Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kauņas "Žalgirim" pievienojas divkārtējais NBA čempions Udrihs

Agris Suveizda

Kauņas "Žalgirim" pievienojas divkārtējais NBA čempions Udrihs
Beno Udrihs pret Eriku Gordonu
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Lietuvas spēcīgākais basketbola klubs Kauņas "Žalgiris" savā mājaslapā paziņoja par līguma noslēgšanu ar 35 gadus veco slovēņu veterānu Beno Udrihu. Vienošanās panākta līdz sezonas beigām.

Pirms divām nedēļām "Žalgiris" atlaida amerikāņu saspēles vadītāju Dī Bostu, bet šorīt viņu aizvietojusi ar Beno Udrihu, kurš Nacionālajā basketbola asociācijā aizvadījis gandrīz 900 spēļu un 2005. un 2007. gadā Sanantonio "Spurs" rindās kļuva par līgas čempionu. Individuāli uzturējis formu ar NBA treneriem, Udrihs Kauņā ieradīsies decembra pašā izskaņā un nedebitēs agrāk kā 5. janvārī, kad sāksies Eirolīgas otrais aplis.

Iepriekšējo sezonu Udrihs pavadīja Detroitas "Pistons", kuras rindās piedalījās 39 spēlēs, visās iesaistoties no rezervistu soliņa, vidēji aizvadot 14,4 minūtes, gūstot 5,8 punktus un izdarot 3,4 rezultatīvas piespēles. Septembrī Udrihs atgriezās "Pistons", tomēr pirms sezonas sākuma tika atbrīvots.

Karjeru sācis tādos Eiropas klubos kā Ļubļanas "Union Olimpija", Telavivas "Maccabi", Saratovas "Avtodor" un Milānas "Olimpia", 2004. gadā Udrihu 22 gadu vecumā ar 28. numuru draftēja "Spurs", kur viņš arī pavadīja pirmos trīs gadus līgā, laukumā nākdams uz maiņu. Pēc tam viņš četrus gadus bija Sakramento "Kings" pamatsastāva saspēles vadītājs, bet vēlāk bija rezervists tādās vienībās kā Milvoki "Bucks", Orlando "Magic", Ņujorkas "Knicks", Memfisas "Grizzlies" un Maiami "Heat".

Tikmēr Eirolīgas čempione Stambulas "Fenerbahce" savā mājaslapā paziņoja, ka pēc spēles pret Telavivas "Maccabi" (73:82) veiktajās medicīniskajās pārbaudēs Nikolam Kaliničam konstatēts nopietns kreisās kājas saišu sastiepums, kā dēļ viņam būs jāizlaiž 4-5 nedēļas. Serbu uzbrucējam tā šosezon bija tikai otrā spēle Eirolīgā.

Izmantotie resursi:
Į Kauną atvyksta dukart NBA čempionas slovėnas...

  +1 [+] [-]

, 2017-12-24 14:38, pirms 6 gadiem
Labs papildinājums

  +2 [+] [-]

, 2017-12-24 15:06, pirms 6 gadiem
Žalgiris ļoti labu papildinājumu dabūjuši .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja