Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Divkārtējais Spānijas čempions un Eirolīgas finālists Ivanovičs atgriežas pie "Baskonia" stūres

Agris Suveizda

Divkārtējais Spānijas čempions un Eirolīgas finālists Ivanovičs atgriežas pie "Baskonia" stūres
Duško Ivanovičs pirms desmit gadiem. Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas basketbola klubs "Baskonia" pavēstījis par melnkalniešu speciālista Duško Ivanoviča atgriešanos komandas galvenā trenera amatā. Vienošanās esot panākta līdz sezonas beigām.

Iepriekšējās nedēļas beigās "Baskonia" atbrīvoja horvātu Velimiru Perasoviču, kurš galvenā trenera amatā nostrādāja tieši 13 mēnešus, bet jau trešo reizi par komandas vadītāju apstiprināts 62 gadus vecais Ivanovičs, ar kuru saistās kluba lielākie panākumi. Ivanoviča vadībā "Baskonia" (agrāk "Tau Ceramica") ir izcīnījusi divus no trim Spānijas čempiona tituliem (2002., 2010. g.) un spēlējusi abos Eirolīgas finālos (2001., 2005.).

Ivanovičs basku klubu ir vadījis no 2002. līdz 2005. gadam, kā arī no 2005. līdz 2008. gadam. Spēlētāja karjeru viņš pabeidza Šveicē, kur arī sāka trenera karjeru, izcīnot trīs titulus un vadot Šveices izlasi. Savukārt 2000. gadā Ivanovičs pirms došanās uz Spāniju kopā ar "Limoges" izcīnīja Francijas titulu. Melnkalnietis ir vadījis arī tādas komandas kā "Barcelona", Atēnu "Panathinaikos", Bosnijas un Hercegovinas izlase un "Khimki", bet kopš 2018. gada vasaras viņš trenēja Stambulas "Besiktas".

"Baskonia" Eirolīgā iepriekšējo piecu spēļu laikā izcīnīja tikai vienu uzvaru un ar bilanci 6-9 ir noslīdējusi uz trīspadsmito vietu. Spānijas čempionātā komanda ar bilanci 7-7 ir septītajā pozīcijā. Abos turnīros pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs ir gruzīnu spēka uzbrucējs Tornike Šengelija, kurš Eirolīgā sakrājis vidēji 18,0 punktus, 6,2 atlēkušās bumbas un 2,1 rezultatīvu piespēli, bet ACB līgā ticis pie 17,4 punktiem un 5,6 atlēkušajām bumbām. Savukārt Stambulas "Besiktas" Ivanoviča vadībā Turcijas Superlīgā atrodas tikai 11. vietā (5-8), bet FIBA Čempionu līgā divas no trim uzvarām ir svinējusi pār pastarīti Saloniku PAOK un ieņem priekšpēdējo vietu (3-6).

Ivanovičs pie "Baskonia" stūres atgriezīsies ceturtdien, Eirolīgā viesojoties pie Berlīnes "Alba", bet gadu "Baskonia" pabeigs sestdien Saragosā.

Izmantotie resursi:
https://www.baskonia.com/dusko-ivan...