Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kuksiks: "Par atlaišanu neviens no kluba ar mani nav runājis"

Andrejs Siliņš

Kuksiks: "Par atlaišanu neviens no kluba ar mani nav runājis"
Rihards Kuksiks
Foto: superdeporte.es

"Lai sagatavotos, mums bija tikai viena diena. Izgājām cauri VEF sadarbībām, treneri pievērsa uzmanību Sanda Valtera sniegumam. Vajadzēja spēlēt savu aizsardzību un spēlēt Valensijas basketbolu. Tas arī salīdzinoši labi izdevās," pēc pārliecinošās uzvaras pār Rīgas VEF Eiropas kausa Top16 turnīrā sarunā ar Sportacentrs.com sacīja "Valencia" uzbrucējs Rihards Kuksiks. Tāpat spēlētājs pastāstīja par gaitām Spānijā un savu lomu komandas zīmējumā.

"Uzvara nāca pārsteidzoši viegli. Man šķita, ka būs daudz grūtāk, bet sanāca pretēji," priecīgs par komandas izcīnīto uzvaru par VEF bija Kuksiks, atklājot spēles plānu. "Lai sagatavotos, mums bija tikai viena diena (svētdien Valensijas komandai bija mačs vietējā čempionātā - A.S.). Izgājām cauri VEF sadarbībām, treneri pievērsa uzmanību Sanda Valtera sniegumam. Vajadzēja spēlēt savu aizsardzību un spēlēt Valensijas basketbolu. Tas arī salīdzinoši labi izdevās."

Lai arī grafiks komandai pēdējā laikā ir gana saspringts, uz jautājumu, vai tas nerada problēmas ar fizisko kondīciju, Rihards vien pasmej - kas ta' man, es jau nespēlēju daudz: "Domāju, ka divas spēles nedēļā ir daudz interesantāk un arī treniņdarbs ir salīdzinoši vieglāks. Pārsvarā ir atjaunošanās treniņi, bet tai pat laikā ir jāuztver un jāsagremo ļoti daudz jaunas informācijas par tuvākajiem pretiniekiem. Darbs nav tik daudz fizisks, cik tieši ar galvu."

"Sanācis tā, ka Spānijā spēlēju ļoti maz, bet Eirokausā vairāk. Ceru, ka tagad sāks laist laukumā vairāk arī Spānijas līgas spēlēs," uz savu sniegumu atskatās Kuksiks, norādot - jauna Amerika nav atklāta. "Joprojām smagi jāstrādā treniņos, lai man arvien vairāk uzticētos un es arvien vairāk tiktu laukumā."

Pēc tam, kad "Valencia" nespēja tikt Spānijas Karaļa kausa izcīņā, jo netika labāko astoņu ACB komandu pulkā pēc pussezonas, kluba vadība pieņēma mērus un no galvenā trenera amata atbrīvoja Pako Olmosu. Viņa vietā pagaidām stājies asistents Čeču Mulero, taču klubs meklē citu speciālistu. "Neviens nevēlas, lai treneris aiziet pussezonā. Labāk, protams, ir visu sezonu spēlēt pie viena trenera. Ja atnāk cits, uzreiz mainās uzbrukuma, aizsardzības sistēmas un kļūst sarežģītāk. Uzdevums bija tikt Karaļa kausā, mēs to nepaveicām. Tāpat diezgan švaki nospēlējām pēdējās spēles ACB līgā, un kluba vadībai ar to pietika."

Arī uz jautājumu, vai situācija ar paša minūtēm laukumā varētu kļūt labāka līdz ar jauna trenera ierašanos, Rihards saglabāja veselīgu humoru: "Domāju, ka sliktāk jau vairs nevar būt (smejas). Jāpierāda sevi, lai jaunais treneris man uzticētos." Vienubrīd virmoja runas par iespējamo Kuksika atbrīvošanu, taču pats spēlētājs neko konkrētāku pateikt nemāk: "Esmu par to dzirdējis tikai no draugiem un citiem. Man nekas nav teikts, arī manam aģentam nekas nav teikts. Jādomā, ka tās ir tikai baumas."

Nesen komandu papildināja austrāliešu vieglais uzbrucējs Breds Ņūlijs. Kā tas ietekmēs Riharda lomu komandā? "Esam dažādi spēlētāji - vienam trumpis ir trīspunktnieki, viens ir garāks, cits spēcīgāks, kāds augstāk lec vai ir kustīgāks. Esam pieci spēlētāji uz otro un trešo pozīciju. Domāju, spēlējot vienlīdzīgu laiku, arī komanda rādīs labāku sniegumu."

ULEB Eiropas kausa izcīņu "Valencia" sāka ar četrām uzvarām sešām regulārās sezonas spēlēs, bet tagad turpinājusi ar diviem panākumiem tikpat mačos Top16 turnīrā. Tomēr, kā vakar varēja redzēt, tribīnes uz maču pret Rīgas komandu, nebija pilnas... "Jā, ir tā, ka šeit daudz svarīgāk uztver ACB līgu. Var just, skatītāju daudzums Eiropas kausa spēlēs ir daudz mazāks, nekā ACB spēlēs," sen zināmo faktu par lielo valstu komandu līdzjutēju attieksmi pret starptautiskajiem turnīriem (kas nav Eirolīga) apstiprina pirmo sezonu Spānijā spēlējošais Kuksiks.

28. februārī Rihards būs Rīgā, kad "Valencia" tiksies ar VEF otrā apļa mačā. "Zinu, zinu, to jau esmu piefiksējis," smejot teic Rihards. "Gribas aizbraukt mājās, paskatīties, kā visiem tur klājas."

Slēpts komentārs: Ķīsis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-01-25 16:40, pirms 12 gadiem
karstgalvis rakstīja: uz VEF!
labs! pārsmējos!

     [+] [-]

, 2012-01-25 17:06, pirms 12 gadiem
Kuksikam gan jāatrod klubs kurš viņam uzticētos un dotu normālu spēles laiku!

     [+] [-]

, 2012-01-25 17:43, pirms 12 gadiem
Rihard, nevajag priecāties par to, ka treniņi pie saspringtāka grafika ir vieglāki! Par spēlētājiem, kuri spēlē 20-30+ min runas nav, bet Rihardam ir jāstrādā individuāli, lai sevi pilnveidotu tādā vidē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja