Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Tomase uzvar Vismanes pāridarītāju un ITF debijā sasniedz finālu Liepājā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tomase uzvar Vismanes pāridarītāju un ITF debijā sasniedz finālu Liepājā
Elza Tomase. Foto: Mārtiņš Vējš

18 gadus vecā Latvijas tenisiste Elza Tomase debijas ITF turnīrā tika līdz finālam, sestdien Liepājas W15 turnīra pusfinālā ar rezultātu 7:6(3), 6:2 uzvarot savu vienaudzi Viktoriju Morvajovu (WTA 622.) no Slovākijas.

Tomasei uzvarai 1. setā pietika ar tikai vienu sekmīgu serves geimu, jo viņai izdevās pieci breiki, piecas reizes atspēlējoties un arī neļaujot pretiniecei divreiz izservēt setu.

Morvajova vakar ceturtdaļfinālā ar 6:3, 6:1 sagrāva Latvijas ceturto raketi Danielu Vismani (#492), kura Liepājā bija izsēta ar trešo numuru.

Liepājniece Tomase ar "wild card" palīdzību šonedēļ pirmoreiz piedalās ITF turnīrā, debijā sasniedzot finālu. Ar to nopelnīti seši reitinga punkti.

Ja Tomase uzvarēs arī finālā, viņa iegūs 10 punktus un 3. februārī debitēs WTA rangā, bet pretējā gadījumā punkti būs vajadzīgi vēl divos turnīros.

Tomase svētdien finālā plkst. 11:00 sacentīsies ar 10 gadus vecāko Nīderlandes tenisisti Kirini Lemoini (#437), kura izsēta ar otro numuru, taču faktiski ir pirmais numurs, jo turnīrā nepiedalās Vācijas tenisiste Sāra-Rebeka Sekuliča (#417).

Liepājas turnīrs notiek uz cietā seguma hallē.