Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jūrmala/Fēnikss" galotnē pārspēj "Saldu" un pārtrauc neveiksmju sēriju

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Jūrmala/Fēnikss" galotnē pārspēj "Saldu" un pārtrauc neveiksmju sēriju
Arnis Vecvagars
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šodien neveiksmju sēriju Aldaris Latvijas Basketbola līgā (LBL) ar grūtībām pārtrauca "Jūrmala/Fēnikss", kas viesojās Saldū. Sīkstie "Saldus" basketbolisti cīnījās līdz pēdējām sekundēm, bet nedaudz labāki tomēr bija viesi no Jūrmalas - 63:60.

Jūrmalas un Saldus komandas šosezon tikušās divas reizes, no kurām abās uzvaru svinēja "Jūrmala/Fēnikss". Ja pirmajā mačā Saldū viesiem izdevās sakaut pretiniekus ar rezultātu 83:62, tad izbraukumā Saldus parādīja labu sniegumu, zaudējot vairs ar tikai četriem punktiem - 66:70. "Jūrmala/Fēnikss" pēdējās trīs spēlēs nav spējusi tikt pie uzvaras, bet pēdējās sešās spēlēs piedzīvoti pieci zaudējumi, kamēr "Saldus" zaudējis pēdējos divus mačus. Lai arī par spēles favorītiem varēja uzskatīt viesus, "Saldus" varēja sagādāt arī kādu pārsteigumu.

Spēli komandas iesāka ar daudziem neprecīziem metieniem, trīs minūtēs katrai tiekot pie diviem punktiem. Turpinājumā Edgaram Jeromanovam padevās trīs punktu gājiens, kam sekoja Ervīna Jonāta divi punkti (7:2). Nākamajās minūtēs "Saldum" izdevās apturēt viesu uzbrukumu, kamēr paši ar labiem caurgājieniem samazināja rezultāta starpību līdz minimumam. Tieši Jeromanovs turpināja vilkt savu komandu uz priekšu, sekmīgi gūstot punktus un vadot saspēli. "Saldus" spēja panākt izlīdzinājumu, bet pēdējos piecus punktus ceturtdaļā guva Uģis Pinete, "Jūrmalai/Fēnikss" atgūstot vadību - 15:10.

Otrās ceturtdaļas ievadā "Saldus" atkal prata panākt izlīdzinājumu, bet īstajā brīdī atkal precīzs no tālās distances bija Pinete. Ceturtdaļas turpinājumā komandas neizcēlās ar īpašu rezultativitāti, laukumā dominējot spēlei aizsardzībā. Jūrmalnieku galvenais treneris Agnis Vecvagars ar katru brīdi palika neapmierinātāks ar savu komandu. Tai nonākot iedzinējos ar rezultātu 20:24 viņa pacietības mērs bija pilns, un tika ņemts minūtes pārtraukums. Rezultāta starpība pieauga līdz astoņiem punktiem, bet pēdējās trīs minūtēs "Saldus" palika tukšā, kamēr "Jūrmala/Fēnikss" veica 10:0 izrāvienu un pirmo puslaiku noslēdza vadībā - 30:28.

Otrais puslaiks sākās ar līdzīgu abu komandu cīņu, viesiem cenšoties gūt punktus no tālās distances, kamēr "Saldus" vairāk spēlēja uz groza apakšu. Pateicoties Jāņa Dilevkas precīzajiem trīspunktu metieniem "Jūrmala/Fēnikss" spēja iekrāt sešu punktu pārsvaru (40:34). Pēc nelielā izrāviena spēle atkal izlīdzinājās. Ceturtdaļas izskaņā neiztika arī bez asumiem, kas beidzās ar nesportiskajām piezīmēm Pinetem un Džeimsam Hasselam, bet vēl bargākus sodus saņēma Mārtiņš Šteinbergs un Roberts Mednis, kuri saņēma diskvalificējošo piezīmi un bija spiesti doties uz ģērbtuvēm.

Ceturto ceturtdaļu ar saviem pirmajiem diviem punktiem spēlē sāka Iļja Gromovs, kam sekoja Kristapa Medisa un Ervīna Jonāta precīzais metiens, kas viesiem deva jau deviņu punktu pārsvaru (49:40). Pēc minūtes pārtraukuma nelielu pavērsienu radīja Jānis Līcītis, gūstot četrus punktus pēc kārtas. Ar agresīvu spēli aizsardzībā "Saldus" saglabāja labas izredzes uz uzvaru šajā mačā, spējot panākt izlīdzinājumu - 51:51. Nākamās pusotras minūtes laikā piecus punktus pēc kārtas guva "Jūrmala/Fēnikss", bet pusotru minūti līdz pamatlaika beigām viesi jau atradās vadībā ar 58:51.

"Saldus" turpināja cīņu, neskatoties ne uz ko. Ar trīs punktu gājienu izcēlās Roberts Freimanis, uzreiz ar tālmetienu atbildēja Mārtiņš Laksa, bet Prestona Medlina tālmetiens atjaunoja mājinieku cerības. Pēc minūtes pārtraukuma viesi nespēja laicīgi ievadīt bumbu spēlē, 27 sekundes līdz beigām atdodot bumbu "Saldus" basketbolistiem. Iniciatīvu uzņēmās Mārtiņš Rugājs, bet pēc veiksmīga caurgājiena bumba nekrita grozā. "Jūrmala/Fēnikss" tomēr izturēja mājinieku spiedienu un spēja nosargāt uzvaru ar rezultātu 63:60.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Edgars Jeromanovs, bet pa astoņiem guva un pa sešām atlēkušajām bumbām izcīnīja Ervīns Jonāts un Uģis Pinete. "Saldus" labā 14 punktus guva Roberts Freimanis, bet 12 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Prestonam Medlinam.

Aldaris LBL, 25. februāris

"Saldus" - "Jūrmala/Fēnikss" 60:63 (10:15, 18:15, 12:13, 20:20)
"Saldus": Freimanis 14, Medlins 12 (7 ab), Līcītis 8 (6 ab), Hassels 8 (6 ab), Pīternieks 6, Buiķis 6, Rugājs 4, Gūtmanis 2, Šteinbergs, Kulačkovskis, Šmīdriņš, Endzels.
"Jūrmala/Fēnikss": Jeromanovs 15, Jonāts 8 (6 ab), Pinete 8 (6 ab), Gromovs 7 (8 ab), Čoders 6, Dilevka 6, Mednis 6, Laksa 4 (7 ab), Mediss 2, Ausējs 1, Rozenbergs, Pāže.