Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" izslēgšanas spēļu izredzes: ekspertu domas dalās, līdzjutēji - neizlēmīgi

Jānis Celmiņš

"Dinamo" izslēgšanas spēļu izredzes: ekspertu domas dalās, līdzjutēji - neizlēmīgi
Lauris Dārziņš šosezon izdzīvo savu otro jaunību! Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Rīgas “Dinamo” hokejisti turpina pakaļdzīšanos Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēļu vilcienam, kurā nav izdevies iekāpt jau četras reizes pēc kārtas. Līdz regulārā čempionāta beigām rīdziniekiem vēl atlicis aizvadīt desmit spēles, kas ir īstais brīdis, lai dotu vārdu hokeja zinātājiem un līdzjutējiem izteikt prognozi – izdosies vai nē?

Pēc visnotaļ veiksmīgā sezonas sākuma Rīgas "Dinamo" ilgi atradās starp Rietumu konferences astoņām labākajām komandām, bet sekoja septiņu zaudējumu sērija. Laika posmā no 26. novembra līdz 10. decembrim rīdzinieki uzvaras saldo garšu nesajuta un izcīnīja tikai divus punktus par zaudējumiem bullīšos. Arī 2019. gada sākums nav bijis diez ko sekmīgs. Zaudējumu vairāk, nekā uzvaru, kas šobrīd turnīra tabulā joprojām dod devīto vietu. Daudzie zaudējumi pagarinājumos gan ļāvuši pa punktiņam iekrāt, taču bijušas spēles, kurās varēja būt arī vairāk.

Galvenie konkurenti uz tik kāroto astoto pozīciju ir divi – Podoļskas “Vityaz” un “Sochi”. “Vityaz” regulārajā čempionātā atlicis aizvadīt vienpadsmit spēles, “Sochi” – desmit. Abām konkurentēm vēl atlicis arī viens savstarpējais mačs, bet rīdziniekiem vēl divas reizes jāspēlē ar abām Rietumu konferences pastarītēm Bratislavas “Slovan” un Minskas “Dinamo”.

Uz papīra rīdzinieku kalendārs ir nedaudz labāks, nekā konkurentiem (uz šo faktu norāda arī vairums hokeja ekspertu), taču jāatminas, cik smagas cīņas “Dinamo” šosezon izvērtušās pret turnīra tabulā zemāk esošām komandām. Ticams, ka viss izšķirsies pašās beigās. Rīgas "Dinamo" trīs no pēdējām četrām spēlēm jāaizvada pret kopvērtējumā zemāk esošām komandām, vienīgais izņēmums ir CSKA vienība, pret kuru nāksies noslēgt regulāro sezonu. Savukārt Podoļskas "Vityaz" sagaida tieši pretēja aina – trīs no četrām spēlēm būs pret augstāk esošām komandām, vienīgais izņēmums ir cīņa mājās pret Minskas "Dinamo". “Sochi” tikmēr divas pēdējās no trim spēlēm aizvadīs mājās, un arī pretinieki nav no spēcīgākajiem.

Rietumu konferences tabula

V.KomandaSUUPZPZVārtiP
1.Maskavas CSKA5135808152:5886
2.Sanktpēterburgas SKA5136456174:6985
3.Jaroslavļas ''Lokomotiv''53296315131:9873
4.Helsinku ''Jokerit''51274614161:12768
5.Maskavas ''Spartak''53207719143:13061
6.Maskavas ''Dynamo''52216520126:12059
7.Podoļskas ''Vityaz''51205422112:13154
8.HC ''Sochi''52157921125:13953
9.Rīgas ''Dinamo''521571021106:13052

Piezīme: pasvītrotās komandas jau nodrošinājušas dalību izslēgšanas turnīrā.

Ekspertu domas dalās

Ko par Rīgas “Dinamo” izredzēm nodrošināt vietu izslēgšanas spēlēs domā hokeja eksperti un sporta zinātāji? Visiem uzdevām vienu jautājumu - vai “Dinamo” spēs iekļūt starp labākajām astoņām Rietumu konferences komandām?

Māris Zembergs, “Diena”: Nē, neiekļūs. Manuprāt, grūti iekļūt “play-off”, ja uzbrukumā snaipera dotības ir tikai diviem spēlētājiem Līnusam Videlam un Laurim Dārziņam. Uzbrukumā pietrūkst jaudas un vidēji ar divām ripām spēlē būs diezgan sarežģīti sapelnīt punktus iekļūšanai izslēgšanas spēļu stadijā.

