Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekists Puķītis jau devies tuvāk olimpiskajām spēlēm

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Šorttrekists Puķītis jau devies tuvāk olimpiskajām spēlēm
Roberto Puķītis Eiropas čempionātā
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas šorttrekists Roberto Puķītis ir pirmais mūsu valsts olimpietis, kurš jau devies uz ziemas olimpisko spēļu norises valsti Dienvidkoreju, tiesa pagaidām piestājot Seulā un turpinot gatavošanos sacensībām.

Sportists, kurš dažādu iemeslu dēļ izlaida pagājušo sezonu, šajā trenējas kopā ar Itālijas šorttrekistiem un tieši ar viņiem arī aizvadīs četru dienu treniņnometni Seulā. "Ar treniņu grupu un treneri man ir ļoti paveicies. Itālijā viss tiešām ir kārtībā, un domāju, ka šobrīd arī esmu visai labā formā, sevišķi, ja ņem vērā, ka pagājušo sezonu vispār izlaidu. Ar viņiem arī patrenēšos Seulā, bet 1. februārī, kad sāks darbu Olimpiskais ciemats, došos un Phjončhanu," stāsta sportists.

Pēdējā spēku pārbaude pirms olimpiskajām spēlēm viņam bija Eiropas čempionāts, kurā 1000 metros izdevās tikt bronzas medaļas. Puķītis uzskata, ka šis čempionāts viņam bijis sekmīgs: "Medaļa bija galvenais, bet par kopvērtējuma vietu pat tā īsti nedomāju. Tiesa, biju cerējis, ka medaļa būs 500 metros. Šajā distancē tomēr nedaudz nepaveicās, bet viss bija kārtībā 1000 metros un plānoto izdevās sasniegt, tā kā esmu apmierināts."

Nosaukt savu mērķi olimpiskajās spēlēs ventspilnieks gan vēl nesteidzas: "Uz pirmajām spēlēm Sočos devos vairāk ar domu krāt pieredzi un izbaudīt notiekošo, jo nokļūšana olimpiādē jau pats par sevi bija liels notikums. Šoreiz ir citādi, jo, protams, vēlos nostartēt pēc iespējas labāk, bet pagaidām vēl es negribētu runāt par konkrētiem mērķiem. Arī pirms Eiropas čempionāta par to nerunāju, tikai teicu, ka viss būs labi. Tā būs arī tagad."

Šottreka sacensībās Phjončhanā sāksies 10. februārī un Latviju tajās pārstāvēs arī 20 gadus vecais Roberts Zvejnieks.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-25 16:28, pirms 6 gadiem
Lai veicās!