Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Roberts Krūzbergs sasniedz pusfinālu pasaules junioru čempionāta 1500m distancē

Ints Megnis
Ints Megnis

Roberts Krūzbergs sasniedz pusfinālu pasaules junioru čempionāta 1500m distancē
Roberts Krūzbergs (pa labi). Foto: EPA/Scanpix

Latvijas jaunais šorttreka sportists Roberts Krūzbergs piektdien Monreālā sasniedza pusfinālu pasaules junioru čempionāta 1500 metru distancē, kamēr 500 metros viņš pārvarēja pirmo priekšsacīkšu kārtu.

Ventspilnieks uzvarēja gan priekšsacīkšu kārtas, gan arī ceturtdaļfināla skrējienā un iekļuvis starp 21 ātrāko sportistu.

Tāpat šajā distancē startēja Reinis Bērziņš, bet viņš savā priekšsacīkšu skrējienā palika ceturtais un pavisam nedaudz atpalika no nākamās kārtas.

Vēlāk piektdien notika pirmā priekšsacīkšu kārta 500 metru distancēs, šeit Robertam Krūzbergam gūstot otro vietu savā skrējienā, kas ļāva tikt uz nākamo kārtu. Tikmēr Bērziņš ilgstoši atradās sava skrējiena galvgalī, bet tika diskvalificēts.

Veiksmīgi Krūzbergs nostartēja arī 1000 metros, uzvarot savā pirmās priekšsacīkšu kārtas skrējienā. Šeit tālāk tika arī Bērziņš, kurš savā skrējienā bija trešais un kā pēdējais tika nākamajā kārtā, pateicoties uzrādītajam rezultātam. Izšķirošās kārtas visās distancēs notiks sestdien un svētdien.

Dāmām Latviju šajās sacensībās pārstāv Anna Jansone, kura 1500 metros savā priekšsacīkšu skrējienā bija ceturtā starp sešām sportistēm, 500 metros finišēja ceturtā starp piecām skrējiena dalībniecēm, vēlāk arī 1000 metros ieņemot ceturto vietu skrējienā ar piecām dalībniecēm.

Pirms divām nedēļām notikušajā Eiropas čempionātā no latviešiem labākais bija vecākais no brāļiem Krūzbergiem Kārlis, kurš absolūtajā ieskaitē guva 19. vietu. Tikmēr Bērziņš un Roberts Krūzbergs bija attiecīgi 27. un 30. pozīcijā starp 44 skrienošajiem slidotājiem.