Jānis Matulis, Sporta Avīze / Sportacentrs.com: Lai gan "Dinamo" šobrīd spēlē izcili briesmīgi, es ar 99,99% garantiju saku, ka Rīga būs “play-off”. Esam uzņēmuši Gagarina kausa grafiku. Un vispār es kopš pasaules čempionāta Herningā baidos no negatīvām prognozēm. Ārā ir diezgan auksts un staigāt bez matiem var būt pat veselībai bīstami. Mans aprēķins ir izcili triviāls: ja tiksim izslēgšanas spēlēs, visi mani slavēs kā lielo ekspertu, bet, ja netiksim - nu, puikas cīnījās kā lauvas un pavisam maz pietrūka. Principā manas prognozes pamatā ir bailes. Ja iekļūst, bet es esmu prognozējis pretējo, Soča (Kristaps Sotnieks) vai kāds cits var piedāvāt, ka man atkal no kaut kā jāšķiras... Bet tagad - esmu optimists un neko nezaudēšu!

Mārtiņš Kļavenieks, Latvijas Radio / Tvnet.lv: Nē, neiekļūs. Līnusa Videla iztrūkums būs noteicošs, kaut gan spēļu kalendārs ir parocīgs. "Dinamo" paliks divus vai trīs punktus no tik kārotās astotās vietas.

Ilmārs Stūriška, “Latvijas avīze”: Dodu 60%, ka iekļūs. Ja Līnuss Videls atgriežas ierindā uz pēdējiem septiņiem mačiem, tad izredzes vēl pieaug. Pie tik mazrezultatīva uzbrukuma viņa apmēram punkts spēlē, pienesums skaitliskajā vairākumā būtu ļoti no svara. "Dinamo" priekšrocība ir mazliet labāks kalendārs kā galvenajiem konkurentiem un jāņem vērā, ka pēdējās vietās esošajām komandām uz sezonas beigām motivācija sisties "caur asinīm" tomēr nepieaugs. Vajadzētu nokost Sočus, kam šogad bilance 2-5. Saku, ka "Dinamo" izcīnīs vēl 12 punktus, bet Sočiem nebūs vairāk par desmit. Jācer, ka savstarpējā spēlē "Vityaz" viņus uzvarēs pamatlaikā.

Ēriks Strauss, NRA: Neiekļūs. Nav jaudas. Vakardienas trīs goli (spēle pret “Slovan” 22. janvārī) savā ziņā bija kā pārpratums. Teorētiski vajadzēja būt tā, ka tikai tagad komandā sāk nākt ārā īstā jauda, bet nenāk. Drīzāk izskatās, ka visi taisās uz “miršanu”… Nav šādām situācijām nepieciešamā azarta, kad jāgrauž ledus, arī tad, kad nav zobu… Pat, ja pašiem izdosies aizķert kādu uzvaru sēriju, ar to būs par maz. Konkurenti taču arī spēlē un redz, kas notiek tabulā… Var jau cerēt, ka abi vārtsargi visas atlikušās spēles nostāvēs uz nulles, taču tā jau ir zinātniskā fantastika, un arī ar to var nepietikt.

Gatis Kreceris, Tvnet.lv: Neiekļūs. Pēdējā laikā Rīgas "Dinamo" ir problēmas uzbrukumā, turklāt no sastāva izkritis labākais snaiperis Līnuss Videls, kurš pats vēl nezina, kad atgriezīsies ierindā. "Vitjaz" uzņēmusi apgriezienus, bet "Soči" pie vienāda spēļu skaita ir priekšā. It kā nav daudz, bet tajā pašā laikā ir. Ļoti būtisks atlikušajos mačos būs vārtsargu sniegums.

Almants Poikāns, LETA: Nē, neiekļūs. Līnusa Videla prombūtne un nesenā neveiksmju sērija būtiski apgrūtinājusi komandas izredzes sasniegt "play-off". Arī turpmākais kalendārs vieglus laikus nesola, jo piecās spēlēs jātiekas ar Rietumu konferences pirmā astoņnieka komandām.

Aivars Zahārovs, hokeja komentētājs: Jā, iekļūs. “Dinamo” ir labvēlīgs spēļu kalendārs.

