijās izspēlēs un astotajā spēles geimā nobreikoja pretinieku. Nākamajā geimā viņam pašam nācās atspēlēt breikbumbu un izdevās izservēt setu.

Otrajā setā turpinājās Gulbja dominance. Ja pirmajā geimā viņam neizdevās realizēt divas breikbumbas, nākamajās divās iespējās viņš nobreikoja pretinieku un svinēja drošu panākumu.

Kvalifikācijas pārvarēšana Gulbim devusi 20 ATP ranga punktus.

Kā vēstīts, pirms tam sestdien Gulbis ar 6-4, 6-4 apspēlēja slovāku Lukāšu Lacko, kurš kvalifikācijā bija izlikts ar pirmo numuru un pasaulē pašlaik atrodams 98.pozīcijā.

Gulbja pamatturnīra pretinieks noskaidrojās papildus izlozē, latvietim saņemot potenciāli spēcīgāko iespējamo konkurentu - ranga 16.vietā esošo Puju. Mačs notiks otrdien.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā tikušies divas reizes, Pujam 2016.gada pavasarī gūstot divas uzvaras desmit dienu laikā - vispirms Madrides ATP "Masters 1000" sērijas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā latvietis piedzīvoja zaudējumu ar 6-7 (2:7), 6-7 (4:7), bet pusotru nedēļu vēlāk Romas "Masters 1000" sērijas turnīra otrās kārtas mačā piekāpās ar 6-3, 4-6, 5-7, kaut latvietis otrajā setā bija priekšā ar 4-2.

Pujs 2015.gadu noslēdza ranga 78.vietā, bet 2016.gadā tieši laikā, kad arī divas reizes tika uzvarēts Gulbis, viņš veica strauju kāpumu. Vispirms sportists aizkļuva līdz Budapeštas ATP turnīra finālam, bet Romas sacensībās pamanījās kā kvalifikācijas laimīgais zaudētājs sasniegt pusfinālu un pēc šī turnīra francūzis rangā atradās jau 31.pozīcijā. Vēlāk vasarā Pujs aizkļuva arī līdz Vimbldonas ceturtdaļfinālam un kopš 2016.gada septembra tenisists vien uz pāris nedēļām bijis ārpus ranga divdesmitnieka.

Pujs pēdējos trijos gados ieguvis kopā piecus ATP titulus. Vēl šī mēneša sākumā viņš triumfēja sacensībās Monpeljē, bet svētdien Marseļas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālā ar 5-7-, 6-3, 5-7 zaudēja krievam Karenam Hačanovam, kurš ieguva otro titulu karjerā.

Tiesa, pārējos divos turnīros, kuros šogad piedalījies, viņš zaudējis jau pirmajos mačos.

Pirmajās divās dalības reizēs Dubaijā Pujs zaudēja pamatturnīra pirmajā kārtā, bet pērn aizkļuva līdz pusfinālam. Zīmīgi, ka francūzis norādījis, ka dzīvo tieši šajā pilsētā. Tikmēr Gulbis Dubaijā spēlē trešo reizi - 2011.gadā zaudēja otrajā kārtā, kamēr 2015.gadā apstājās jau pirmajā mačā.

Ranga pirmā divdesmitnieka tenisistu Gulbis iepriekšējo reizi uzvarēja pērnā gada Francijas atklātajā čempionātā, kad cīņu ar viņu nepabeidza tobrīd septītajā vietā esošais francūzis Žo Vilfrīds Tsonga.

Šī mača uzvarētājs otrajā kārtā tiksies ar Hačanovu, kurš ATP rangā atrodams 47.pozīcijā un arī kā savu dzīvesvietu norādījis tieši Dubaiju, vai ar 79.vietu ieņemošo uzbeku Denisu Istominu.

Sākotnēji Dubaijas turnīrā bija plānojis piedalīties arī leģendārais šveicietis Rodžers Federers, tomēr viņš pēdējā brīdī atsauca dalību no sacensībām, līdz ar to pirmo numuru saņēmis bulgārs Grigors Dimitrovs, kamēr otrais numurs ticis Pujam.

Gulbis ATP turnīrā piedalās otro reizi šosezon, iepriekš pārvarot kvalifikāciju un zaudējot pirmajā pamatturnīra cīņā Sofijas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā.

Latvijas tenisists ATP pamatturnīros nav uzvarējis kopš pērnā gada ASV atklātā čempionāta septembrī.

Pērn Gulbis nokrita arī līdz pasaules ranga 589.pozīcijai, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu, taču kopš jūlija sāka pakāpenisku kāpumu. Gulbis jau ilgu laiku cīnījies ar veselības problēmām un pērn turnīros lielākoties piedalījās ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem.

Līdz jūlijā gaidāmajam Vimbldonas čempionātam latvietim šosezon ir jāaizstāv tikai 30 ATP ranga punkti, kas kādreizējā Latvijas tenisista Pjotra Ņečajeva audzēknim varētu palīdzēt veikt kāpumu rangā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-02-25 16:43, pirms 6 gadiem
ATP 500 neviens nav švaks, bet trāpīja uz Luku Puili

     [+] [-]

, 2018-02-25 16:45, pirms 6 gadiem
Kas ta nu?

  +2 [+] [-]

, 2018-02-25 16:47, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: ATP 500 neviens nav švaks, bet trāpīja uz Luku Puili
Viņš šobrīd spēlē Marseļas finālā. Varētu būt paguris

     [+] [-]

, 2018-02-25 17:09, pirms 6 gadiem
tik zheel, ka Pouille iekrita, tā nepaveicās...

     [+] [-]

, 2018-02-25 17:11, pirms 6 gadiem
CaptainCrazy rakstīja: Viņš šobrīd spēlē Marseļas finālā. Varētu būt paguris
Ok, mačs būs otrdien vai pat trešdien

  +4 [+] [-]

, 2018-02-25 17:20, pirms 6 gadiem
elgarz rakstīja: tik zheel, ka Pouille iekrita, tā nepaveicās...
Nav ko želoties. Gulbim ja aizies spēle, tad pouille lidos no korta. Visiem tak sen jau zināms, ka Gulbis var vinnēt jebkuru un var zaudēt ranga 1000.spēlētājam.

     [+] [-]

, 2018-02-25 17:49, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: Ok, mačs būs otrdien vai pat trešdien
Trešdien gan nē, jo fināls ir sestdien.
Tournament Schedule | Dubai Duty Free Tennis...

  +1 [+] [-]

, 2018-02-25 18:49, pirms 6 gadiem
2 sīvas spēles viņiem bija, no kurām vienā Gulbis izlaida uzvaru cik atceros! Nav laba izloze, ja paskatāmies tālāk kas nāk, varēja būt labāk, bet ko viņam zaudēt, jāsitās!

     [+] [-]

, 2018-02-25 23:28, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: Ok, mačs būs otrdien vai pat trešdien
Vēl jau ir jāaizlido no Francijas uz Dubaiju