Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Tavaress izglābj "Maple Leafs", Aho un Tereveinens iemet mazākumā

Tavaress izglābj "Maple Leafs", Aho un Tereveinens iemet mazākumā
Džons Tavaress astoņas sekundes līdz pamatlaika beigām panāca neizšķirtu. Foto: AP/Scanpix

NHL regulārā čempionāta spēlēs aizvadītajā naktī ceturto panākumu pēc kārtas izcīnīja Toronto "Maple Leafs", trešo uzvaru trīs spēlēs guva Losandželosas "Kings", bet, pateicoties vārtsargu sniegumam, uzvaras svinēja Kolumbusas "Blue Jackets", Filadelfijas "Flyers" un Arizonas "Coyotes".

Toronto „Maple Leafs”, pateicoties Džona Tavaresa gūtajiem vārtiem astoņas sekundes līdz pamatlaika beigām, izglābās no zaudējuma, bet papildlaikā uzvaru „kļavas lapām” nodrošināja Kasperi Kapanens, kuram tie bija otrie vārti mačā. Toronto šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas, bet „Red Wings” pēdējās septiņās spēlēs guvuši tikai vienu uzvaru. Neskatoties uz to, amerikāņu uzbrucējs Dilans Larkins savu rezultatīvo spēļu sēriju pagarinājis jau līdz 11 mačiem. Detroitas aizsargs Trevors Deiljs aizvadīja savu 1000. spēli NHL.

Trešo uzvaru pēc kārtas svinēja Losandželosas „Kings”, kas ar 4:3 pagarinājumā uzvarēja Vegasas „Golden Knights”. Uzvaras vārtu autoram Taileram Tofoli šis bija pirmais rezultatīvais metiens pēdējās 19 spēlēs. Savus pirmos divus vārtus NHL karjerā iemeta Džeisī Haurilaks, bet Floridas „Panthers” ar 6:3 pieveica Čikāgas „Blackhawks” komandu. Pēc četru zaudējumu sērijas „pantēras” pēdējās piecās spēlēs izcīnījušas četras uzvaras.

Karolīnas „Hurricanes” somu uzbrucēji Sebastiāns Aho un Teuvo Tereveinens katrs guva pa diviem vārtiem un divreiz rezultatīvi asistēja, ļaujot komandai ar 5:3 uzvarēt Bostonas „Bruins”. Turklāt interesanti, ka abi somu hokejisti vienus vārtus iemeta skaitliskajā mazākumā. Karolīnai šī bija tikai otrā uzvara pēdējās sešās spēlēs.

Sergejs Bobrovskis atvairīja visus 39 metienus, palīdzot Kolumbusas „Blue Jackets” izbraukumā ar 3:0 pieveikt Ņūdžersijas „Devils”. Krievu vārtsargam šī bija otrā „sausā” spēle šosezon un 26. NHL karjerā, bet „Blue Jackets” izcīnījis jau četras uzvaras pēc kārtas. Tikmēr Filadelfijas „Flyers” čehu vārtsargs Mihals Noivirts atvairīja 32 metienus un tika galā ar visiem trim pēcspēles metieniem, tādējādi nodrošinot uzvaru ar 3:2 pār Ņujorkas „Rangers”. Kopš „Flyers” galvenā trenera amatā stājies Skots Gordons komanda ir uzvarējusi trīs no četrām spēlēm. Tikmēr „Rangers” zaudējuši desmit no pēdējiem 13 mačiem.

Alekss Galčeņuks guva divus vārtus un kā vienīgais realizēja pēcspēles metienu, nodrošinot Arizonas „Coyotes” uzvaru ar 4:3 pār Sanhosē „Sharks”. „Koijotu” vārtsargs Dārsijs Kempers atvairīja 35 no 38 metieniem, bet Galčeņuks pārtrauca 16 spēļu sēriju, kuru laikā nebija spējis gūt nevienus vārtus. Kopš pārejas uz Arizonu uzbrucējs vēl ne reizi nebija vienā spēlē iemetis divus vārtus.

Trešo uzvaru četrās izbraukuma sērijas spēlēs guva Ņujorkas „Islanders”, kas ar 3:1 pieveica Dalasas „Stars”. Uzvaras vārtus trešā perioda vidū iemeta Anderss Lī, bet Robins Lēners atvairīja 19 pretinieku metienus. „Stars” komanda pēc četru uzvaru sērijas pēdējos astoņos mačos cietusi sešus zaudējumus.

23. decembra NHL spēļu rezultāti

SpēleRezultāts
Devils – Blue Jackets0:3
Hurricanes – Bruins5:3
Blackhawks – Panthers3:6
Rangers – Flyers2:3 (p.m.)
Maple Leafs – Red Wings5:4 (pag.)
Golden Knights – Kings3:4 (pag.)
Sharks – Coyotes3:4 (p.m.)
Stars – Islanders1:3

Izmantotie resursi:
nhl.com

     [+] [-]

, 2018-12-24 17:18, pirms 5 gadiem
bļe, nu pizdc kā Red Wings šitā izlaida uzvaru...