Uldis Strautmanis, Delfi.lv: Nē, neiekļūs. Centība ir, nav sajūtas par tā saucamo uzvarētāju "fīlingu" un garu.

Toms Prāmnieks, hokeja komentētājs: Tiks! Mana pārliecība balstīta uz komandas sniegumu aizsardzībā, stabilo mazākumu, Līnusa Videla meistarību vairākumā un diviem stabiliem vārtsargiem.

Edgars Lūsiņš, hokeja eksperts: Raugoties uz atlikušajam spēlēm regulārajā čempionātā, redzams, ka Rīgai ir parocīgāki pretinieki nekā tiešajiem konkurentiem. Ja “Dinamo” uzvarēs nomināli vājākos pretiniekus “Slovan”, “Severstal” un Minskas “Dinamo”, tad būs gana... Protams, kamēr punkti vēl ir deficīta prece, jāseko līdzi konkurentiem. Manā skatījumā Rīga šobrīd ir favorīte uz pēdējo vakanto “play-off” vietu. Sezonas izšķirošā spēle notiks “Winter Ice break” ietvaros Rīgā... Šovs un augsta likme vienlaicīgi.

Lotārs Zariņš, Hokeja blogs: Komandai jātiek izslēgšanas spēlēs, jo tuvākajā laikā tāda iespēja var nerasties. Šajā sezonā sastāva komplektācijas izveidē ir trāpīts tieši mērķī, galvenokārt, ar leģionāriem – katrā pozīcijā mums ir stabils “imports”, kurus nākamajā gadā, visdrīzāk, pie sevis pārvilinās naudīgākas komandas. Otro jaunību piedzīvo Dārziņš un Rēdlihs, vezumu velk arī jaunie – Dzierkals, Balinskis un citi. Svarīgākais iztikt bez traumām, jo februārī pretī nāks mūsu līmeņa komandas, pret kurām jāņem punkti. Līdzīgs kalendārs būs arī tiešajiem konkurentiem “Sochi”, bet “Vityaz” mazliet ņiprāki oponenti. Rīgai ir pa spēkam tikt izslēgšanas spēlēs, jāturpina savs hokejs, un tad tiksim staltajā bezgalības zīmē.

Raimonds Gekišs, LTV žurnālists: Jā, manuprāt, rīdzinieki šosezon spēs pagarināt savu spēļu kalendāru, un aizvadīt cīņas izslēgšanas kārtā. Komanda spējusi demonstrēt saturīgu hokeju arī brīžos, kad iztrūkst vairāki spēlētāji, tostarp viens no līderiem – Linuss Videls. Tomēr bažas rada, ka tieši bez Videla sastāvā, “Dinamo” vairākums ir apstājies. Skats uz atlikušo regulārās sezonas spēļu grafiku vieš zināmas cerības. No atlikušajiem pretiniekiem, tikai pret Helsinku “Jokerit” un Maskavas “CSKA” rīdzinieki nav izcīnījuši uzvaras. Pret visiem pārējiem, tostarp Sanktpēterburgas “SKA”, “Dinamo” spējuši vismaz vienu cīņu atstāt kā uzvarētāji. Izšķirošais faktors – būt vai nebūt izslēgšanas spēlēm – vai komandas līderi – Lauris Dārziņš, Metjū Majone, Linuss Videls spēs demonstrēt līdzšinējo sniegumu arī atlikušajās desmit spēlēs.

Ulvis Brože, Sportacentrs.com: Jā, iekļūs. Izskatās, ka Lauris Dārziņš gatavs pats komandu tur ievilkt. Vienu punktu priekšā esošie Soči šogad aizvadījuši septiņas spēles, izcīnot tikai divas uzvaras, bet divas reizes paliekot sausā. Sniegums nebūt nav pārliecinošs. Tikmēr "Dinamo" lielākā problēma pašlaik ir savainojumi un īsais soliņš uzbrukumā. Rīdziniekiem ir mazliet parocīgāks kalendārs. Ļoti, ļoti nozīmīga var izrādīties spēle zem klajas debess – gan no tabulas, gan no emocionālā viedokļa.

Sportacentrs.com “Twitter” sekotāju domas mainās no spēles uz spēli

Līdzīgu jautājumu janvārī trīsreiz uzdevām arī Sportacentrs.com sociālās vietnes “Twitter” sekotājiem. 11. janvārī veiktajā aptaujā piedalījās 174 cilvēki. Toreiz apstiprinošas un noliedzošas atbildes dalījās tieši uz pusēm – 50 pret 50.

