Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

''Heat'' ar suņu palīdzību uzsāks laist līdz 2000 līdzjutējiem uz spēlēm

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Heat'' ar suņu palīdzību uzsāks laist līdz 2000 līdzjutējiem uz spēlēm
''American Airlines Arena''. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Maiami ''Heat'' ar šo nedēļu plāno sākt aizvadīt mačus līdz maksimums 2000 skatītājiem tribīnēs. Līdzjutējus pārbaudīs speciāli apmācīti suņi, kuri noteiks, vai personai ir Covid-19, tādējādi nosakot, vai tā drīkst apmeklēt maču.

Maiami ''Heat'' lēmusi uzsākt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēles aizvadīt ar faniem. Maksimums 2000 līdzjutēji varēs apmeklēt ''American Airlines Arena'', kas ir mazāk par 10% no tās ietilpības. Jau šonedēļ naktī uz piektdienu spēle pret Losandželosas ''Clippers'' tiks aizvadīta ar skatītājiem tribīnēs.

Lai iekļūtu hallē katram no līdzjutējiem būs jātiek garām suņiem, kas trenēti ar ožu atpazīt, vai persona inficējusies ar Covid-19. Pēdējos mēnešos līdzīgu praksi piekopj Apvienoto Arābu Emirātu un Somijas galvaspilsētas Helsinku lidostās. Pārbaudes laikā suns paies garām personai - ja tas turpina iet, tad tā ir zaļā gaisma doties atbalstīt savu komandu. Ja suns apsēdīsies, tad personai esot Covid-19, un fanam netiks ļauts apmeklēt spēli. Ja kādam no līdzjutējiem ir alerģija pret suņiem, ''Heat'' piedāvās veikt ātro testu, kura rezultātus var saņemt mazāk kā 45 minūšu laikā.

Pētījums Vācijā apgalvojis, ka suņi 94% gadījumos pareizi noteikuši Covid-19 gadījumus. ''Ja par to padomā, tas nav nekas jauns. Šādi suņi redzēti lidostās, policija tos izmantojusi kritiskās situācijās. Pētnieki noteikuši, ka apmācīti suņi prot noteikt cilvēkiem Covid-19 ātri un precīzi. Sēdvietu skaits uz šīm spēlēm būs ļoti limitēts, lai spētu nodrošināt attiecīgu sociālo distancēšanos,'' teikts ''Heat'' paziņojumā presē.

Maiami ''Heat'' kļūs par reto NBA komandu, kas ļaus līdzjutējiem šosezon apmeklēt tās mačus. Ar sešām uzvarām 15 mačos pagājušā gada fināliste atrodas vien 13. vietā Austrumu konferencē.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

Slēpts komentārs: comon88

  +7 [+] [-]

, 2021-01-25 12:42, pirms 3 gadiem
comon88 rakstīja: Jebago tie amerikāņi ir tiešām debīli , ka tic ka suņi spēj saost kovidu😂
Aizbāstu aiz biksēm desiņu huj viņš kādu kovidu saostu , bet gan garšīgu desiņu ko apēst varētu
Tas nav ticibas jautajums, bet parbaudita metode, ka spej. Sobrid eksperimenta rezultati covid identificesana ar suniem ir tuvu 100% precizi. Vienigais, kurs izklausas debils seit esi tu. Vareji sakuma pameklet info par so temu pirms pljurkstet.

Kokaina kravu vedot ieksa doma ar desinju pietiek?

  -4 [+] [-]

, 2021-01-25 12:52, pirms 3 gadiem
budamank rakstīja: Tas nav ticibas jautajums, bet parbaudita metode, ka spej. Sobrid eksperimenta rezultati covid identificesana ar suniem ir tuvu 100% precizi. Vienigais, kurs izklausas debils seit esi tu. Vareji sakuma pameklet info par so temu pirms pljurkstet.

Kokaina kravu vedot ieksa doma ar desinju pietiek?
Suņi uz narkotikām ir macīti jau entos gadus ,, bet uz kovida noteikšanu tiešām pietiek tik ar vienu gadu😅

     [+] [-]

, 2021-01-25 13:02, pirms 3 gadiem
kgb suņi savickis ar putinu arī piedalīsies ostīšanā?

  +1 [+] [-]

, 2021-01-25 13:29, pirms 3 gadiem
comon88 rakstīja: Suņi uz narkotikām ir macīti jau entos gadus ,, bet uz kovida noteikšanu tiešām pietiek tik ar vienu gadu😅
narkotiku suni "drug detection dog" apmaca narkotiku meklesana 2 - 3 menesus. par kadiem gadiem tu te pird?

Jebkuras smarzhas atpazisanai tas laiks butu +/- tads pats.

  +3 [+] [-]

, 2021-01-25 13:32, pirms 3 gadiem
Sunim nav svarigi tas ir covids vai kokains. Tas, ko tu vinam iemacisi ari bus tas, ko vins atpazis.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-25 13:41, pirms 3 gadiem
kucens_pogis rakstīja: kgb suņi savickis ar putinu arī piedalīsies ostīšanā?
Ieliku plusu!

  -1 [+] [-]

, 2021-01-25 15:40, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ieliku plusu!
pateicos, bet kāda suņa putina kuce laikam ielika mīnusu, diemžēl, tādu kuču mums pilna Latvija, ja putinelis atsūtītu armiju, tādas kucītes skrietu pretīm ar puķēm un bučotus tankus

     [+] [-]

, 2021-01-25 19:51, pirms 3 gadiem
🤣🤣🤣
Kā ož covids?

     [+] [-]

, 2021-01-25 20:02, pirms 3 gadiem
Katrā ziņā es esmu pārliecināts, ka suns to covidu spēj diagnosticēt precīzāk, nekā tā loterija, ko pie mums piekopj mediķi.