Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2936, Did:0, useCase: 3

Norvēģija sagrauj Slovēniju Eiropas čempionāta spēlē par trešo vietu

Ints Megnis
Ints Megnis

Norvēģija sagrauj Slovēniju Eiropas čempionāta spēlē par trešo vietu
Norvēģijas handbolisti gavilē par trešo vietu Eiropas čempionātā. Foto: TT News Agency/Scanpix

Eiropas handbola čempionāta spēlē par trešo vietu sestdien Norvēģija ar rezultātu 28:20 (12:9) ļoti pārliecinoši apspēlēja Slovēniju, kamēr piekto vietu turnīrā izcīnīja Vācijas handbolisti.

Bronzas mačā Slovēnija vēl panāca 5:5, bet nākamos trīs vārtus iemeta pretinieki. Tomēr izšķirošais izrāviens tika veikts otrā puslaika ievadā, kad norvēģi guva pirmos piecus vārtus, Slovēnijai savu rēķinu atklājot vien astotās minūtes izskaņā.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar septiņiem vārtiem bija Magnuss Jendals, kamēr Slovēnijai piecus vārtus iemeta Deans Bombačs.

Norvēģija pie Eiropas čempionāta medaļām tika pirmoreiz karjerā. Pirms tam 2016. gadā spēlē par trešo vietu tika zaudēts Horvātijai. Arī Slovēnija spēlē par bronzu piedalījās otro reizi un cieta otro zaudējumu.

Tikmēr spēlē par piekto vietu Vācija daudz sīvākā cīņā ar 29:27 (14:13) apspēlēja pārsteidzošo Portugāli. 11 ar pusi minūtes pirms spēles beigām Portugāle bija priekšā ar 26:24, tomēr atlikušajā laikā guva tikai vienus vārtus un cieta neveiksmi. Vāciešiem labākais ar sešiem vārtiem bija Juliuss Kūns, kamēr Portugālei četras reizes izcēlās Žuau Migels Ferrass un Aleksis Boržiss.

Portugāle turnīrā piedalījās pirmoreiz kopš 2006. gada un sasniedza savu visu laiku labāko rezultātu.

Kā zināms, turnīra fināls gaidāms svētdien, kad savā starpā spēkosies Spānija un Horvātija. Spānija finālā spēlēs trešo reizi pēc kārtas un centīsies kļūt par pirmo izlasi kopš 2002. gada, kas aizstāvējusi savu Eiropas čempiones titulu.