Nedēļu vēlāk (18. janvārī) uz līdzīgu jautājumu sociālā tīkla sekotāju vidū dominēja pesimisms. 71% atbildējušo (aptaujā piedalījās 235 respondenti) teica, ka “Dinamo” izredžu nav. Jāpiemin, ka todien “Dinamo” zaudējumu sērija bija ieilgusi līdz piecām neveiksmēm pēc kārtas.

Pēc uzvaras pār Minskas “Dinamo” (24. janvārī) aptaujas dalībnieki jau bija optimistiskāk noskaņoti. 55% atbildēja ar “jā”, 45% - joprojām komandai netic. Un tas viss pēc divām uzvarām savās mājās... Sportacentrs.com lietotājiem dodam iespēju novērtēt rīdzinieku cerības arī zem šī raksta!

"Dinamo" atlikušās spēles

DatumsM/VPretinieks (vieta)
26.01.VSKA (2)
28.01.VMa. Dynamo (6)
31.01.MSpartak (5)
2.02.VMi. Dinamo (11)
4.02.VSlovan (12)
11.02.MJokerit (4)
15.02.MMi. Dinamo (11)
18.02.MSlovan (12)
20.02.VSeverstal (10)
22.02.VCSKA (1)

"Vityaz" atlikušās spēles

DatumsM/VPretinieks (vieta)
25.01.MSeverstal (10)
28.01.VSeverstal (10)
30.01.VTraktor (8)
2.02.VAvtomobilist (1)
4.02.MAdmiral (12)
11.02.VSochi (8)
13.02.VMetallurg (5)
15.02.VLokomotiv (3)
18.02.VCSKA (1)
20.02.MMi. Dinamo (11)
22.02.MAvtomobilist (1)

”Sochi” atlikušās spēles

DatumsM/VPretinieks (vieta)
27.01.MLokomotiv (3)
29.01.VNeftehimik (11)
31.01.VSlovan (12)
03.02.MLokomotiv (3)
05.02.VM. Spartak (5)
11.02.MVityaz (7)
15.02.VMa. Dynamo (6)
17.02.VMi. Dinamo (11)
20.02.MM. Spartak (5)
22.02.MSlovan (12)

Vai Rīgas Dinamo iekļūs KHL izslēgšanas spēlēs?

  • 485

  • 234

  • 35


  -1 [+] [-]

, 2019-01-25 14:56, pirms 5 gadiem
Forši, ka janvāra beigās jaskatās vēl tabulā !
Uz laukuma gan tur īpaši nav ko redzēt ...

     [+] [-]

, 2019-01-25 15:01, pirms 5 gadiem
Domājam pozitīvi un turam īkšķus par savējiem.

  -1 [+] [-]

, 2019-01-25 15:01, pirms 5 gadiem
Varbūt pat pozitīvi ja netiktu, puiši varētu atpūsties un doties uz izlasi. Tā pat jēga no playofiem ir nulle, potenciālas traumas un nekas vairāk. Pret CSKA nekādas izredzes.

 +12 [+] [-]

, 2019-01-25 15:10, pirms 5 gadiem
Paanalizēju un secinu - var tikt, var arī netikt.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-25 15:17, pirms 5 gadiem
Man jau ta izskatas pec zilesanas kafijas biezumos - tiks, netiks... Laikam japiekrit Matula kungam - ja tiks, loti labi, ja ne, nu tad vismaz jacer, ka puikas lidz pedejam cinisies, lai varetu teikt - pietruka pavisam maz. Jebkura gadijuma, lai veicas!
Plus vel viena butiska nianse - galvenais, lai puikas neiet laukuma ar apmeram tafam domam - sodien obligati jauzvar. Jo ja ta daris, tad tocna nekas labs nebus. Ir jaiet un vienkarsi jaspele to hokeju, ko vislabak protam un kas vislabak sanak. Tad ari naks tik vajadzigas uzvaras un punkti.

     [+] [-]

, 2019-01-25 15:17, pirms 5 gadiem
Pa lielam Dinamo sniegums ir vienaldzīgs, bet ļoti gribas izbaudīt PO atmosfēru Arēnā, kaut 2 reizes, bet arī tas pēdējās sezonās nav bijis. Lai izdodas!

