Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis trīs setos zaudē "Australian Open" trešajā kārtā

Rolands Eliņš

Gulbis trīs setos zaudē "Australian Open" trešajā kārtā
Ernests Gulbis. Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis „Australian Open” trešajā kārtā ar 6:7 (2), 4:6 un 3:6 piekāpās Francijas spēlētājam Gaelam Monfīsam. Gulbis pieļāva 52 nepiespiestās kļūdas.

Ernestam Gulbim (ATP rangā 256. vieta) šī bija karjeras ceturtā spēle pret Gauelu Monfīsu (10. vieta pasaulē), un arī šoreiz uzvaru izcīnīt neizdevās. Lai arī šis Gulbim tik un tā bija veiksmīgākais „Australian Open” turnīrs karjerā, tas joprojām ir vienīgais „Grand Slam”, kurā viņam nav izdevies sasniegt ceturto kārtu jeb astotdaļfinālu.

Par trešās kārtas sasniegšanu Gulbis šajā turnīrā nopelnīja 90 ATP ranga punktus, kas viņam ļaus veikt apmēram 80 vietu kāpumu.

Gulbim mača sākums izdevās veiksmīgs, jau trešajā geimā nobreikojot pretinieku, taču uzreiz pēc tam Monfīss panāca neizšķirtu. Abi spēlētāji pēc tam apmainījās ar droši uzvarētiem geimiem pie savām servēm, Monfīsam sausā uzvarot trīs geimos pēc kārtas, kamēr Gulbis to paveica vienreiz. Līdz breika iespējai pirmajā setā vairs netika neviens, un tika spēlēts taibreiks, kurā Monfīss zaudēja tikai divās izspēlēs.

Otrā seta sākumā Gulbis zaudēja savu servi sausā, taču uzreiz arī atbildēja ar breiku, izmantojot trešo breikbumbu. Monfīss gan tāpat pārņēma iniciatīvu, ko seta turpinājumā vairs neatdeva, lai gan astotā geimā Gulbis nonāca ļoti tuvu breikam. Beigās Gulbis zaudēja ar 4:6, taču seta gaitā atrada laiku pajokot par Monfīsa neizpratni, ka viņam atlicis tikai viens izaicinājums, par ko pasmējās arī Monfīss pats.

Trešajā setā Gulbis pat netika tuvumā breikam, Monfīsam pārliecinoši spēlējot pie savas serves, un septītajā geimā Francijas spēlētājs pārņēma iniciatīvu. Monfīss šajā setā uzvarēja visos četros geimos pie savas serves, nezaudējot nevienā izspēlē. Devītajā geimā Gulbis atspēlēja divas mačbumbas pēc kārtas, taču ar savu trešo iespēju Monfīss pielika punktu mačam, uzvarot ar 6:3.

Statistika

KategorijaGulbisMonfīss
Eisi99
Dubultkļūdas66
Pirmās serves %58%69%
Breikbumbas2/65/9
Uzvarošie sitieni3330
Nepiespiestās kļūdas5222
Punkti85111

 +12 [+] [-]

, 2020-01-25 07:00, pirms 4 gadiem
Vienalga malacis, Monfīss ir neērts pretinieks, kas maz kļūdās un ir ar ļoti labu bumbas izjūtu. Ceru uz veiksmīgu sezonu. Vajadzētu vēl pāris labus turnīrus, lai nav pa kvaļiem un čelendžeriem jāmokās. Varbūt kādu WC pēc veiksmīgā AO dabūs.

 +11 [+] [-]

, 2020-01-25 07:02, pirms 4 gadiem
Paldies
Turpini strādāt un priecēsi sevi un mūs
Slēpts komentārs: Brokeris

 +10 [+] [-]

, 2020-01-25 07:10, pirms 4 gadiem
rīts rakstīja: Vienalga malacis, Monfīss ir neērts pretinieks, kas maz kļūdās un ir ar ļoti labu bumbas izjūtu. Ceru uz veiksmīgu sezonu. Vajadzētu vēl pāris labus turnīrus, lai nav pa kvaļiem un čelendžeriem jāmokās. Varbūt kādu WC pēc veiksmīgā AO dabūs.
Galvenais veselība un motivācija

 +11 [+] [-]

, 2020-01-25 07:36, pirms 4 gadiem
Brokeris rakstīja: Bez pārsteigumiem - izskoloja kā mazu bērnu. Gulbis var atgriezties uz Challenger tūri, kur ir viņa īstā vieta un līmenis.
Vate,tu taču rakstiji,ka visus setus zaudēs 1-6,bet spēle bija līdzīga.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-25 07:38, pirms 4 gadiem
K. Ozoliņš uzvarēja

  +9 [+] [-]

, 2020-01-25 07:38, pirms 4 gadiem
Brokeris rakstīja: Bez pārsteigumiem - izskoloja kā mazu bērnu. Gulbis var atgriezties uz Challenger tūri, kur ir viņa īstā vieta un līmenis.
Varbūt tev arī vajdzētu turpmāk pāriet uz meiteņu portāliem? Te nav tavs līmenis!
Slēpts komentārs: Brokeris

  +5 [+] [-]

