Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Sabonis vēlas Lietuvas izlasē spēlēt gan vasaras, gan rudens kvalifikācijas cīņās

Agris Suveizda

Sabonis vēlas Lietuvas izlasē spēlēt gan vasaras, gan rudens kvalifikācijas cīņās
Domants Sabonis olimpiskajās spēlēs pret Karlosu Delfino
Foto: AP/Scanpix

21 gadu vecais Nacionālās basketbola asociācijas komandas Indianas "Pacers" garais spēlētājs Domants Sabonis intervijā FIBA mājaslapā paziņoja par vēlmi spēlēt Lietuvas izlasē Pasaules kausa kvalifikācijā.

- Vai vēlies nākamvasar pārstāvēt Lietuvas izlasi?
- Jā, noteikti. Esmu lietuvietis un gribu pārstāvēt savu valsti. Gribētu spēlēt nākamvasar un palīdzēt čaļiem gan jūnijā [Polijā un Ungārijā], gan septembra vidū [nākamā posma pirmajās spēlēs], ja iespējams. Man to vajadzēs apspriest ar komandu ["Pacers"], bet, ja tas būs iespējams, es gribētu spēlēt. Izlašu logs vasarā ir tikai dažas dienas ilgs, un mums nevajadzētu daudz laika, lai sagatavotos tām spēlēm.

- Kādēļ nespēlēji šā gada finālturnīrā?
- Pirms tiku aizmainīts, grasījos spēlēt izlasē. Man vajadzēja spēlēt NBA Vasaras līgā un tad lidot uz Lietuvu, lai būtu gatavs treniņnometnes sākumam, bet tad notika maiņa un man nācās mainīt savus plānus. "Pacers" lūdza palikt un sezonai gatavoties ASV, jo komandā biju jaunpienācējs. Tādēļ man nācās mainīt plānus. Iepriekšējā vasarā smagi strādāju, bet plānoju pavisam drīz pārstāvēt izlasi.

- Vai spēlēšana 2015. gada Eiropas čempionātā un 2016. gada olimpiskajās spēlēs ir palīdzējusi tavas karjeras attīstībā?
- Tā man ir ļoti palīdzējusi. Lielākoties ļaujot ātrāk iegūt pieredzi, nekā pie tās tiek citi mana vecuma spēlētāji, bet arī ļaujot mācīties un saprast, kas nepieciešams, lai uzvarētu spēles un būtu konkurētspējīgāks. Jau esmu bijis Eiropas čempionāta finālā un olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā un, spēlējot izlasē un sacenšoties ar labākajiem spēlētājiem pasaulē, esmu ļoti daudz mācījies. Spēlēšana izlasē ir lepnums, un spēlēšana labākajos turnīros ir lieliska iespēja ātrāk mācīties un ātrāk pielāgoties augstākā līmeņa basketbolam. Tāda pieredze ir nenovērtējama.

- Lietuva gan 2013., gan 2015. gadā kļuva par Eiropas vicečempioni. Kas tai liedz izcīnīt pirmo titulu kopš 2003. gada?
- Varbūt nedaudz veiksmes (smaida). Katru gadu mums ir savainojumi vai spēlētāji, kuri nevar piedalīties, bet saglabājam pozitīvismu un ar nepacietību lūkojamies nākotnē, jo zinām, ka varam sacensties pret labākajām komandām. Slovēnijas triumfs šajā gadā tam ir labs piemērs. Viņi pēdējos gados turpināja neatlaidīgi strādāt un šajā septembrī tika pie kroņa. Arī mēs varam nākotnē izcīnīt zeltu un titulus un smagi strādāsim, lai sasniegtu šos mērķus.

- Un kā ar spēlēšanu centra pozīcijā "Pacers" sastāvā?
- Piektā numura lomā jūtos ērtāk. Domāju, ka šajā pozīcijā varu dot vairāk un palīdzēt pa drusciņai visās jomās. Kad spēlēju spēka uzbrucēja pozīcijā [Oklahomasitijas "Thunder"], biju nedaudz atstumts no soda laukuma. Tagad labāk pārredzu spēli un varu to vairāk ietekmēt.

Pagājušā gada draftā Saboni ar 11. numuru izvēlējās Orlando "Magic", bet jau drafta vakarā viņš kopā ar Ersanu Iljasovu un Viktoru Oladipo pret Seržu Ibaku tika aizmainīts uz Oklahomasitijas "Thunder". Šovasar Sabonis atkal tika iesaistīts maiņas darījumā, kopā ar Oladipo tiekot aizmainīts pret Polu Džordžu. Šosezon Sabonis aiz Mailza Tērnera muguras sācis krietni mazāk spēļu (8/31 pret iepriekšējās sezonas 66/81), taču vidēji aizvadījis vairāk minūšu (24,3 pret 20,1), guvis vairāk punktu (11,9 pret 5,9), izcīnījis vairāk atlēkušo bumbu (8,2 pret 3,6), izdarījis vairāk rezultatīvu piespēļu (2,1 pret 1,0) un pieļāvis vairāk kļūdu (2,0 pret 1,0). Ja iepriekšējā sezonā Sabonis vidēji izmeta divus tālmetienus spēlē (kopumā 51/159, 32,1%), tad šosezon tie ir vien 0,4 tālmetieni (5/13, 38,5%).

Lietuvas izlase atlases ciklu sāka ar uzvarām pār Kosovu (99:61) un Poliju (77:55).

Izmantotie resursi:
Domantas Sabonis: ''I'd like to play next...

     [+] [-]

, 2017-12-24 12:38, pirms 6 gadiem
Kur ziņa,ka Žalgirim pievienojas Udrihs( Beno)

  +1 [+] [-]

, 2017-12-24 13:23, pirms 6 gadiem
Šurpiezda Tērnera status pats izdomāja?

  +1 [+] [-]

, 2017-12-25 17:37, pirms 6 gadiem
Īsti vīri vienmēr raujas uz izlasi