  +5 [+] [-]

, 2019-01-25 15:23, pirms 5 gadiem
Neticu es PO, Labākajā gadījumā 9 arī paliks. Čaļi varēs atpūsties un gatavoties Pasaules čempim, ja vel Dārži turpinās savu spridzināšanu Izlasē tad vispār bomba būs.

     [+] [-]

, 2019-01-25 15:35, pirms 5 gadiem
autors norm uzkurina sākumā ieliekot tikai negatīvās prognozes 90% ka tiks
Slēpts komentārs: FUNS
Slēpts komentārs: FUNS

  +2 [+] [-]

, 2019-01-25 16:35, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Paanalizēju un secinu - var tikt, var arī netikt.
Vasrēt jau varbūt var, bet vai vajag...?

  +1 [+] [-]

, 2019-01-25 17:12, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Gribētos dzirdēt domas - uz laukuma nav ko redzēt pamatojumu. DR jau vairāk kā mēnesi nevienai komandai nezaude'vairāk kā ar 1 vārtu starpību (neskaitot tukšos vārtos. Pēdējās 10 spēlēs tikai 2 zaudējumi pamatlaikā un abi spēles beigās ar vieniem vārtiem. Aizsardzība ļoti laba, mazākums tuvu izcilam. Kādēļ laukumā nav ko redzēt ja pēdējā mēnesī ir tik labi rezultāti komandai ar mazāko budžetu?
Tu vēl jauprojām tukšos neskaiti?

  +1 [+] [-]

, 2019-01-25 17:13, pirms 5 gadiem
biskaps rakstīja: Vasrēt jau varbūt var, bet vai vajag...?
Kādam vajag, kādam ne, kādam poverī!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-01-25 17:54, pirms 5 gadiem
nabagakungs rakstīja: kā bija pirms sezonas ?
Tieši tāpat, tik daudz mazāk cilvēku ticēja ka tas iespējams.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-25 17:57, pirms 5 gadiem
Ja Videls būs back, tad gan jau izmuļļās..

     [+] [-]

, 2019-01-25 19:09, pirms 5 gadiem
eevelee rakstīja: Ja Videls būs back, tad gan jau izmuļļās..
Preses kluba fans esi pat Ríga TV24, ne?

  +1 [+] [-]

, 2019-01-25 20:30, pirms 5 gadiem
Sen atpakaļ bija,nez kāpēc,spēļu salīdzinājums ar ''Vitjaz''.Jau toreiz gribējās pieminēt''Sočus''.Tie ir,ko var apiet.Ja izdodas-var sanākt pat 7-tā vieta.

     [+] [-]

, 2019-01-26 07:24, pirms 5 gadiem
Emka953 rakstīja: Neticu es PO, Labākajā gadījumā 9 arī paliks. Čaļi varēs atpūsties un gatavoties Pasaules čempim, ja vel Dārži turpinās savu spridzināšanu Izlasē tad vispār bomba būs.
Nekur nav teikts ka viņš vispār tur spēlēs

  +1 [+] [-]

, 2019-01-26 07:25, pirms 5 gadiem
40-60 ka neiekļūs.. Tieši dēļ pateicīgā kalendāra jo nespēs to izmantot..

  -4 [+] [-]

, 2019-01-26 15:17, pirms 5 gadiem
Matulim ar viņa PSRS laiku pieredzi jau nu vajadzētu zināt, ka Krievijas čempionāta Play Off iekļūs tās komandas, kuras viņi (čempionāta funkcionāri) uzskatīs par nepieciešamām šajās izslēgšanas spēlēs, un nevis tās kuras tur varētu iekļūt pēc sportiskiem principiem. Ja RD būs nepieciešami izslēgšanas spēlēs, tad viņi tur būs, ja nē, tad tur spēlēs Soči un Vitjaz.
Der atcerēties, ka KHL vada tie paši PSRS laiku funkcionār ar visām no tā izrietošām sekām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2019-01-27 09:55, pirms 5 gadiem
430 Kremļa aģentu. Nevis neizlēmīgi bet gan dumji

  +1 [+] [-]