, 2020-01-25 07:59, pirms 4 gadiem
Brokeris rakstīja: Monfīss kruīza režīmā spēlēja - ar ne vairāk kā 20% atdevi. Ja gribētu, tad uzvarētu 3 sausos setus.
Tu spēli vispār redzēji?Monfiss nevis uzvarēja,bet Ernests zaudēja,jo pieļāva pārāk daudz kļūdas.Pieļauju,ka nogurums,jo tā bija Ernesta sestā spēle Austrālijā.
Slēpts komentārs: Brokeris

  +8 [+] [-]

, 2020-01-25 08:10, pirms 4 gadiem
kaut kāds spirtacentra skribentu miskastnieks Brokeris izsprucis pēc 10 gadu tupēšanas miskastē
visi steidz mākslīgo elpināšanu veikt jau vairākas dienas, lai neatgriežas miskastē, kur viņam vieta

     [+] [-]

, 2020-01-25 08:31, pirms 4 gadiem
Ļoti sīkstu pretestību izrādīja francis, acīmredzot Gulbis tik ļoti pacietīgai spēlei spēkus vairs nespēja rast. Nogurums jau visiem krājas, bet Monfīss izskatījās svaigāks savās darbībās. Domāju, pietrūka nevis veiksme Gulbim, bet gan pārliecība un enerģija tik saspringtai, intensīvai cīņai. Jau pirmajā setā Gaēls nokausēja Ernestu un pārņēma spēles iniciatīvu savā kontrolē. Francis tomēr bija labāks, to jāatzīst. Gulbja kļūdu pieaugums- tas tikai loģisks turpinājums savas pārliecības zudumam. Ja tās pietrūkst, tas atspoguļojas savas spēles kvalitātē.

Par pašu Ernesta un Monfīsa aizvadīto spēli, ieskats tajā arī šeit:

Teniss.Gulbim pietrūkst jaudas cīņā pret Monfīsu.

  -4 [+] [-]

, 2020-01-25 08:54, pirms 4 gadiem
Baigi žēl. Tagad jāgaida, kad atsāksies NHL, tikmēr totăls vakuums lielajā sportā.

  +3 [+] [-]

, 2020-01-25 09:16, pirms 4 gadiem
marexs rakstīja: Ļoti sīkstu pretestību izrādīja francis, acīmredzot Gulbis tik ļoti pacietīgai spēlei spēkus vairs nespēja rast. Nogurums jau visiem krājas, bet Monfīss izskatījās svaigāks savās darbībās. Domāju, pietrūka nevis veiksme Gulbim, bet gan pārliecība un enerģija tik saspringtai, intensīvai cīņai. Jau pirmajā setā Gaēls nokausēja Ernestu un pārņēma spēles iniciatīvu savā kontrolē. Francis tomēr bija labāks, to jāatzīst. Gulbja kļūdu pieaugums- tas tikai loģisks turpinājums savas pārliecības zudumam. Ja tās pietrūkst, tas atspoguļojas savas spēles kvalitātē.
Kļūdu pieaugums ir ne tikai no pārliecības zuduma, bet arī no noguruma.
Vispār, biju domājis, ka nospēlēs labāk, jo Monfīss pret to pašu Karloviču nemaz tik labs neizskatījās. Var jau būt, ka pie vainas bija Monfīsa rokas trauma, kuras sekas ar katru dienu jūtoties mazāk.

  +2 [+] [-]

, 2020-01-25 11:38, pirms 4 gadiem
Gulbis tomēr spēlēja pret Pasaules 10. raketi, tatad pret "Gulbi" kurš bija šai vietā savā slavas zenītā! un tādu tagadējais Gulbis varētu apspēlēt pie ļoti lielas veiksmes un citu apstākļu sakritības. Otrajā setā tikai pāri geimu Monfilam bija viegli - visos pārējos sīksta cīņa,

  +2 [+] [-]

, 2020-01-25 11:54, pirms 4 gadiem
Skaidrs, ka AO Gulbis jau tā uzlēca augstāk par savu pēcpusi. Francūzis nebija ņemams, ja godīgi. Lai arī viņš bija paguris (vienu brīdi Monfis pat apsēdās uz 10 sek. uz reklāmas dēļa čeleņdža laikā), Ernests šo klimatu/karstumu nekad nav varējis objektīvi pavilkt. Cerams, ka AO būs viņam devis papildus motivāciju, un mūs viņš vēl pariecēs ar labu tenisu!

  +1 [+] [-]

, 2020-01-25 12:11, pirms 4 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Kļūdu pieaugums ir ne tikai no pārliecības zuduma, bet arī no noguruma.
Vispār, biju domājis, ka nospēlēs labāk, jo Monfīss pret to pašu Karloviču nemaz tik labs neizskatījās. Var jau būt, ka pie vainas bija Monfīsa rokas trauma, kuras sekas ar katru dienu jūtoties mazāk.
Gulbis nolūza tīri fiziski, to varēja manīt jau pēc 1.seta. Gadi tomēr.
ATP turnīros ar max 3 setiem šogad varētu iet daudz labāk, vismaz psihiskā noturība ir daudz augstākā līmenī, nekā jaunībā, kad pa gaisu gāja raketes un lamuvārdi.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-25 12:21, pirms 4 gadiem
sogad ar izlozi protams noveicas,bet gulbens speleja labi-ta turoinat-par ko loti saubos...

     [+] [-]

, 2020-01-25 14:09, pirms 4 gadiem
Izskatijās noguris