Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Jurģis Kalns: "Agri vai vēlu "Auda" spēlēs Virslīgā"

Andrejs Siliņš

Jurģis Kalns: "Agri vai vēlu "Auda" spēlēs Virslīgā"
Jurģis Kalns
Foto: auda-fk.lv

"Iekļūšana Virslīgā nav primārais mērķis. Gribētos izveidot komandu ar tādu potenciālu, ka tad, kad iekļūsim Virslīgā, mēs varētu cīnīties par labām vietām," intervijā Edgaram Bērziņam futbola kluba "Auda" mājaslapā saka komandas galvenais treneris Jurģis Kalns.

Par gatavošanos jaunajai sezonai

"Sagatavošanās plāns ir gatavs un tas būs ar izmaiņām. Man bija maz nojausmas par 1.līgas komandu spēku samēriem un spēlēto futbolu. Pirms sezonas maz spēlējām ar 1.līgas komandām, tādēļ nezināju ko gaidīt. Es pat nezināju ko gaidīt no saviem čaļiem. Pienāca sezona un katra spēle bija kā jauns izaicinājums. Šogad gribētu vairāk ziemā uzspēlēt ar pretiniekiem no mūsu līgas, lai ātrāk varētu redzēt lietas, ko uzlabot. Ķekavā ir atvēries jauns sporta klubs, tur divas reizes nedēļā strādāsim, lai uzlabotu fizisko sagatavotību. Tas attiecas vairāk uz jaunajiem spēlētājiem, kas ir tehniski, bet pietrūkst gaļas uz kauliem. Kā arī ļoti daudz jāstrādā taktiski. Tu vari būt lieliskā formā, bet ja nezināsi kur skriet, tad pretinieks tik un tā tevi apspēlēs."

Par iespējamajiem papildinājumiem

"Skatos uz jauniem spēlētājiem ar potenciālu. Piemēram, uz puišiem no mazām pilsētām, kā Saldus, kuri šogad beidz skolu un plāno studēt. Lielākā daļa no viņiem pārcelsies uz Rīgu, kas nav pārāk tālu. Arī dublieru spēlētājiem varam piedāvāt šeit regulāri spēlēt. Daudzi gan vārda dēļ izvēlas labāk sēdēt uz soliņa kādā Virslīgas komandā, nevis regulāri spēlēt 1. līgā. Daudzi jaunie spēlētāji pazūd Virslīgas klubu dublieru komandās. Piemēram "Jelgava" dažus gadus atpakaļ paņēma pāris talantīgus čaļus, tagad viens strādā par krāvēju, bet otrs autoostā. Viņus paņēma, lai komandā būtu pietiekams skaits spēlētāju, bet viņiem atņēma prieku no futbola spēles. Kāda jēga trenēties, ja nav spēles?"

Par 1. līgas līmeni

"Kad aktīvi spēlēju, tad 1. līga bija kopā ar dublieru komandām. Teiksim tā - es labāk nespēlēju vispār nekā spēlēju dublieros. Tagad es saprotu, ka bija vajadzīga spēļu prakse, bet, būdams jaunāks, es to līdz galam nesapratu. Pēc būtības 1. līga ir tautai tuvākais turnīrs, ar visplašāko ģeogrāfiju, regulāru spēļu grafiku un spēles pārsvarā noris sestdienās. Pateicoties šādam grafikam var taisīt sabalansētu treniņu grafiku. Ja uzskati sevi par labu uzbrucēju, tad atnāc un iesit šeit sezonā 30 golus. Varu apsolīt, ja kāds jaunais atnāks un izdarīs to, tad būs vaļā durvis uz daudz augstākām līgām. Ja cilvēki federācijā mazliet piestrādātu pie līgas tēla, tad apmeklētāju skaits noteikti augtu."

Par mērķiem nākamajai sezonai

"Gribas nospēlēt labāk, tas ir skaidrs. Iekļūšana Virslīgā nav primārais mērķis. Gribētos izveidot komandu ar tādu potenciālu, ka tad, kad iekļūsim Virslīgā, mēs varētu cīnīties par labām vietām. To varam sasniegt tikai ar augļiem no mūsu akadēmijas. Šogad komandā jau iesaistījās pirmie puiši, cerams, ka viņi turpinās progresēt. Virslīgā noteikti atgriezīsimies agrāk vai vēlāk!"

Visu interviju, kurā Kalns atskatās arī uz savu spēlētāja karjeru, iespējams izlasīt šeit: Futbola kluba "AUDA" mājas lapa -...

     [+] [-]

, 2015-12-24 14:00, pirms 8 gadiem
Kam publicēt daļu no intervijas? Tiešām grūti visu pārkopēt?

  -1 [+] [-]

, 2015-12-24 14:02, pirms 8 gadiem
Nespēlēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-24 14:12, pirms 8 gadiem
Tiešām varēja visu pārkopēt. Kāda jēga bija savu laiku tērēt un kko graizīt, jo labāk jau nepalika.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2015-12-24 16:17, pirms 8 gadiem
Audai jau ir sava vēsture,sava sistēma,kāpēc nē?To gan Gorkša kungs savā intervijā pastāstīja,tagad arī Jurģis.Lai izdodās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-12-24 20:08, pirms 8 gadiem
PrizmaLV rakstīja: Gan jau spēlēs.
Nereāls optimists.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-25 09:46, pirms 8 gadiem
Sapnotaajs, da tam klubam praktiski nav jsunatnes in ja ir tad speelee vaaji, no kaa taisamies ko izaudzinaat???

  +1 [+] [-]

, 2015-12-25 15:10, pirms 8 gadiem
Kā treneris škiet interesants un progresīvs.Kad saskarsies ar skarbo Latvijas futbola realitāti,iespējams domas mainīsies.Atliek novēlēt stingru raksturu un izturību.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-26 10:30, pirms 8 gadiem
sportists32 rakstīja: Viena no sakarīgākam komandam Latvijā, ar vēsturi, nevis ka dažas kamēr nauda ir spēle un iekļūst virslīgā, bet tur sāk spēlet TOTO....un šogad atkal tads projekts no 1 līgas iekļuva Virslīgā
Lai izdodas.

     [+] [-]

, 2015-12-26 12:31, pirms 8 gadiem
Omamma rakstīja: Sapnotaajs, da tam klubam praktiski nav jsunatnes in ja ir tad speelee vaaji, no kaa taisamies ko izaudzinaat???
Jurģis taču norādīja virzienu.
Un ripu ripām rit aiz rata rats ar lauku pazudušajiem dēliem uz Rīgu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja