Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Krauliņš: "Pret TTT pārsvars var izkust kā sniegs pavasarī"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Krauliņš: "Pret TTT pārsvars var izkust kā sniegs pavasarī"
Armands Krauliņš 2013. gada 24. februāra spēlē pret "TTT Rīga"
Foto: Zigismunds Zālmanis

"Latvijas un Igaunijas čempionāta kalendārs nav vienmērīgs, divas nedēļas spēļu nebija vispār. Starplaikā meklēju iespējas uzspēlēt pret zēnu komandām. Labi, ka janvārī atbrauca Krasnojarskas klubs no Krievijas," otro reizi sezonā apspēlējot "TTT Rīga" vienību (15-3, #2) un praktiski garantējot pirmo vietu Latvijas meistarsacīkšu regulārajā sezonā, teica sporta kluba "Cēsis" sieviešu basketbola komandas (17-0, #1) galvenais treneris Armands Krauliņš.

Pirmajās 17 spēlēs Cēsu komanda apspēlēja pretinieces vidēji ar 35,7 punktu pārsvaru. Tikai trīs spēlēs starpība bijusi mazāka par desmit punktiem – pa vienai reizei pret TTT (70:62), Tallinas ECLEX (75:67) un “Audentes” (65:58). Svētdien savā laukumā nācās ielaist 68 punktus – vairāk (71) cēsnieces pretiniecēm atļāva iemest tikai izbraukuma spēlē pret Tallinas Universitāti – taču komandas saspēlētība un labais sniegums uzbrukumā ļāva turpināt iespaidīgo uzvaru sēriju.

Trešās ceturtdaļas beigās un ceturtās sākumā TTT spēlētājas veica 15:4 izrāvienu, atjaunojot intrigu spēlē. Krauliņš norāda, ka komandai vēl jāmācās noturēt koncentrēšanos visas spēles garumā. “Viss sākas galvā. Tāpat kā pirmā apļa spēlē, sasniedzot 24 punktu pārsvaru, spēlētājām šķiet, ka spēle beigusies. TTT atspēlēšanās lieku reizi pierāda, ka plus divdesmit arī sieviešu basketbolā nav neatspēlējams pārsvars. Nedaudz vieglprātīga pieeja un viss izkūst kā sniegs pavasarī.”

Spēles ritējumu ietekmēja arī spēlētāju slimības un sacensības laikā gūtie savainojumi. Sadursmju vai slidenās grīdas dēļ laukumu uz laiku bija spiestas atstāt Guna Lagzdiņa, Dita Rozenberga (abas TTT), slīdēja Zanei Lapsiņai, bet rīdzinieču kapteine Ieva Krastiņa sastiepa potīti pēc nepilnām sešām nospēlētām minūtēm (tobrīd rezultāts bija 19:18 Cēsu labā).

“TTT ir meistarīga komanda ar labu fizisko sagatavotību. Žēl, ka savainojumu guva Ieva Krastiņa. Pretējā gadījumā spēle varēja izvērsties daudz spraigāka un interesantāka, taču vājuma brīži neizpalika. Piemēram, cīņai pret presingu sagatavojām trīs sadarbības, taču sacensības laikā bija epizodes, kad sākām spēlēt uz savu roku, netieši palīdzot pretiniecēm. Rezultāts apmierina, spēle – nē.”

Abās komandās dažu spēlētāju dalība spēlē atradās zem jautājuma zīmes. “Kīša aizvadīja pirmo nopietno spēli pēc janvārī gūtā savainojuma. Nedaudz viņu uzlaidu laukumā pret “Latvijas Universitāti”, taču tam piemita tikai pārbaudes raksturs. Hemptone ar pilnu slodzi pagaidām strādājusi tikai divos treniņos. Otrkārt, vajadzēja pasaudzēt Zani Jākobsoni, kura četras dienas nopietni slimoja.”

Cēsu treneris uzskata, ka nākamā mēneša laikā darba netrūks. “Tagad mums jāaizvada divas nopietnas spēles pēc kārtas, trešdienas izbraukumu Liepājā ieskaitot. Pretinieču sastāvā iekļautas divas amerikānietes un pret jauno sastāvu vēl neesam spēlējuši. Viss nav, kā gribētos. Pirms “play-off” jāturpina strādāt pie komandas saspēles gan aizsardzībā, gan uzbrukumā.”

Sarunas noslēgumā Krauliņš uzslavē komandas jaunpienācēju, spēka uzbrucēju Ditu Liepkalni, kura Latvijā spēlē pēc astoņu gadu pārtraukuma. “Meitene daudz cenšas gan treniņos, gan darbā. Svētdien gaidīju no viņas labāku sniegumu, taču Dita ir meitene, uz kuru var paļauties. Vērtējot spēli kopumā, nevienu izcelt nevēlos, jo labāk nospēlēt var visas basketbolistes.”