, 2019-01-27 14:29, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Matulim ar viņa PSRS laiku pieredzi jau nu vajadzētu zināt, ka Krievijas čempionāta Play Off iekļūs tās komandas, kuras viņi (čempionāta funkcionāri) uzskatīs par nepieciešamām šajās izslēgšanas spēlēs, un nevis tās kuras tur varētu iekļūt pēc sportiskiem principiem. Ja RD būs nepieciešami izslēgšanas spēlēs, tad viņi tur būs, ja nē, tad tur spēlēs Soči un Vitjaz.
Der atcerēties, ka KHL vada tie paši PSRS laiku funkcionār ar visām no tā izrietošām sekām.
Vai tu patiešām esi tik naivs? Kādēļ sekot sportam ja sportiskai pusei nav nekāda nozīme. Tā jau ri jo lielāks pesimists dzīvē, jo mazāka ticība labiem cilvēkiem, taisnībai, godīgumam. Gan jau sāksi man dziedāt dziesmu par pieredzi un manu naivumu, ka ticu godīgam sportam utt.
Pilnīgi droši un ar lielu pārliecību saku-KHL tiks PO pēc sportiskā principa nevis to izlems sporta funkcionāri. Tu jau sāc palikt slims ar savām sazvērestības teorijām.

     [+] [-]

, 2019-01-27 14:30, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Matulim ar viņa PSRS laiku pieredzi jau nu vajadzētu zināt, ka Krievijas čempionāta Play Off iekļūs tās komandas, kuras viņi (čempionāta funkcionāri) uzskatīs par nepieciešamām šajās izslēgšanas spēlēs, un nevis tās kuras tur varētu iekļūt pēc sportiskiem principiem. Ja RD būs nepieciešami izslēgšanas spēlēs, tad viņi tur būs, ja nē, tad tur spēlēs Soči un Vitjaz.
Der atcerēties, ka KHL vada tie paši PSRS laiku funkcionār ar visām no tā izrietošām sekām.
Kopš PSRS sabrukšanas ir pagājuši gandrīz 30 gadi. Tad jau drīz visi tavi iedomātie vadioņi (tavā pasaku pasaulē) būs apmiruši.

     [+] [-]

, 2019-01-27 18:11, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Kopš PSRS sabrukšanas ir pagājuši gandrīz 30 gadi. Tad jau drīz visi tavi iedomātie vadioņi (tavā pasaku pasaulē) būs apmiruši.
Tu esi vienkārši pārāk stulbs, lai saprastu, ka Parašā joprojām visu nosaka bijušie PSRS laika visu līmeņu funkcionāri. Sākot ar viņu vadoni Putleru, kā bijušo KGB virsnieku.

     [+] [-]

, 2019-01-27 19:46, pirms 5 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Debīlais Bocmanis! Zembergi ar Strausiem balso par liberastiem un vivvisādīgos veidos tos atbalsta, tāpēc arī ir PRET Dinamo! Matulim ir veselais saprāts, atšķirībā no tevis un minētiem žurnaļugām- sorosiešiem
Es vnk nespēju beigt brīnīties, kā tāds absolūts ru zombijtīrradnis kā tu vispār māk latviešu valodu

     [+] [-]

, 2019-01-27 19:52, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tu esi vienkārši pārāk stulbs, lai saprastu, ka Parašā joprojām visu nosaka bijušie PSRS laika visu līmeņu funkcionāri. Sākot ar viņu vadoni Putleru, kā bijušo KGB virsnieku.
Esi ļoti smags gadījums un ticība labajam tev ir zudusi. Pesimisma un nīgruma kalngals. Ir tāds viens konkrēts fakts-pasaulē daudz vairāk ir labo nekā slikto cilvēku. Tev to nesaprast.

     [+] [-]

, 2019-01-27 21:11, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Esi ļoti smags gadījums un ticība labajam tev ir zudusi. Pesimisma un nīgruma kalngals. Ir tāds viens konkrēts fakts-pasaulē daudz vairāk ir labo nekā slikto cilvēku. Tev to nesaprast.
Tu tikai lieku reizi apliecini, ka esi PSRS laiku atlieka. Jo atkal centies caur demagoģiju panākt,lai es un man līdzīgi domājošie,tēlotu to, ko PSRS laikos zināja, un saprot, ka arī tagad notiek uz pilnu klapi.
īsi sakot-tu esi kārtīga no PSRS palikusi mēslu čupa.
P.S. Iesaku atkārtoti noskatīties Armanda Pučes intervijas ar dr. Jāni Kvēpu, kurš tur stāsta par šīm lietām.